Kan Vitamin E til at forhindre ardannelse

Kan Vitamin E til at forhindre ardannelse


Kan vitamin E hjælpe med at forhindre ardannelse eller er det bare en anden ammestuehistorie? Sommetider gamle koner 'eventyr har deres basis i virkeligheden, mens andre gange de virkelig er bare myte. Her er, hvad eksperterne siger om brug af E-vitamin olie for at forhindre ar.

Kan Vitamin E til at forhindre ardannelse eller er det en myte?

Kan vitamin E hjælpe med at forhindre ardannelse? Der er helt klart to lejre, der vejer ind på vitamin E olie, dem, der tror det forhindrer ardannelse og dem, der siger det gør ikke noget, og kan faktisk føre til andre problemer såsom allergiske reaktioner. Vitamin E olie kan let opnås i håndkøb på apoteket. Hvis du ikke kan finde flasker af vitamin E olie, kan du købe gel kapsler til forbrug og simpelthen bryde åbne kapslen, gnide olien på huden. Men før du gør det, overveje, om ikke det er det værd.

Fordele ved at bruge E-vitamin for Scar Forebyggelse

Adskillige bemærkelsesværdige alternative sundhed armaturer anbefaler E-vitamin olie efter operation eller i andre tilfælde for at forhindre ardannelse. Dr. Andrew Weil, MD, en velkendt alternativ sundhed ekspert, rådgiver patienter til at bruge E-vitamin olie efter operation for at reducere forekomsten af ​​ar. Moder Natur, en hjemmeside, der indeholder The Doctor bog af hjem retsmidler, anbefaler også E-vitamin olie for at forhindre eller reducere ar.

Ulemper ved at bruge E-vitamin

På den anden side af argumentet, er der flere kendte eksperter, der anbefaler imod at bruge E-vitamin olie. En af note er den Journal of American Academy of Dermatology, som citeret på hjemmesiden Folkets Pharmacy. Hjemmesiden citerer en December 2006 problem, hvor forfatterne til en undersøgelse anbefales mod at bruge E-vitamin olie. "... Det beviser, at aktuel E-vitamin alene forbedrer det kosmetiske udseende af ar er dårlig. Det er også forbundet med en høj forekomst af kontakteksem. Brugen af ​​vitamin E bør derfor modvirkes."

En anden rapport offentliggjort på CBS News 'hjemmeside advarer også mod at bruge E-vitamin olie på ar. Ligesom andre produkter, såsom hydrogenperoxid, ved hjælp af E-vitamin olie kan faktisk forstyrre den naturlige helingsproces og forårsage arvæv at danne i reaktion på anvendelsen af ​​olie, snarere end opløses de bånd, der skaber arvæv i første omgang.

Allergiske reaktioner

Kan Vitamin E til at forhindre ardannelse
Test E-vitamin olie, før du bruger.

Kontakt dermatitis, eller udslæt, kan være en bivirkning af direkte anvendelse af E-vitamin olie. For at undgå en udslæt, foretage et testpanel først. Placer en smule af olien på indersiden af ​​din albue og vente 24-48 timer. Hvis der ikke udslæt udvikler sig, bør det være fint at bruge på arret, hvis du ønsker.

Undgå Scars

Der er enkle ting, du kan gøre for at undgå ar på typiske sår og skrammer. Først aldrig vælge på en sårskorpe, uanset hvor meget det klør. Picking på en sårskorpe pauser åbne sår, tvinger kroppen til at forsegle det med endnu en skurv. Hvis dette gøres gentagne gange, kroppen skaber tykkere væv at forsegle såret, hvilket resulterer i ar.

Hvis du har haft kirurgi nylig, skal du ikke fortvivle i tykke, uregelmæssige eller rejst røde ar. Sår tager tid at helbrede. Kirurgiske websteder kan tage mange måneder at helbrede helt over. Når de gør det, de fleste områder falme til en tynd hvid ar i stedet for den røde og ujævn kød ofte ses direkte efter helbredelse.

Ligegyldigt hvad forårsagede din ar til form, bør spørgsmål om sårpleje, ar eller forhindre ar rettes til en læge. Sår der ikke heler efter en rimelig periode bør undersøges af en læge og dybe sår, stiksår, og sår, der ikke vil stoppe blødningen bør straks undersøges af en læge.