Kan ikke tabe sig? Blame it on vejret!

Kan ikke tabe sig?  Blame it on vejret!
Britiske diætister hævder, at mangel på D-vitamin, som kroppen producerer fra sollys, forhindrer os i at miste overdreven vægt. De er overbevist om, at fedmeepidemien, der ramte landet er det samlede resultat af fremherskende regnfulde og tåget vejr. Repræsentanterne for University of Aberdeen i Skotland organiseret en undersøgelse med 3100 kvinder. Forskningen viste en direkte sammenhæng mellem D-vitaminmangel og overvægt.

D-vitamin og Vægttab

De niveauer af D-vitamin i fede kvinde var 10% lavere end hos kvinder med normal vægt. Forskerne mener, at et lavt niveau af D-vitamin i kroppen hæmmer dannelsen af ​​det såkaldte "mæthed hormon", leptin. Leptin mangel på sin side forårsager systematiske overspisning. Dette fører til den uendelige ond cirkel, når overflødig fedtvæv absorberer mangelfuld D-vitamin, så det ikke komme ind i blodet.

Hvor får D-vitamin?

Hvad gør man, når "English" vejret er uden for vinduet? Prøv at berige din daglige kost med denne solrige vitamin. Fatty fisk (laks, sardiner, og især helleflynder eller torskelever), æggeblommer, mælk og smør er alle en god kilde til vitamin D.