Jobs: Genoptag Skrivning Tips

Kronologisk vs. Funktionel Genoptag

Der er to typer af genoptager: Kronologisk og funktionelle.

Den kronologiske format er den mest almindeligt anvendte. En kronologisk cv lister dit arbejde oplevelser i omvendt kronologisk rækkefølge, startende med din seneste erhvervserfaring og bevæger sig baglæns. Dette er den foretrukne genoptage format af mange arbejdsgivere, på grund af det faktum, at det giver dem et klart billede af din karriere og giver dem mulighed for at se, på et øjeblik, hvor længe du har brugt på et givet job.

Funktionelle genoptages listen karriere færdigheder i klynger. De er ideelle til personer med minimal arbejde historie, eller folk med lange mellemrum mellem erhverv, der ønsker at understrege dygtighed i konkrete erhvervserfaring.

En af ulemperne ved at anvende den funktionelle genoptage er at mange online jobportaler ikke understøtter det format, der kan alvorligt begrænse din udsættelse. Professionel personale agenturer foretrækker også den kronologiske format, og tilbyde ressourcer til at hjælpe dig i effektiv genoptage skriftligt.

Hvad at udelade

Bob Seger engang sang om det dilemma, "hvad at forlade, hvad at udelade", men selv dem, der foretrækker diskotek til den gamle tid rock 'n' roll kan se visdommen i hans ord.

Når det kommer til at skrive det perfekte cv, enkelhed er nøglen. Vide, hvad ikke at medtage i dit CV er lige så vigtigt som at vide hvad der skal sættes ind i det. Når det kommer til dette, er det altid smart at overholde den ældgamle formsprog: når i tvivl, så lad det ud.

Udelad irrelevant information. Hvis du søger jobbet af en revisor, er det ikke nødvendigt at redegøre et job, du holdt i din teenageårene på et skisportssted (medmindre du levere bogholderi for business kontor).

Hvis du tror, ​​dit CV er for travlt, er det sandsynligvis er. Ud over utallige websteder, der tilbyder genoptage skabeloner, professionelle personale agenturer også tilbyde tjenester til at hjælpe dig finjustere dit cv.

Det skræddersyede Genoptag

Skrivning af en professionel genoptage er sådan en involverende proces, mange er tilbageholdne med at foretage ændringer, når de føler, at de har fået det rigtige. Dette kan være en stor fejltagelse. Vedligeholdelse dit CV er så vigtigt at pleje af din karriere som olieskift skal livscyklus din bil.

Et af de mest omhyggelige aspekter af at bevare dit CV ligger i at skræddersy den til bestemte job. En generaliseret, altomfattende CV kan synes som den bedste fremgangsmåde, men potentielle arbejdsgivere tror på detaljerne, ikke almindeligheder. Når de læser dit CV, de leder efter nøgleindikatorer, du ville være et godt match til jobbet. Hvis dit CV ser alt for generelt, kan det blive overset.

One-size-fits-all CV'er er stien mindst modstand. Personer med en solid historie landing interviews har én ting til fælles: alle ændre deres CV til at passe til kravene i job, som de er at anvende.

Resultater vs. Ansvar

Ved indstilling om opgaven med at færdiggøre jobbet historie del af dit cv, huske på, at den gennemsnitlige arbejdsgiver vil bruge kun 15-20 sekunder at læse den. Det er op til dig at gøre det bedst mulige indtryk på den korte tid.

Effektive genoptages gøre arbejdet for deres tiltænkte målgruppe. Fyld hver tomme på siden med oplysninger om dine pligter tidligere job beder en arbejdsgiver at læse mellem linjerne. I stedet for at raslende fra en liste af ansvar, give dem dine resultater. Hvis du hjalp forhindre en million dollars i tyveri som et tab forebyggelse officer, angiver, at-men undgå at give et blow-by-slag liste over dine daglige aktiviteter. Arbejdsgiverne ønsker bundlinjen: hvad kan du tilbyde dem?

Hvis du sidder fast om hjælp, mange professionelle personalekonsulenter tilbyder genoptage skriftligt rådgivning til deres kunder. Besøg på et recruiter kunne sætte dig på den hurtige vej til at skabe en effektiv CV, og finde arbejde.

Målet med Genoptag

Formålet med CV er ikke at få dig et job, at en del kommer senere. Formålet med CV er at få dig et interview. At vide dette, og holde det på forkant med din indsats, kan gøre forskellen mellem en god genoptage og en stor.

De fleste arbejdsgivere tilbringer omkring femten to 20 sekunder gennemgå et CV, før du placerer det på stakken af ​​vindere eller afviser - en kendsgerning, som kan være utroligt skidt. Men har denne bit af oplysninger bør give dig mulighed for at få mest muligt af den korte vindue af tid ved at skrive en effektiv CV.

Hold dit cv klare og koncise. Lad masser af hvide plads ved ikke at proppe den med alt for mange oplysninger. Arranger din karriere højdepunkter og give tal, når det er relevant, men husk en god CV skal give din målgruppe et overblik over dine præstationer, ikke hver eneste detalje. Gem det til interviewet.