Kan kroppen Store C-vitamin

Kan kroppen Store C-vitamin


Når du planlægger en ernæringsmæssigt afbalanceret kost, kan du spekulerer, kan kroppen butikken Vitamin C? De gavnlige egenskaber af denne velkendte vitamin er velkendte, og forstå, hvordan kroppen butikker og afhænder det næringsstof kan hjælpe den enkelte med at planlægge en kost rig på vitamin C.

Om C-vitamin

Der er mange interessante fakta om C-vitamin, herunder dens mange fordele for kropslig sundhed. Også kendt som ascorbinsyre, dette næringsstof hjælper med at reparere knogler og brusk samt sikrer deres sund vækst.

C-vitamin har også stærk antioxidant egenskaber, der beskytter celler og forsvare sig mod infektioner, og faktisk mange mennesker tage skridt til at forhindre forkølelse med Vitamin C. næringsstoffer er også afgørende for en korrekt optagelsen af ​​jern i blodet, som i væsentlig grad påvirker blodets evne at forynge og oxygenat celler.

Anbefalet dosering

Den anbefalede dosis af C-vitamin varierer baseret på en persons alder, generelt helbred, og andre kosten bekymringer, men ligger typisk mellem 40 og 1.000 mg per dag. Ikke får nok C-vitamin kan resultere i lettere, stærkere infektioner på grund af et svækket immunsystem samt bleg hud, blødende gummer, langsom sår opsving, og selv depression.At Samtidig anbefales det, at enkeltpersoner ikke indtage mere end 2.000 milligram C-vitamin hver dag. For meget af næringsstoffer kan resultere i overdosering toksicitet, der har symptomer, såsom kvalme, diarré, træthed, fordøjelsesbesvær, søvnløshed og en øget risiko for nyresten.

Kan kroppen Store Vitamin C? Nej!

Toksiciteten af ​​C-vitamin kan synes alarmerende, men det er relativt sjældent, undtagen i tilfælde, hvor personer er bevidst tager mega doser af vitamin, fordi kroppen ikke kan lagre Vitamin C. De fleste vitaminer er fedtopløselige, hvilket betyder at de obligation med fedtmolekyler og kan lagres i kroppens organer (især lever og nyrer), væv eller blod i lange perioder.

C-vitamin, derimod, er faktisk vandopløselige og obligationer i stedet for vand, der skylles ud af kroppen via urinen temmelig hurtigt. En stor dosis af C-vitamin kan faktisk blive væsentligt formindsket kun et par timer, afhængigt af den enkeltes stofskifte.

Planlægning af en C-vitamin Diet

Kan kroppen Store C-vitamin
Spis C-vitamin fødevarer dagligt.

Fordi kroppen ikke kan lagre C-vitamin, er det vigtigt at planlægge en kost med fødevarer med højt C-vitamin, så kroppen har en klar forsyning af næringsstoffer på alle tidspunkter. Heldigvis, C-vitamin er en rigelig næringsstof findes i de fleste frugter og grøntsager, især citrusfrugter, bær, kartofler og broccoli. Den bedste måde at indarbejde masser af C-vitamin i en daglig kost er at omfatte mindst én mad med næringsstoffer ved hvert måltid - appelsinsaft om morgenen, persille på en frokost sandwich, og en bagt kartoffel med middag vil sikre en løbende genopfyldning af næringsstof for alle kroppens C-vitamin behov. For endnu mere komfort, er C-vitamin ofte føjet til berigede korn og andre forarbejdede fødevarer.

Yderligere C-vitamin Kilder

Hvis en person har svært ved at indtage nok C-vitamin fra naturlige fødevarer kilder på grund af allergi, personlige præferencer eller andre kosten bekymringer, det næringsstof er tilgængelig i en bred vifte af supplerende former, herunder kapsler, tabletter, pulvere og pastiller. Stor dosis C-vitamin kapsler er også tilgængelige i tid-release former for at sikre en passende dosering uden de potentielle toksiske virkninger, overdosis af næringsstoffet.

Meget små mængder af C-vitamin er endda tilgængelige i non-food produkter såsom hud lotion og læbepomade. Selv om disse produkter ikke kan levere et tilstrækkeligt daglig forsyning af næringsstoffer, regelmæssig brug af C-vitamin berigede produkter kan hjælpe med at opretholde en balance af næringsstoffer i kroppen, når forsyningerne begynder at nedbryder.Kan kroppen butikken Vitamin C? Desværre er svaret nej. I stedet vil en kost, der indeholder jævnligt fødevarer rige på C-vitamin i løbet af dagen sikre en tilfredsstillende forsyning af det næringsstof for alle sine vitale funktioner, hvilket fører til den ekstraordinære sundhed, der kommer fra en ordentlig kosten balance.