Kalorier i vs. Out

For meget i at brænde ud!

Fedme er, når du har for meget kropsfedt, i modsætning til ekstra vægt skyldes muskler eller væskeophobning. Den største årsag til fedme tager flere kalorier i end du brænde ud med motion eller dagligdagen.

Er jeg overvægtig?

En måde at finde ud af, om du er overvægtig, er at beregne dit BMI eller BMI. Personer med et BMI på 25 eller højere - især folk med en BMI over 30 - bør overveje at tabe for at beskytte deres helbred. Sundhedsmæssige fordele starter selv efter et vægttab på kun 5 til 10 procent af din kropsvægt.

Læger lærer stadig præcis, hvordan fedme bidrager til hjertesygdomme, men her er hvad der er kendt indtil nu:

* Ekstra vægt, især omkring taljen, øger din risiko for diabetes og hjertesygdomme.
* Folk, der er overvægtige er 3 til 10 gange mere tilbøjelige til at have højt blodtryk, hvilket er en risikofaktor for hjertesygdom.
* Fedme øger niveauet af kolesterol og triglycerider (typer af fedt) i blodet.
* Overvægt øger din risiko for gigt i hofter og knæ.

Ud over at kende din BMI, kan det også være nyttigt at finde ud af din talje-til-hofte ratio. Mål omkring livet, og derefter omkring dine hofter. Hvis din talje størrelse divideret med din hofte størrelse er større end 0,9-1,0 for mænd eller 0,8 til 0,9 for kvinder, er du mere tilbøjelige til at have problemer med hjertet.

Husk:

Det er måske ikke så hårdt, som du tror at sænke din sundhedsrisiko. Undersøgelser viser, at kolesterol og blodtryk bliver bedre med et vægttab på kun 5 til 10 procent. For nogle mennesker, kan dette være så lille som 10 eller 15 pounds.