Japansk Bobtail Cat Opdrætter Interview

Japansk Bobtail Cat Opdrætter Interview
Scooter, seks uger gamle japanske Bobtail

Benhana Japanese Bobtails er et katteri beliggende i Ontario, Canada. Ejer, Dawn Benhaim tog tid til at tale med LoveToKnow om hendes smukke japanske Bobtails, hvad man skal kigge efter i en vis kat og hvad hun ser i en ejer til en af ​​hendes killinger. For det meste, Ms. Benhaim racer hendes killinger at vise og ikke at sælge. Men hun lejlighedsvis har en killing til rådighed.

Avl japanske Bobtails

LoveToKnow (LTK): Dawn, tak for at tage sig tid til at tale med os om den fantastiske race af japanske Bobtails (JBTs). Hvordan kom du først får interesseret i JBTs?

Dawn Benhaim (DB): Jeg havde altid set billeder i forskellige kat bøger, men jeg havde aldrig set en i kødet (stadig tilfældet med de fleste mennesker!). En weekend i 1989, jeg var browsing lørdag papir. Mens scanning af "Kæledyr" kolonnen i den lokale avis, så jeg en reklame for JBT killinger. Jeg kaldet antallet og spurgte, om jeg kunne komme over at se killingerne, fordi jeg var mest nysgerrig om racen. Mens jeg ville bare se stedet erhverve, det er ikke hvad der skete. Der var to killinger; Jeg forlod med den kvindelige og vendte tilbage to uger senere for hendes bror.

LTK: Du viser også JBTs. Hvad er nogle af de funktioner, du leder efter i et show kat, der eksemplificere racens standard?

DB: Jeg ser for flere ting, herunder:

  • Hovedtype - Trekantet og velproportioneret
  • Ører - både størrelse (stor) og sæt (oprejst - ikke blusset eller ud til siden)
  • Ben - Long med ekstrem vinkling af bagbenene, som også bør være parallelle med hinanden (ikke dreje ind på haseleddet / fælles)
  • Krop - Længere, lean / muskuløs uden at være rørformede
  • Øjne - en konkret orientalsk udseende
  • Generelle udseende af elegance og raffinement uden at være fine eller skrøbeligt udseende
  • Tail - Pom-pom typen hale er den ultimative, men du kan ikke avle efter halen, som kan tage en hvilken som helst retning / form - bare nødt til at være meget kompakt med nogen »længde« i sig selv, og i harmoni med resten af katten

LTK: Hvad er nogle af de priser jeres katte har vundet på udstilling kredsløb?

DB: Jeg har opdrættet og ejet Grand Champions, Grand Premiers og fornem Merit Katte, og jeg har også avlet en national vinder.

Unikke egenskaber og personlighed

LTK: Det unikke ved denne race?

DB: Fraværet af hvad man forventer en kats hale at være. Halen udseende er simpelthen resultatet af en godartet mutation af det relevante gen. Det tager eventuelle beløb af knæk og fik sig om sig selv; at beskrive det man skal tænke på den ekstreme knækket og spole af en piggy hale, og multiplicerer det ti fold.

LTK: Hvilken slags personligheder har JBTs have?

DB: Personligheden er et af de mest indtagende aspekter af denne race. De er katte med et meget højt aktivitetsniveau. De er også meget fleksible og sande følgesvend katte, der ønsker at være med dig hele tiden. De behøver ikke nødvendigvis ønsker at være "on" dig, men i nærheden, uanset hvad du kan gøre, være det sover (på sengen med dig), se tv (ved siden af ​​dig), eller udfører huslige pligter (cavorting i arkene mens du forsøger at gøre sengen). Selv badeværelse aktiviteter er ikke immune over for deres tilstedeværelse. De er meget intelligente, og fortælle dem ikke at gøre noget kan være en udfordring til tider, fordi de vil forstå dig perfekt, men stadig forsøge at snyde dig. Af samme grund er de lydige, selvom du nødt til at fortælle dem at gøre / ikke at gøre noget mere end én gang. De fleste vil komme løbende, når du kalder dem, især hvis der er mad involveret. Sammenfattende det - de absolut forgude deres mennesker og er meget interaktivt med dem.

Japansk Bobtail Cat Opdrætter Interview
11 uger gamle JBT opkaldt Panda

LTK: Hvad betyder en Mi-ke (mee-kay) JBT se ud?

DB: The Mi-ke er anset for at være den "ultimative" JBT for race entusiaster. "Mi-ke" er japansk for "tre pels", også almindeligt kendt som Calico. Det er normalt rød (aka orange, marmelade, etc.), sort og hvid. I samme farve familie er andre lignende mønstre, hvor rød tabby, sølv tabby og lignende har erstattet den sorte. Denne omtales som "mønstret Mi-ke".

