Kan Smartphone Apps forbedre den mentale sundhed?

Kan Smartphone Apps forbedre den mentale sundhed?
Der er ingen mangel på fitness apps til rådighed til både iPhone og Android. Mange af disse apps kan fungere på egen hånd, især med integrerede løsninger som S Health på Samsung Galaxy-serien, og flere andre fungerer bedst, når parret til fitness trackere ligesom Fitbit eller Jawbone UP serien. Med al denne bekymring over trimning inches og tabe pounds, kan mange mennesker forsømmer den vigtigste menneskelige organer af dem alle: hjernen.

Mental sundhed er lige så vigtigt, hvis ikke endnu vigtigere end fysiske sundhed. Det er derfor, det er en god idé aldrig at stoppe læring. Det er derfor, det er en god idé at læse bøger, prøve nye aktiviteter og udforske nye kulturer, da det er med til at holde sindet frisk, engageret og aktiv. Og ja, det lader til, at smartphones også kan være i stand til at spille en rolle i at holde folk i god mental form også.

Denne tankegang har ført til den stigende popularitet af programmer og apps som Luminans Mobile. Du har sikkert set de reklamer på tv og sagde, hvordan disse daglige hjerne spil er "baseret på videnskaben om neuroplasticitet.« Og mens disse spil kan være en sjov distraktion under dit daglige pendler i metroen, har flere hjerneforskere talt imod den hype af "brain spil" industri. Det er tvivlsomt, om den slags hjerne spil er faktisk nyttige i at udøve sindet.

Tager en helt anden retning er et program kaldet Lantern. Det er en online og mobil værktøj, der gør følelsesmæssige trivsel og mentale sundhed tilgængelige og overkommelige for alle. Det henvender sig sådanne fælles mind sundhedsmæssige betænkeligheder som angst, der starter med en grundlæggende vurdering og fortsættende med daglige aktiviteter, interaktive øvelser og 1: 1 coaching fra fagfolk, der er uddannet og certificeret i kognitiv adfærdsterapi. Dette kan udføres gennem Lantern app på iPhone, vist ovenfor.

At se en certificeret psykolog, psykiater eller psykoterapeut i person kan være en utrolig bekostelig affære, da de nemt kan opkræve så meget som $ 200 per time-session, hvis ikke mere. Selvom Lantern ikke kan være en komplet erstatning for den form for terapi, er det mere bekvemt og mere overkommelige. Den månedlige plan er $ 75, mens den årlige er $ 398 som arbejder ud til 33 $ / måned.