Kan yoga asanas skade din sundhed?

Yoga som en måde at holde kroppen i god fysisk form i lang tid har besat sin plads i det moderne fitness branchen. Men er det nyttigt? Hvordan kan vi undgå skjulte farer, når du laver den næste asana?

Kan yoga asanas skade din sundhed?

Mange mennesker stadig huske fra skoleforløbet at det første, et foster udvikler sig i livmoderen er nervesystemet. Ellers hvordan vil udførelsen af ​​forskellige organer skal forvaltes? De vigtigste ting, der beskytter nervesystemet er knoglerne i kraniet og rygsøjlen. Vi er vant til at beskytte hovedet, men vi kan gøre forskellige øvelser loading rygsøjlen på en yogamåtte.

Placeringen af ​​en trekant, placeringen af ​​en skorpion, ryggen vride position ... de alle ser så smuk i billederne! Der er virkelig noget at prale i Instagram, hvis du mestrer disse asanas. Den kun dårlig ting er, at sundhedsproblemer er tilbage bag kulisserne.

Det menes, at vride asanas gøre rygsøjlen rotere omkring sin akse, hvilket lettes ved personens højde forlængelse. Først, vi trækker vores højde og derefter vride. Hvad der virkelig foregår? Rygsøjlen er bøjet i scoliotiske måde, efter konturerne af bogstavet S. Lad os se hvorfor. Til dette formål vil vi have at beskæftige sig med mekanik og biomekanik.

Når et objekt eller en fælles har et enkelt bindingspunkt, kan det rotere omkring sin akse, såsom en hånd. To fastgørelsespunkter gør række bevægelser betydeligt begrænsede: frem og tilbage. For eksempel forestille sig en dør med to hængsler. Det er usandsynligt, at du vil lykkes i at dreje den rundt om sin akse. Med tre fastgørelsespunkter eller mere, motivet eller fælles er næppe mobil.

En hvirvel har seks fastgørelsespunkter: to koblingsdele udvækster over og under hvirvellegemet, der er fast vedhængende på intervertebrale skiver på top og bund. Og hvis man ser på brysthvirvelsøjlen, vil du også tage hensyn til ribbenene er knyttet til kanterne af to ryghvirvler, binder dem. Således har rationelle karakter givet maksimal beskyttelse af vitale menneskelige organer, og bryst rygsøjlen er den mindst mobile én.

Hvad betyder den almindelige praksis med at vride føre til? Det forårsager "løsner" af strukturen og efterfølgende forskydning eller subluksation af ryghvirvler. Dette er den mest indlysende resultat, at en X-ray eller MR vil vise. Andre problemer er mindre indlysende: få mennesker ville forbinde dårlige knæ med herniation i lændehvirvelsøjlen eller mavesår med subluksation i bryst rygsøjlen. Men forbindelsen er mere end indlysende.

Kom fordrevne, hvirvel klemmer spinal nerver, der løber fra rygmarven gennem intervertebrale foramen til et bestemt organ. Hjernen får et forvrænget signal fra det pågældende organ eller ophører med at modtage signaler, så det kan ikke løse noget. Som et resultat heraf opstår en sygdom. Desuden, hvem ville forbinde det med "produktive" yoga klasser?

Men alt dette betyder ikke, at det er tid til at holde op yoga øvelser på måtten. Du skal bare have en fornuftig tilgang til alt og ordentlig diskrimination eller Viveka, som yoga antyder. Ingen skade er forårsaget af de positioner, i hvilke skuldre og bækken er koplanare med hinanden. Og der er masser af dem! Du skal huske på, at hovedformålet med asanas er at pumpe blod og lymfe, og endda en enkelt bjerg position med alle muskler anstrengte udfører denne funktion.

Vær ikke bange for at stille spørgsmål til din instruktør. Udføre en bestemt asana, hvis hans / hendes svar er støttet af reel viden om anatomi og biomekanik. For eksempel, hvorfor skulle du krølle op i en omvendt trekant? Kan du strække den side muskler? Er snoet tilbage position har en god virkning på nyrerne? Svaret kan være følgende: hvad er mere vigtigt for dig: en slank talje, eller måske raske nyrer (der vil tjekke?), Eller normalt arbejder nervesystemet og kroppen generelt?

Taljen linje kan påvirkes på en anden måde: en planke position, en båd position og Nauli (en mave bølge) kan hjælpe dig. Men dette vil blive talt om i den næste artikel.