Kan din vægt være årsag halsbrand?

Halsbrand påvirker millioner af mennesker på en regelmæssig basis. Så mange som 25 millioner voksne lider af daglige episoder af halsbrand. Visse grupper af mennesker er på et højere risiko for denne lidelse. Gravide kvinder, rygere og overvægtige er alle større risiko for at lide af halsbrand.

Symptomer

Symptomer på halsbrand omfatter en brændende fornemmelse, tryk eller smerte mellem brystbenet og halsen området. Symptomer typisk værre efter at have spist, bøjet over eller ligger ned. Smerten kan vare op til 2 timer, og når svær, er ofte blevet forvekslet med en hjerteanfald. En måde at skelne mellem de to betingelser er at afgøre, om smerten er forbundet med fysisk aktivitet. Smerter fra hjertesygdom er ofte forbundet med fysisk aktivitet, mens smerten fra halsbrand ikke. I tvivlstilfælde, altid fejle på siden af ​​forsigtighed og gå til skadestuen.

Halsbrand og fedme

Overvægt kan bidrage til symptomer på halsbrand. Overskydende fedt kan lægge pres på fordøjelsessystemet og forårsage mave indholdet til at blive skubbet op mod spiserøret. Undersøgelser viser, at op til 35 procent af overvægtige personer lider af halsbrand. Højt fedtindhold og højt kalorieindhold kostvaner bidrager til syre refluks samt fedme. Vægttabet i de tidlige stadier af sygdommen kan hjælpe lette symptomerne, men når esophageal lukkemuskel er alvorligt beskadiget, kan tabe ikke hjælpe. Thatâ € ™ s hvorfor ita € ™ s vigtigt at rådføre sig med en læge, når der lider af symptomer på kronisk halsbrand.

Forebyggelse

Holde din vægt i skak er en af ​​de vigtigste ting, du kan gøre for at forebygge halsbrand. Andre forebyggende foranstaltninger, du kan tage omfatte spise mindre måltider og undgå fødevarer, der udløser din halsbrand symptomer. Du kan også opleve, at der ikke ligger ned lige efter spisning og magten op på puder, når sove vil hjælpe i forebyggelsen af ​​halsbrand symptomer.

Behandling

Mild og sjældne halsbrand kan normalt behandles med over skranken syreneutraliserende medicin. De aktive ingredienser, der normalt findes i håndkøb antacida er aluminiumhydroxid, calciumcarbonat, magnesiumcarbonat og natriumbicarbonat. Antacida vil bringe lindring af brændende fornemmelse af halsbrand ret hurtigt, vil de dog ikke forhindre yderligere syre oprustning.

Andre håndkøb behandlingsmuligheder omfatter en klasse af lægemidler kendt som syre blokkere. Disse medikamenter virker ved at undertrykke syreproduktion i maven uden at inhibere fordøjelsesprocessen. Hvis halsbrand er kronisk eller alvorlig, kan en receptpligtig medicin være nødvendig for at kontrollere symptomerne og forhindre yderligere skader.

Forholdsregler

Itâ € ™ s vigtigt at læse etiketterne på over skranken narkotika, selv tilsyneladende godartede medicin, ligesom simple antacida, er kontraindiceret hos personer med visse medicinske tilstande eller som tager visse receptpligtig medicin. For eksempel er antacida indeholdende natriumbicarbonat anbefales ikke til personer, som på grund af hypertension, der er på en diæt med lavt natriumindhold. Altid tjekke med lægen eller apoteket, hvis du er i tvivl om sikkerheden ved at tage en bestemt medicin.