Januar er en Skilsmisse Måned

For et stort antal mennesker et nyt år er en chance for at starte et nyt liv med en ny partner. Januar viste sig en rekord måned for antallet af skilsmisser og separationer, som findes ved sociologer.

Januar er en Skilsmisse Måned

En undersøgelse foretaget af det britiske vouchercloud selskab, viste, at det højeste antal separationer, herunder ansøgning om skilsmisse sker i januar. Det viser sig, at for mange mennesker det nye år bliver en anledning til ikke blot at begynde at gøre gymnastiksalen eller opgive donuts, men også for at sige farvel til deres mand eller partner. "Christmas stress" fremkalder ønsket om at starte et nyt liv.

Deltagerne i undersøgelsen, der slog op med deres partner i januar, hedder disse grunde blandt de vigtigste. Den anden mest populære måned for skilsmisse er December, og den tredje er marts. Sociologer spurgte, om sæsonen påvirket deres beslutning om at bryde forholdet, og 62% svarede bekræftende.

Blandt andre årsager til separation navngivne personer økonomiske problemer, deprimerende vejr og pres fra pårørende. 48% af de adspurgte, mærkeligt nok, er allerede i nye relationer. Psykologer forklare fænomenet januar ved, at mennesker i denne måned er påvirket af en kombination af faktorer. Det er den træthed efter ferien, at jo længere tid med partneren i løbet af ferien, hvilket øger risikoen for skænderier, og traditionel menneskelig tendens planlægge grundlæggende ændringer liv på nogle specifikke kalenderdage. Det er derfor, det er så svært for de par til at gå gennem disse tests i januar.