Japanske Masker

Japanske Masker


Japanske masker er en del af meget gamle japanske teater traditioner og ritualer. Disse traditioner lever på i dag, som folk bære masker og genskabe gamle danse, skuespil og musik til festivaler og parader.

Typer af japanske Masker

De tidligste japanske masker dateres tilbage til 10.000 f.Kr. De første masker var lavet af ler og klæde og senere blev skåret af træ. I den japanske kultur, ligesom mange andre kulturer, er masker anvendes til at transformere en person, så de kan spille en anden rolle i et ritual eller ydeevne. Der er mange forskellige typer af masker i Japan, som anvendes til at repræsentere folk, helte, djævle, dyr eller guddom. De fleste af de autentiske antikke masker findes på museer eller gået i arv fra familie til familie og er ikke længere tilgængelig på markedet. Hvis du ser en japansk maske ud af et museum er det mest sandsynligt en replika.

Noh og Kyogen

Når vi tænker på en japansk maske vi sandsynligvis envisioning af NOH eller Kyogen maske. Både Noh og kyogen masker er hugget fra meget tynde træ og malet med hvid emalje. Når en aktør er iført masken ser det ud som om, det er simpelthen makeup malet på deres ansigt. Der er mindst 80 forskellige typer af KOH masker, der anvendes i en ydeevne. Oprindeligt spil dramatisk, men efter mange år drama dans udviklet sig til mere af en komedie, som det steg i popularitet i det 13. århundrede. Noh masker er berømt, fordi de synes at ændre følelser, fordi de er udskåret og bemalet på en sådan måde, at så ændre scenelys, udtrykket i ansigtet ændringer. Disse masker er stadig bruges i dag i forestillinger.

Gigaku

De gigaku masker er nogle af de ældste eksisterende masker, der anvendes i dramatiske danse går tilbage til det 7. århundrede. Den dramatiske dans blev udført til musik af fløjter, trommer og bækkener. Over hundrede af disse masker blev placeret i Todaiji templet sammen med skriftlig musik og historier, men ingen beskrivelse af den faktiske dans. Maskerne er malet med sort lak og designet i stilarter løver, fugl beaked skabninger, dæmoner, og super mennesker. Nogle af de masker havde menneskehår limet på dem. Disse masker normalt dækket hele ansigtet herunder bagsiden af ​​kraniet og ører.

Bugaku

Mellem 792 og 1185 f.Kr. Bugaku musik blev udført i kongelige domstole. Den Bugaku maske blev slidt i løbet af opførelser af denne type musik. Maskerne er lavet af cypres træ og dækker kun ansigtet og ikke ørerne. Udseendet af masken ligner Buddha-statuer og et par af de gamle masker underskrives af de oprindelige Buddha statue carvers. Disse masker er formet til at passe til størrelsen af ​​et menneskeligt ansigt.

Gyodo

Gyodo masker blev båret under buddhistiske Processionsvej marcher at dedikere et nyt tempel. Maskerne er skåret til at repræsentere særlige buddhistiske figurer. Gyodo masker er større end end det menneskelige ansigt, hvilket tyder guddom eller overmenneskelige kræfter.

Hannya

Den Hannya maske repræsenterer en jaloux kvinde, der er forvandlet til en dæmon. Masken er normalt malet i en metallak med horn, hugtænder og vilde øjne.

Shikami

De mest populære demon masker er shikami. De har en stor rynket pande, snerrende mund med gyldne hugtænder. De er som regel malet i rødlige nuancer for at vise vrede.

Konklusion

Historien om japanske masker er fascinerende. Gengivelser af nogle af disse masker er tilgængelige som souvenirs i templer gennem ud Japan. Nogle internetsider tilbyder også replikaer af japanske masker, så sørg for at gøre en søgning, hvis du er interesseret i at lære mere om historien og stilarter til rådighed.