Japanske School Uniformer

Japanske School Uniformer


Hvordan har japanske skoleuniformer starte? Hvorfor er de blevet sådan et ikonisk symbol på anime og cosplay fans? Nogle af de faktiske omstændigheder bag denne tendens måske overraske dig.

Japanske School uniformer er ikke japansk

En af de mest almindelige seværdigheder i Japan er piger i sømand outfits og drenge i militær-stil uniformer trekking til og fra skole. Hvad gådefuldt ved dette er, at de outfits er ikke japansk oprindelse. Tendensen startede i 1920, da rektor Elizabeth Lee i Fukuoka Jo Gakuin University havde hendes elever vedtage sømand outfit, som hun havde oplevet, mens en udvekslingsstudent i England. Den drenge uniform (det gakuran) blev modelleret efter preussiske hær uniformer og var en del af ændringen i nationalistiske japansk kultur kort efter Anden Verdenskrig I.

Gennem årtier har de outfits mistet enhver sammenslutning med deres europæiske oprindelse og bliver helt identificeres som japanske skoleuniformer. I modsætning til mange samfundsforskere i Vesten, tanken om at have alle børnene i skolerne iført den samme uniformer giver god mening i japansk kultur. Med fokus på at være en del af en bestemt gruppe, og identificere sig med den giri eller pligt til at denne gruppe, har været en del af Japan i årtusinder.

Komponenter af den ensartede

Mens forskellige skoler har nogle variationer i stil gennem forskellige stoffer og designelementer, for det meste de ensartede elementer til en japansk studerende er meget ens. Andre asiatiske lande som Kina og Korea også bruge en ensartet stil for deres elever i både offentlige og private skoler.

Der er fire hovedtyper af uniform:

  1. Vinter Uniform: Normalt herunder en tunika eller blazer og længere bukser eller nederdele
  2. Sommer Uniform: Normalt en hvid skjorte uden dækning, plus en uafgjort af en slags, og enten shorts, let stof bukser, eller en plisseret nederdel til piger.
  3. Sommer Athletic: En t-shirt og shorts i skolens farver.
  4. Vinter Athletic: Disse polyester træningsdragter kan også bæres i løbet af sommeren atletisk uniform.

Drenge

En høj-knappet tunika (med skolens segl påtrykt på knapperne) i en mørk uld eller tung polyester er den mest betydningsfulde del af drengens uniform. Matchende bukser, sorte lædersko og en hvid skjorte nedenunder fuldføre uniform. Mens den oprindelige stil af drengens uniformer var militaristisk, i de sidste tyve år high-knappet tunika er blevet erstattet i nogle områder af en hvid skjorte og slips med eller uden en forretningsmand-stil passer pels. Nogle skoler kræver også, at deres elever bære en kasket som en del af uniformen.

Piger

Sømanden tøj til piger består normalt af en plisseret nederdel eller culottes enten grå eller i en skotskternet mønster, med en hvid bluse og en rød hals tørklæde knyttede løst. Høje sokker og patent-læder Mary Jane stil sko også er en del af outfit. Der er mange variationer af skolens uniform, men også iført blazere, små bånd i stedet for tørklæde, og en hætte.

De fleste skoler har også deres skole våbenskjold trykt et eller andet sted på den ensartede, normalt over venstre brystlomme.

En Strange Appeal i Japan og i udlandet

I modsætning til mange elever i USA, som regel japanske studerende har ikke noget imod at bære deres uniformer uden for skolen samt. Nogle har endda tilpasset deres uniformer, når uden for skolen til at reflektere både deres personlige stil, såvel som deres stolthed i deres skole. Andre traditioner har også udviklet ud af at bære uniformer, såsom drenge give deres veninder den anden knap i deres tunika, fordi det er den ene nærmest deres hjerte.

Endnu fremmed er den måde, at den vestlige kultur er blevet fascineret af de uniformer, som regel gennem deres portrættering i populært anime serier som Sailor Moon. Mange online forhandlere sælger replika japanske skoleuniformer, og der er endda et sort marked for ægte skoleuniformer kaldet burusera. Men regeringen forsøger at stoppe denne form for handel, men foretrækker at kun de faktiske studerende besidder reelle uniformer.

Det stopper ikke sites som Jbox tilbyde en bred vifte af japansk stil skoleuniformer for fans af anime og Manga tegneserier. Den cosplay samfund bruger denne sammen med mange gør-det-selv hjem håndværk teknikker til at gøre uniformer, der er endnu mere kompleks end den oprindelige.

For en utilitaristisk tøj, der er designet til at standardisere studerendes udseende, har de japanske skoleuniformer blevet utroligt populære og ikoniske hele verden.