Jasperware Presidential Plate

Jasperware Presidential Plate
Roger skriver: "Jeg har en Wedgwood Jasperware præsidenter samlerobjekt plade. Der er ansigter på forsiden, og navne på ryggen, som også har 1976 med navnet "Karen Worth, 'sammen med Wedgwood stempel. Jeg fandt kun en ligesom det på internettet. "Lad os først se på den jasperware, og så værdien!

Wedgwood Jasperware

Josiah Wedgewood (1739 - 1795) var en britisk pottemager, videnskabsmand og designer (han var også bedstefar til Charles Darwin!) Han bragte mange nyskabelser til keramik gør, fra design af nye teknikker, til at skabe formler til produktion af porcelæn og keramik. Blandt hans succeser var oprettelsen af:

  • En cremefarvet keramik Wedgwood opkaldt Queensware, og for at tjenesten blev opkaldt officiel potter til Hendes Majestæt, Dronning Charlotte
  • En porcelæn kaldet Black Basalt, som var en bestseller og forbliver meget samlerobjekt
  • En uglaseret, porcelæn-style materiale kaldet Jasperware

Jasperware (eller Jasper Ware), blev en bestseller for virksomheden. Materialet (nogle samlere i dag kalder det porcelæn) tog farve godt, og så Wedgwood indført en linje af blå elementer (blandt andre farver), fra lysestager, til plader, til vaser. Den berømte "Wedgwood blå" er stadig en populær farve. Jasperware er også kendt for de hvide "relief" design, der anvendes på overfladen. På trods af sin sarte udseende Jasperware var utrolig stærk, og kan anvendes på overflader, der fandt slid, herunder et klaver. Fordi det var sådan en hemmelig formel, blev Jasperware lavet under strenge regler i Wedgwood fabrikken. Josiah ville ikke tillade nogen af ​​sine arbejdere til at kende den fulde fremstillingsprocessen, og det var først moderne tid, at den kemiske sammensætning af gamle Jasperware blev opdaget. I løbet af Josiah tid blev Jasperware farvet ved at tilsætte ingredienser til leret (andre Jasperware farver omfatter grøn, lilla og gul). I dag er Jasperware farvet kun på overfladen og ikke i hele kroppen af ​​stykket.

Hvad er Old er ny igen

Wedgwood Kina er fortsat populær, selv om selskabet besvimede af familiens hænder, og er nu ejet af Waterford, og kaldte Waterford Wedgwood. Selskabet altid markeret sin porcelæn, og mange af de ældre varemærker kan ses her, mens moderne mærker kan findes på collectingwedgwood.com. Der er mange vejledninger til indsamling Wedgwood, herunder:

  • Wedgwood Keramik, 1846 - 1959 af Maureen Batkin
  • Wedgwood Jasper Ware, en figur Book og Collectors Guide, af Michael Herman
  • Wedgwood Keramik, A Schiffer Bog for Samlere, af Daniel Keefe III

Roger Wedgwood Plate

Moderne Jasperware stadig lavet af Wedgwood og selskabet fortsætter med at producere erindringsmønter stykker. Rogers plade blev fremstillet som en del af Bicentennial fest og designet af Karen Worth, en kunstner, der har specialiseret sig i at skabe medaljer til The Medalic Art Company i Danbury, CT og The Hoffman Mint i Carmel, CA. Pladen har cameo portrætter af de første 37 præsidenter, og var en af ​​3000 udstedt (jeg gætte, at pladerne kom med en nummereret certifikat). Værdien af ​​denne plade varierer meget: en kontrol af auktionssider viser pladen blev solgt for $ 56 $ 80, og $ 159 og der var en salgspris på $ 580 (fra december 2014) på ​​en Kina erstatning hjemmeside. Så hvad er det egentlig værd? Uanset nogen er villig til at betale for det på det tidspunkt. Ville en genanskaffelsesværdien for forsikring formål sandsynligvis være et sted i intervallet $ 150-200.