Jobsøgning: Lav dine kontaktpersoner Count Tips

Netværk i en stor organisation

Vi taler ofte om netværk med mennesker i forskellige organisationer at udnytte det "skjulte" jobmarked. Men hvad om netværk inden for din egen virksomhed? Hvis du arbejder for en større organisation, og du gerne vil øge din skillset, hvorfor så ikke prøve netværk med medarbejdere i en anden afdeling eller gruppe? Jo flere mennesker du møder, jo flere muligheder, du kan have på tværs af samarbejdet. Få nogle gratis hjælp eller rådgivning om et igangværende arbejde projekt, eller tilbyde din hjælp til en anden.

Glædelig jul

December er et godt tidspunkt at genoprette forbindelsen med dine kontakter ved at sende dem et feriekort. Uanset om at sende en e-kort eller en faktisk stykke "snail mail" til dine kontakter, så lad dem vide lidt om, hvordan du har gjort, noget nyt, som du er nødt til at rapportere fra det forløbne år, og hvad du i øjeblikket søger. For eksempel: "2008 har været en enorm år jeg afsluttede min bachelor på universitetet i Alabama og har gjort nogle freelance-arbejde for en online politisk magasin, slate.com jeg fortsætter med at søge efter en fuldtidsstilling!. involverer politisk skrive og håber at finde noget i sydøst. Håber at genoprette forbindelsen med dig i 2009! Bedst at dig og dine denne ferie sæson. " Hvis en kontakt har været særligt nyttigt for dig i det seneste år, tilføje en personlig bemærkning som "Tak igen for at tale til mig tidligere på året og tilbyder at se over mit CV. Du har været en stor hjælp, og jeg sætter pris på din tid og generøsitet. " eller "Tak igen for din hjælp med softwaren projektet. Deres bistand gjort hele forskellen!"

Hvor bruger du 80% af din tid?

Hvis du allerede er jobsøgning, chancerne er du bruger 80% af din tid søger position på "Open Market" (websites såsom simplyhired.com, idealist.com, monster.com eller de "muligheder" sektion af corporate websites ). Dette er, hvad jeg kalder en passiv jobsøgning. Du søger stillinger, alle i verden kan se, positioner på det åbne marked.

Husk, kun 20-30% af alle ledige stillinger er i denne åbne marked. Hvad du virkelig ønsker at udnytte, er de store positioner i skjulte marked - positioner, der aldrig gør til et selskab hjemmeside eller et job søgemaskine.

For hver 10 timer, du bruger på at søge efter en position, 7 til 8 af disse timer (ca. 80% af din tid) bør fokusere på netværk. Netværk tager meget større indsats end at kigge online for positioner. Det kræver mere energi og hjemmearbejde på din side. Det er ikke umiddelbart føre til en position. I det lange løb, networking hjælper dog muligheder komme til dig.