LTK: Hvad er nogle andre acceptable farvekombinationer?

DB: Racen kommer i alle mønstre og farver, herunder faste stoffer, som alle er acceptable til show formål med undtagelse af den agouti (farve spids hårstrået som en abessinske) eller spids (som en siameser). De mest almindelige farver i udstillingsringen, dog tendens til at være rød og hvid, mi-ke, og sort og hvid (min favorit). Det er simpelthen på grund, tror jeg, at den iøjnefaldende farve kontrast.

Vedtagelsen af ​​en JBT

LTK: Når du placerer dine katte fra dit avlsprogram, hvilken type ejer søger du efter? Har du nogen særlige krav, før du lader en kat gå til et nyt hjem?

DB: Det er meget vigtigt, at jeg forsøger at fastslå, hvilken type kitty den kommende ejer kan være på udkig efter, og jeg også prøve at opsummere personlighed pågældende ejer. For eksempel kan en person ønsker den type kat, der bliver på gulvet hele tiden og har et meget lavt aktivitetsniveau, i hvilket tilfælde en JBT er bestemt ikke katten for den pågældende person (Hello Mr. persisk?) Min ideelle hjem er dem med børn, der sætter pris på, og ved, hvordan man håndterer dyr og de folk, der ønsker aktive, interaktive og meget underholdende følgesvend kæledyr. Jeg har tre vigtigste forhold når placere mine killinger:

  1. Ingen declawing: Alle mine killinger er uddannet til at bruge skrabe stillinger og turbo scratchers, og klager af ødelagte møbler har været nul som følge
  2. Ingen går uden nogensinde: Mine katte skal være strengt indendørs dem, kun gå ud, når der er en særlig grund (f.eks gå til dyrlægen) og altid i en bærer på det tidspunkt.
  3. Hvis forholdene ændrer sig, og det kitty ikke længere kan holdes, skal det returneres til mig: Jeg tager det fulde ansvar for de få katte jeg opdrætter (et kuld om året), og jeg vil ikke se dem sat i beskyttelsesrum eller på nogen måde ansigt usikkerhed i deres liv.

LTK: Hvis nogen ønsker at eje denne smukke race, hvad er de ting, de skal kigge efter, når de søger efter den rigtige?

DB: Hvis nogen er på udkig efter et show kat, bør disse funktioner, jeg nævnte tidligere være overvejende til stede. Men uanset om show kat eller meget elsket kæledyr, skal katten have en udadvendt, nysgerrig, legende, let og kærlig temperament. Det er altid et godt tegn, når en kat med det samme spinder, når det er samlet op. Det siger sig selv, at klare øjne og et godt helbred, sammen med et certifikat til at vidne til dette, også burde være indlysende.

Sundhed Issues

LTK: Er der nogen sundhedsmæssige problemer at være på udkig efter, hvis du ejer en JBT?

DB: Det JBT er hvad der er kendt som en naturlig race. Det er genetisk ren og ikke en kombination af forskellige racer som mange i øjeblikket anerkendte racer er. Yderligere, fordi de ikke er almindeligt kendt og aldrig har modtaget meget i vejen medier eksponering, er der ingen stor efterspørgsel, hvorfor de ikke har været over avlet. Heldigvis kan jeg sige, at denne race ikke har nogen kendte eller identificerede nedarvede helbredsproblemer.

Allergier

LTK: Bobtails er lav kaste katte på grund af deres begrænsede underuld. Hvad med allergi? Er de lave skæl katte eller ville en anden race være bedre for milde allergikere?

DB: Der er stort set ingen racer, der er virkelig allergivenlige. En velopdragen JBT har ingen underuld, og dette gælder for det lange hår JBT er så godt. Det er en race, der holder sig selv ren, selv lejlighedsvis kæmning / børstning og endda badning er nyttigt. Badning en JBT er let at gøre. Bare sørg for at skylle grundigt, håndklæde tørre så meget som muligt, og lade Kitty i et varmt rum i ca. to timer til luft tørre. Alt dette holder skæl til et minimum.

En velbevaret hemmelighed

LTK: Alt andet du gerne vil tilføje om JBTs eller udstilling og avl af denne type kat?

DB: Ligesom en generel bemærkning, denne race er noget af en velbevaret hemmelighed, men de få mennesker, der har dem elsker dem og har tendens til at have mere end én. Når disse kattekillinger passere over Rainbow Bridge, deres mennesker altid vil have mere. Sandelig, de er meget, meget mere end blot 'katte'.

En stor tak til Dawn Benhaim for at hjælpe os til at blive mere fortrolig med denne unikke race. Du kan lære endnu mere om Benhana JBTS ved at besøge hendes hjemmeside, Benhana japanske Bobtails.