Jogging for begyndere

Jogging er en af ​​de nemmeste og mest underholdende måder at holde fit og opretholde en sund livsstil. Det brænder kalorier og fedt samt øge cirkulation, medvirken udskillelsen af ​​toksiner og andre affaldsstoffer fra kroppen gennem sved, og det øger iltoptagelsen.

Jogging er en form for motion lav effekt, og som sådan, begyndere kan nemt tilpasse sig en ny ordning. Det kan nemt integreres i en daglig rutine og ikke kræver brug af et motionscenter eller dyre kurser. Jogging kan arbejde for selv den travleste af fartplaner. Hvis du ønsker at starte en jogging regime, vil følgende tip hjælpe dig med at få de bedste resultater.

Beklædning

Før du starter et jogging regime, skal du vælge den rigtige beklædning. Løstsiddende og letvægts tøj er bedst for jogging, da de tillader kroppen at ånde og bevæge sig let. Bomuld bør undgås, da det opsuger sved og kan blive våd og ubehageligt. Vælg sko, der passer komfortabelt og ordentligt, så de ikke forårsager smerte, mens jogging.

Forbered

Før der iværksættes en ny jogging livsstil, begynde med raske gåture en varighed på mellem 15 og 20 minutter. Du ønsker måske at starte med milde ture og derefter langsomt øge dit tempo, indtil du kommer frem naturligt til jogging. Det er også bedst at begynde med at jogge på flad jord, fordi det er nemmere på kroppen.

Jog i Morning

Prøv at jogging tidligt om morgenen, da dette er det ideelle tidspunkt at gøre det. Luften er friskere og iltindholdet højere, hvilket betyder, at med hvert åndedrag taget, du modtager mere ilt, end du ville senere på dagen. Dette kan være med til at forbrænde flere kalorier.

Vælg et godt sted

At vælge en god mødested eller rute til jogging er en vigtig del af at opretholde din nye rutine. Udendørs jogging er mere fordelagtig, fordi der er en frisk forsyning af ilt. Før jogging, undgå at spise noget mad. Drik et eller to glas vand for at opretholde væskebalancen.

Varm op Korrekt

Strække, hoppe og andre milde øvelser bør udføres 5 til 10 minutter før en løbetur. Dette vil slappe af og løsne stive muskler, hvilket reducerer risikoen for skader.

Opbyg Langsomt

Begyndende en jogging rutine kan betyde, at du bliver træt nemt i de indledende faser. Må ikke blive afskrækket! Begynd med at gå i tre eller fire minutter og derefter jogging for én. Som du fremskridt, kan du begynde at øge længden af ​​jogging intervaller. Må ikke fokusere på afstand og tempo for meget i starten, da overanstrengelse kan føre til skader og træthed.

Køl ned

Efter jogging, vil afkøling musklerne i 5 til 10 minutter til at forhindre mælkesyre ophobning, som kan være smertefuld og ubehagelig. Hvis dine muskler ikke er blevet bearbejdet i et stykke tid, vil det også bidrage til at forhindre stivhed.

Holde ud!

Det kan være vanskeligt i de indledende faser, men presse på og holde ud! Jo før jogging bliver en vane, vil jo før jo frugterne af øvelsen bliver tydelige.