Kabuki Dance

Kabuki Dance


Den mest kendte og ikoniske japanske ydeevne er Kabuki dans. Gennem århundreder har dansen kombineret en respekt for tradition med innovationer fra nuværende gange for at holde det levende og populære.

Dygtighed dans og sang

De tre ideogrammer, der danner ordet "kabuki" repræsentere "sang" "dans" og "færdigheder", selv om det ville være en fejltagelse at antage, at vilkårene er ment bogstaveligt. Faktisk ordet er også lidt af et ordspil, om ideen om "bizarre" eller "avant garde", som er helt sikkert en nøjagtig beskrivelse af historien om Kabuki dans.

River-Bottom Performers

De første kabuki kunstner var fredløse. The Tokugawa shogunatet, ved magten i det syttende århundrede, havde forbudt populære kunstnere på grund af deres formodede umoralske påvirkninger af befolkningen. Men da flodlejer var teknisk ikke under ledelse af Shogun, i tørtiden de optrædende vil etablere deres teatre og producere udførlige og underholdende skuespil. Den første kunstner til pioner denne kombination af dans og skuespil var Okuni, en kurtisane, og da hun blev mere og mere populære, begyndte andre trupper til at danne.

Kabuki spiller begyndte at sprede sig fra floden-bottoms til det røde lys (ukiyo) distrikter, med skuespillerinder udfører eksplicit erotiske og ribald spiller der trak hæk kritik fra regeringen. I et forsøg på at slå ned på prostitution, blev love vedtaget forbød alle kvinder til at udføre kabuki dans, og til sidst blev loven udvidet til at omfatte unge mænd også. Ved 1673 alle Kabuki dans blev udført af Yaro-Kabuki eller voksne mandlige kunstnere. Denne tradition vil fortsætte indtil efter Anden Verdenskrig.

Kabuki danseformer

Alt om Kabuki er stiliseret og betydelig. Hvert aspekt af hvert tegn på scenen er omhyggeligt designet til at formidle en mening. Mens kostumer og makeup er en stor del af ensemblet, bevægelsen er hvad indstiller dette dramatisk form bortset fra andre.

Anden karakter typer tildeles forskellige former for bevægelse. For eksempel Doki (tegneserie) figurer, som regel skildret som munke, har en hoppende, spændstigt gåtur. Heltene indbegrebet tanken om aregota, en intens maskulin arrogance og tillid betegnet med lange, lave skridt hen over scenen. De onnegata (kvinde) karakterer har en meget lille, flyder gangart når de går næsten hæl til tå. På grund af den måde, iscenesættelse kabuki spiller, til de udøvende kunstnere, der er nødvendige rejser tværs ikke kun på scenen, men også på en lang gangbro, der udvides i publikum. Mange dans soloer blev udført på denne Hanamichi, og det var ofte, hvordan tegnene i et drama ville præsentere sig selv. Enhver af disse aktører ville tilbringe år perfektionere bare den måde deres karakter ture, og det var kun begyndelsen af ​​koreografien.

Mie

Et andet væsentligt aspekt af Kabuki dans er farten kaldes mie (udtales mee-yay), der tjener det samme formål som et nærbillede eller en slow-motion effekt i film. Når en Kabuki skuespiller udfører en mie, handlingen omkring ham eller hende fryser, ofte i tableauer, der fremhæver en bestemt del af scenen. Mens mie er forskellig for de forskellige tegntyper, både mandlige og kvindelige karakterer bruge dem som vægt i løbet af en præstation. Andre dele af Kabuki tradition, såsom kumadori makeup, hjælp understrege ansigtsudtryk, som også netop koreograferede.

Learning Kabuki dag

Selvom det kæmpede for at overleve i den tid efter anden verdenskrig, Kabuki langsomt tilpasses, som det altid har gjort, at de krav, som et moderne publikum. Lærde og kunstnere som David Furumoto, formand for University of Wisconsin Theater & Drama Department, både bevare traditionen med Kabuki dans, samt udvide den. Furumoto har tilpasset mange vestlige spiller som Richard III og Yeats 'Fighting the Waves til Kabuki stil. Samtidig, han bevarer traditionen ved at iscenesætte opførelser af klassiske Kabuki dramaer såsom Narakami Thunder Gud for vestlige etaper. I et interview om hans arbejde, sagde han: "Jeg ser på dette projekt som en måde at ære den tid mine lærere investeret i mig, og også som en måde at videregive japanske traditioner og min kærlighed til Kabuki teater."Furumoto er ikke alene i sin respekt og kærlighed til kabuki dans; traditionen er gammel, men er kun gjort stærkere ved sine dybe rødder.