Jagthunde

Jagthunde

Jagthunde er en samling af racer, der er udviklet gennem århundreder til at deltage i jagt og andre felter, således som de finder, flush og hente spil. Selv om disse hunde udføre lignende opgaver, er der stadig en masse mangfoldighed i denne gruppe. Hvis du leder efter en dygtig sportslig følgesvend, det er de racer, du har brug for at undersøge.

Fælles karakteristika for jagthunde

Mange hunde i den sportslige gruppe bærer en vis lighed med hinanden, mens andre ser ganske forskellige. Aldrig mindre, de alle deler nogle grundlæggende egenskaber, der hjælper dem til at gøre det job, de blev avlet til at gøre, og det er, hvad der definerer dem som en gruppe.

Meget energisk

Sporting racer naturligvis brug nok energi og udholdenhed til at bruge en hel dag arbejder i marken. Mens deres høje energiniveau er perfekt til dette formål, disse hunde har brug for en stor øvelse, hvis de holdes strengt som kæledyr. Ellers har de en tendens til at blive hyperaktiv og noget ødelæggende.

Folk-orienterede

Disse racer er blevet udviklet til at være meget lydhør over for mennesker, da de var beregnet til at arbejde så tæt sammen med dem. Som et resultat, de gør også fantastisk ledsagere og familiens kæledyr, så længe de har masser af aktivitet, der giver motion samt mental stimulation.

Let at træne

Disse er intelligente hunde, og deres spil færdigheder er blevet avlet ind i dem i århundreder. Træning regel bare indebærer etablering på deres naturlige instinkter.

Bygget Sturdy

Skrøbelige hunde kunne nemt blive skadet på området. Disse hunde blev udviklet til styrke og udholdenhed, uanset hvilken størrelse de er.

Store atletiske evner

Løb, spring, dykning og svømning er en del af hverdagen for de fleste sportslige racer. Gennem hver generation blev de mest atletiske hunde udvælges til avl med henblik på at bevare og styrke denne egenskab i de kommende generationer.

Beskyttende Coats

Jagthunde arbejde i al slags vejr, og de arbejder på land og i vandet. Deres pels er designet til at isolere dem fra den temperatur, samt afvise vand for at holde dem tørre.

Fire grundlæggende typer

Hunde i den sportslige gruppe kan opdeles i fire grundlæggende typer efter jobbet hver race er avlet til at udføre. Disse typer omfatter følgende:

  • Settere og henvisninger - Disse hunde blev avlet til at arbejde et felt, finde spil ved duft, og fryse på plads eller at indikere til jægeren, hvor fuglene er placeret.
  • Retrievere - Disse hunde bringe spillet tilbage til jægeren.
  • Vand Retrievere - Disse hunde specifikt gå i vandet for at hente døde spil.
  • Spaniels - Disse hunde primært hjælpe flush ud spil fra børsten.

American Kennel Club Sporting Group

Den amerikanske Kennel Club (AKC) anerkender i øjeblikket 28 forskellige sportslige racer, selv om der er endnu flere racer uden denne liste, som endnu ikke modtaget officiel anerkendelse. Nedenstående tabel viser alle 28 racer.

AKC Sporting Group Racer

American Water Spaniel

Boykin Spaniel Brittany
Chesapeake Bay Retriever

Clumber Spaniel Cocker Spaniel
Curly-Coated Retriever


Engelsk Cocker Spaniel

Engelsk Setter Engelsk Springer Spaniel Field Spaniel
Flat-Coated Retriever

Tysk korthåret pointer Ruhåret hønsehund Golden Retriever Gordon Setter
Irish Red and White Setter Irsk setter Irish Water Spaniel Labrador Retriever
Toller Pointer Spinone Italiano Sussex spaniel
Vizsla Weimaraner
Welsh Springer Spaniel


Griffon korthals

Populære Sporting Racer

Nogle sportslige racer er blevet utroligt populære kæledyr i år, og de er højt værdsat for deres sjove, companionable personligheder selvom de aldrig er vant til formålet, de oprindeligt blev avlet til. Følgende racer er nogle af de mest populære af alle.

Cocker Spaniels

Cockers beskrives af AKC standard som en robust og kompakt hund, hvis pels kan være flad eller bølget. Disse hunde kan skylle og hente spil, og de har typisk ingen frygt for vand. Deres glade dispositioner også gøre dem vidunderlige kæledyr, og de har været en familie favorit i årtier.


Jagthunde

Cocker Spaniel


Jagthunde

Golden Retriever

Golden Retrievere

Den elskede Golden er en fremragende jæger / retriever kendt for sin smukke pels, som også er vandafvisende. Ifølge racens standard, disse hunde opstod i det skotske højland, og de tæller den gule Retriever, Tweed Water Spaniel, den irske Setter og Bloodhound blandt deres fundament racer. Dagens Goldens er lige tilpas i marken eller i stuen, og de gør også meget fine servicehunde.

Labrador Retrievers

Labs er let en af ​​de mest genkendelige sportslige racer af alle, og de konsekvent gør AKC top ti racer listen. Ifølge deres racens standard, blev de oprindeligt avlet til at hjælpe Newfoundland fiskerne trækker i deres net. De blev til sidst krydset med en række andre Retrievers, Spaniels og Setters at blive en af ​​de førende Retrievere i hele koncernen.


Jagthunde

Labrador Retriever


Jagthunde

Irsk setter

Irske Setters

Denne fugl hund er kendt for sin smukke mahogni rød frakke, hans sprudlende energi og hans clownish personlighed. Ifølge racens standard, blev disse hunde oprindeligt brugt til at "sætte" spil, så jægere kunne kaste et net over fuglene. Over tid blev hundene trænet til at skylle spil ud af børsten, så fangere kunne skyde fuglene. Irske settere er en kombination af en række racer, herunder den irske Terrier og Irish Water Spaniel, samt den engelske Setter, Gordon Setter, og forskellige Spaniels og henvisninger.

Vis vs Field

I nogle sportslige racer, udstillingshunde ser noget anderledes at arbejde i marken hunde. For eksempel ville det smukke, strømmende rød frakke af en show-opdrættet Irsk setter blive ødelagt af en dag ud i en burre fyldt felt fugl. En irsk Setter fra marken blodlinier vil sandsynligvis have en mindre luksuriøse pels.

Dette felt / show forskel ses også i Labrador Retrievere. Vis Labs er ofte kortere og tungere bygget end deres leggier, felt-opdrættet modstykker. Engelsk Springer Spaniel avlet til udstilling er også meget mere glamourøse udseende end deres felt counter dele. Begge typer kan gøre fremragende ledsagere, så længe deres motion og uddannelsesbehov er opfyldt.

Tag dig tid til forskning racer

Hvis du tænker på at tilføje en jagthund til din husstand, så sørg for du tager dig tid til virkelig forskning eventuelle racer, du er interesseret i. AKC holder en opdrætter henvisning liste, der kan hjælpe med at sætte dig i kontakt med velrenommerede opdrættere, der kan give dig en velopdragen hund, der vil være en bonus i feltet, derhjemme, og ethvert andet sted du holder af at gå.