Islamiske kosten love

Islamiske kosten love
Svinekød: en forbudt fødevarer i Islam

Islamiske kosten love diktere, hvad fødevarer er og ikke er egnet til konsum. Disse fødevarer kaldes ren eller uren. Retningslinjerne for disse fødevarer er meget specifikke og er sat på plads for både åndelige og sundhedsmæssige årsager.

Islamiske love vedrørende Fødevarer

Der er mange forskellige aspekter til islamiske kosten love. To af de vigtigste aspekter af disse kosten restriktioner omfatter forbudte fødevarer og den måde, hvorpå dyrene slagtes. Denne artikel går i detaljer om disse to særdeles vigtige elementer i den islamiske livsstil.

Forbudte Foods

Følgende kostråd er baseret på Koranen, den mest fremtrædende religiøse tekst af den islamiske tro. Således mange enkeltpersoner, der følger den islamiske tro overveje en sund kost bare en anden del af deres religion. Dette står i modsætning til mange vestlige trosretninger, som har en tendens til at adskille tro fra kosten, men ikke altid.

 • Svinekød - Måske den mest kendte af alle islamiske kosten regler er den komplette og samlede begrænsning af svinekød og svinekødsprodukter. Inden for tro, er svin betragtes urene og bør ikke indtages også som et biprodukt, såsom gelatine.
 • Rovdyr - Dyr, der dør "af sig selv", som f.eks sådanne rovdyr som store katte, hunde, gribbe og andre, der ikke at blive indtaget af dem, efter islamisk lov.
 • Blood - Dette omfatter drikker blod, men det gælder også for kød, der ikke er blevet drænet for blod og blod biprodukter.
 • Alkohol - Denne regel er en af ​​de mere kontroversielle, da der er nogle sekter af islam, som tillader indtagelse af alkohol. Men som en generel tommelfingerregel, er alkohol forbudt.

Ilægning af Slaughter

Dette aspekt af Islam fokuserer på den måde, som er godkendt dyrene kan slagtes til konsum. Selvom denne særlige kendetegn trækkes fra gamle tekster, er det helt i tråd med nutidens økologiske og øko-bevidste bevægelse. Mange mennesker er begyndt at presse på for flere etiske standarder slagtning uden for enhver religiøs kontekst whatsoever.This liste omfatter retningslinjer, hvorunder dyrene slagtes til konsum af islamiske folkeslag.

 • Dyr, der er blevet mishandlet og / eller dø af menneskehænder, ikke at blive indtaget. Det betyder dyr bør ikke være slået, elektrisk stød, eller stanget.
 • Slagtningen skal udføres af en muslim. Der er dog bestemmelser, der tillader slagtninger der skal udføres af jøder og kristne, så godt.
 • Traditionelt skal dyrene aflives på rituel slagtning kaldet Dhabihah. Dette indebærer indsættelse en skarp kniv ind i halsen af ​​dyret.
 • Døde kroppe bør ikke indtages. Dette gælder for dyr ramt af køretøjer i bevægelse eller spist af et vildt dyr.

Andre interessante fakta

Som anført ovenfor, er der mange facetter involveret i at følge denne type kost. Her er et par ekstra fakta at huske.

 • Ikke alle islamiske mennesker finder det hensigtsmæssigt at spise kosher mad, men det bliver mere og mere populære og accepteret.
 • I de vestlige samfund, har der været en stigning i muslimske befolkninger, hvilket resulterer i udvikling af organisationer, der hjælper sikre, at disse kosten traditioner for islamiske individer.
 • Der er få restriktioner for landbrugsmetoder af frugt og grøntsager i den islamiske tro.
 • Portion kontrol anses af mange for at være en anden vigtig facet af troen. Nogle mener overforbrug af fødevarer er syndigt.
 • Under ekstreme forhold, hvor man kun har adgang til forbudte fødevarer, er det tilladt at forbruge disse fødevarer og anses ikke for at bryde reglerne i Islam.

Opnå balance gennem kost

Spise en sund kost betragtes som en vigtig facet af islamisk liv og kan hjælpe dig med at nå og opretholde balance i sundhed og spiritualitet.