Kan kvinder blive gravid med deres rør bundet?

Kan kvinder blive gravid med deres rør bundet?


Kan kvinder blive gravid med deres rør bundet? Det er et spørgsmål du måske spørge dig selv, hvis du overvejer aflukning af æggelederne. Aflukning af æggelederne, også kendt som at få dine rør bundet, er en kirurgisk procedure til permanent forhindre graviditet.

Aflukning af æggelederne

Kvinder, der får deres rør bundet er normalt relativt sikkert, de vil ikke have flere børn. Aflukning forhindrer æg i at nå livmoderen, hvilket forhindrer alle fremtidige graviditeter. Når du har en aflukning af æggelederne, bør du ikke behøver at spekulere "kan kvinder blive gravid med deres rør bundet," fordi det er 99,5 procent effektiv. Den aflukning af æggelederne procedure indebærer at skære i gennem navlen området eller går op gennem livmoderen og lokalisere kvindens æggeleder. Lægen vil anvende en barriere, klemme eller suturer at lukke æggelederen. Barrieren vil forhindre alle fremtidige æg fra at nå det område, hvor de ville få befrugtet af sædceller.

Kan kvinder blive gravid med deres rør bundet?

Det er muligt at blive gravid efter at have dine rør bundet. Aflukning af æggelederne er cirka 99,5 procent effektive, men du kan være i den meget lille .5 procent, der blive gravid efter en aflukning af æggelederne. Dette sker, når røret vokser sammen igen og et æg er i stand til at rejse gennem rørene, hvor en sædcelle kan nå det. Dette problem sker mere almindeligt i det første år efter aflukning af æggelederne.

Forholdsregler at tage efter aflukning af æggelederne for at undgå graviditet

Efter din aflukning af æggelederne operation, vil lægen give dig vigtige instruktioner til følge for at forhindre graviditet og for at sikre du er ordentligt helet. Nogle af de forholdsregler, vil du blive bedt om at tage, kan omfatte:

 • Rest i flere dage efter operationen
 • Vent en uge, før de har samleje
 • Bruge ekstra prævention i tre til fire måneder, eller indtil læge godkendelse til at stoppe med at bruge det
 • Gå til din læge for opfølgende procedure for at sikre operationen var en succes
 • Fortsæt med at bruge kondomer, hvis du ikke er i et monogamt forhold - aflukning af æggelederne ikke forebygge seksuelt overførte sygdomme

Kirurgi for at vende en aflukning af æggelederne

Hvis du havde din rør bundet, og nu har besluttet du vil have en baby, skal du bruge en vending af den oprindelige kirurgi. Tilbageførsel af en aflukning af æggelederne gøres ved mikrokirurgi teknikker til at re-vedhæfte æggelederne eller fjerne eventuelle klemmer, der blev sat på plads. Operationen er en forholdsvis enkel procedure, men absolut skal være en succes i første forsøg. En anden operation for at vende en aflukning af æggelederne er sjældent vellykket. Det er vigtigt at vælge en læge med erfaring i tubal vending. Ifølge Chapel Hill Tubal Reversal Center, succesrate for en tubal vending er mere end 90 procent.

Reagensglasbefrugtning efter Tubes Tied

Hvis du ikke vil eller kan ikke under gå en aflukning af æggelederne vending, har du måske andre muligheder for at besvare spørgsmålet "kan kvinder blive gravid med deres rør bundet." In vitro fertilisering eller IVF, er en procedure, hvor lægen kirurgisk henter æg fra dine æggeledere og befrugter dem med din partners opsamlet sæd i en kultur fad, så indsætter befrugtede æg tilbage i livmoderen et par dage senere. Ifølge Center for kunstig befrugtning, "IVF er stadig den bedste løsning for patienter, for hvem tubal vending ikke er mulig."

Konklusion

"Kan kvinder blive gravid med deres rør bundet" er et spørgsmål, du bør ikke nødt til at spørge dig selv, hvis du er positiv, du ikke ønsker længere børn. Før der en aflukning af æggelederne, overveje følgende spørgsmål:

 • Er du positiv du er færdig med at få børn?
 • Hvad er grunden til at du ikke vil have flere børn?
 • Er der en anden præventionsform, der er passende for min partner og mig?
 • Er min partner gjort få børn?
 • Er der nogen presser mig til at gøre beslutningen om at have dine rør bundet?
 • Er der sundhedsmæssige bekymringer, der gør det nødvendigt at undgå en anden graviditet?