Japanske Hunderacer

Japanske Hunderacer
Akita Inu

Der er en række japanske hunderacer. Nogle kan allerede være bekendt for dig, mens du måske ikke har hørt om de andre. Du vil endda finde et par bedragere, der ikke er sande japanske racer.

Gamle hunde i Japan

Den Akita og Shiba er ikke fremmede for den vestlige verden, men de fleste af Japans seks oprindelige hunderacer er sjældent stødt på uden for det pågældende land.

Det er interessant at bemærke, at hver af disse racer er en spidshunde-typen hund, selv om de blev udviklet i forskellige regioner af landet. Alle blev udviklet primært som jagthunde, der kunne modstå koldt vejr. Men de fleste af disse hunde nyde et sted som familiemedlemmer ledsagere samt.

Du vil ofte se ordet "Inu" eller "Ken" efter et bestemt hunds navn. Begge THES ord betyder "hund".

Liste over originale japanske hunderacer

Japanske Hunderacer
Shiba

 • Akita Inu - Det er den originale Akita opdrættet i Japan. Det svarer til den amerikanske Akita, men det er ikke så muskelkraft. Det har også en lidt længere snude, og dens hoved er ikke så bred som den amerikanske version. Disse hunde kommer i hvid, nuancer af rødt og brindle.
 • Shiba - Dette er en anden temmelig velkendt japansk hund, er stigende popularitet i den vestlige verden. Shiba'en er den mindste af de oprindelige japanske racer, og det gør en god, men nogle gange stædig, familie følgesvend trods af, at det oprindeligt blev avlet til at jage småvildt.
 • Hokkaido - En fremragende vagthund, den Hokkaido Inu er skarpt intelligent og tænker helt uafhængigt af hinanden. Men disse hunde er meget viet til deres menneskelige kammerater. De anses måske den ældste af de japanske hunderacer, og de er blevet opdrættet til at modstå meget kold vinter.
 • Kai Ken - Også kendt som Kai Inu, Kai Ken racen er en anden spidshunde-typen hund, men det er rangier end de andre japanske racer. Det mest karakteristiske træk ved denne hund er dens brindle pels. Den Kai Ken er ofte omtalt som Tiger Dog.
 • Kishu Inu - Dette er en anden spidshunde-typen hund fra bjergene i Kishu, der oprindeligt blev avlet til at jage orner. Dagens Kishu kommer i solide farver, og hvide hunde er de mest almindelige. Ligesom mange japanske racer, det Kishu er en meget rolig hund, og det gør en nice, mellemstore familie følgesvend.
 • Shikoku Inu - The Shikoku blev erklæret en national skat i Japan, og dens afstamning anses ekstremt rene. Dette skyldes det faktum, at øen, hvor disse hunde udviklede, Shikoku, var helt isoleret og krydsning med andre hunde er strengt forbudt.

Flere japanske racer

Følgende hunde er japansk oprindelse, men de er ikke betragtes som en del af de oprindelige japanske racer af forskellige årsager.

 • American Akita - Selv en efterkommer af den oprindelige Akita Inu, den amerikansk stil Akita s build er mærkbart stockier. Dette førte til at blive anerkendt i den amerikanske Kennel Klub som en særskilt race. Den amerikanske Akita kan have stort set alle farver og aftegninger.
 • Tosa Inu - The Tosa er et resultat af krydsning af Shikoku med en række stærke hunde, herunder Mastiffs og Great Danes. Dette skabte en Mastiff-typen hund med en kraftfuld build, der ikke bare enhver lighed med spidshunde-typen build af de andre renracede japanske hunde. Den Tosa blev avlet til at kæmpe.

Ikke sandt japanske racer

Japanske Hunderacer
Tosa Inu

Følgende racer er ikke hjemmehørende i Japan på trods af deres navne. De er ganske enkelt avler taget til hjertet ved det japanske folk og videreudviklet i dette land.

 • Japansk Chin - På trods af navnet, den japanske Chin ikke havde oprindelse i Japan. Hagen faktisk kommer fra Kina, men det blev en stor favorit af japansk royalty og blev yderligere udviklet i dette land. Engang kendt som den japanske Spaniel, blev navnet ændret til Chin efter anerkendelse fra den amerikanske kennel klub.
 • Japanske Spids - Det er den generelle opfattelse, at den japanske Spitz er resultatet af ned-dimensionering af Samojed. Disse fed lille hunde har en smuk mælk-hvid pels, der kræver en masse børstning.
 • Japansk Terrier - Den japanske Terrier er mest sandsynligt en efterkommer af Smooth Fox Terrier oprindeligt bragt til Japan af erhvervsdrivende fra andre lande. Disse hunde er små og lidt territorial, men de gør livlig familie kammerater.


Uanset om en af ​​disse racer opstod i Japan eller det var simpelthen vedtaget og videreudviklet i dette land, er der ingen tvivl om, at det japanske folk har en stor interesse i deres firbenede ledsagere. Hvis en bestemt race har fanget din interesse, skal du kontakte en opdrætter og planlægge et besøg for at få at vide af en af ​​disse hunde bedre. Selvfølgelig kan du nødt til at besøge Japan for at se nogle af de mere sjældne racer i person, hvis du ikke allerede bor der, men det vil helt sikkert være et eventyr.