Irish Baby Girl Navne

Irish Baby Girl Navne

Mange dejlige navne den rige irske kultur har udholdt gennem århundreder. At give din nye baby pige en af ​​disse unikke navne vil næsten helt sikkert sikre, at der ikke er to eller tre andre små venner, der deler samme navn med hende senere, og du har også mulighed for at give hende et navn med en bestemt mening bag det.

Girls 'traditionel irsk Navne

Følgende skema indeholder et pænt udvalg af klassiske irske navne til piger. Listen er på ingen måde udtømmende, men du bør stadig være i stand til at finde masser af navngivning inspiration til din baby.

Feminin Irish Names
Traditionel Udtale Moderne version Betydning
Afric africk none 11. århundrede irske navn
Aibreann AV-rawn April April måned
Aine AWN-ya Ann, Anne Radiance eller glæde
Aoibheann eve-een Eavan Dejlig
Aoife ee-fa Eve Smuk eller strålende
Bláthnaid BLAW-nid none Lille blomst
Briana Bree-a-nah none Hill
Brigid bro-id Bridget Kraftfuld
Caitlin kate-lyn Katherine Ren
Ciara keyrah Keera Mørk
Doireann dirren Darina Frugtbart eller tvær
Dubheasa DUV-Eesa Ingen Mørk skønhed
Eilis Isle-ESH Elizabeth "Min Gud er et løfte"
Ethna eth-nah Annie Lille brand
Isolde ee-SOLDE none Kan henvise til den keltiske gudinde Adsulata
Maebh may-Vuh Maeve Bringer af stor glæde
Muadnait MWA-NAHT Monica Lidt ædle én
Niamh neev Neve Radiance eller glans
Orlaith eller-la Orla Guld
Rionach ria-nock Riona Regal
Róisín rogn-glans Rosaleen Lille rose
Saoirse seersha none Frihed
Sinéad Shin-støtte none Ukendt
Sorcha sork-ah none Medieval irske navn
Talulla ta-lu-lah Tallulah Velstående dame, overflod
Una Oona Winifred Lamb eller en
Zaira Zai-ra Sara Radiance

Traditionelle vs Modern

Celtic baby navne lytte tilbage til tidligere generationer, og nogle endda gå tilbage i hundredvis af år. Det er vigtigt at tage nøje hensyn til en hvilken som helst navn, du vælger til din baby pige, fordi hun kommer til at bære det for resten af ​​hendes liv. Ønsker du hende til at have en gammeldags irsk navn, eller ville en moderne udgave af det navn passer hende bedre? Tage et nærmere kig på betydninger, udtaler og stavemåder af forskellige navne kan hjælpe dig med at beslutte.

Betydninger

Gennem århundreder har mange traditionelle irske navne blevet moderniseret, og dette normalt ændrer navnet oprindelige betydning. Så en af ​​de hårdeste beslutninger at gøre, er, om at vælge et navn, der forbliver tro mod gælisk tradition, eller vælg en, der er blevet ændret til en mere moderne form. Din beslutning i sidste ende afhænge af, hvor vigtigt et bestemt navn har betydning er for dig.

For eksempel Ann ofte anvendes til at erstatte det traditionelle navn Aine. Men de er to helt forskellige navne med to forskellige betydninger. Som det fremgår af ovenstående tabel, Aine betyder udstråling eller glæde, mens Ann typisk betyder stillede eller nådig.

Udtale og stavning

Udtale og stavning er også punkter at overveje. Traditionelle irske pige navne har usædvanlige stavemåder og udtale, der kan vise sig en smule vanskeligt for familie en venner til at vænne sig til. For eksempel Aibreann udtales av-rawn. Det er en dejlig navn, men dens moderne modstykke, april, er helt sikkert nemmere at udtale og stave.

Det er et personligt valg

Uanset om du søger efter en usædvanlig navn til din lille pige, et meningsfuldt navn, eller begge, kan en irsk navn være en vidunderlig valg. Dette gælder især, hvis du har planer for dit barns navn afspejler lidt af hendes irske arv. Tag din tid at prøve disse navne, og se, hvor godt de roll off tungen. Chancer er du vil finde den perfekte navn til din bundt af glæde.