Interview: Aspergers Women Association: Sharon daVanport

Interview: Aspergers Women Association: Sharon daVanport
Vurderingerne nødt til at tage forskellene mellem mænd og kvinder.

Den Aspergers Kvinder Association er en verdensomspændende organisation dedikeret til at hjælpe mennesker ramt af Aspergers og relaterede autisme spektrum tilstande. Sharon daVanport tilbyder værdifulde oplysninger, der kan hjælpe kvinder, der har Aspergers symptomer.

Fortæl os lidt om dig selv

Jeg blev født i Texas, og jeg er den ældste datter i en familie på fire børn. Jeg har også fire børn (to voksne m / familier af deres egne) og to teenagere stadig bor hjemme. Jeg blev diagnosticeret med Aspergers som voksen. I første omgang blev jeg ikke acceptere af min diagnose. Jeg har en søn med Aspergers, og jeg sammenlignede den måde, han præsenteret for, hvordan jeg overtog alle med Aspergers fremlagt.

Jeg påtog et forskningsprojekt, der strakte sig den bedre del af fire år (hvor meget Aspie af mig, ikke! LOL), som hjalp mig til at få en mere fuldstændig forståelse af spektret som helhed. Mest især, kunne jeg endelig forstå de mange forskelle, hvorved kvinder med Aspergers stede i forhold til mænd.

At lære at acceptere mig selv som en neurodiverse person har været og er fortsat noget af en rejse for mig. Forstå, hvordan jeg behandle oplysninger, reagere på stimuli, og opfatter verden og mine omgivelser har været en liv-pauseskærm. I sandhed, før jeg accepterede disse kendsgerninger om mig selv, jeg har ikke en anelse om, hvor meget jeg faktisk kæmpet med kommunikation. Jeg ofte henvise til livet før min diagnose som den mørke middelalder, og bagefter er det, jeg ligne at "ah-ha!" Min diagnose har været meget til min overraskelse meget befriende, at sige det mildt.

Jeg har lært mere om livet, kærlighed og tålmodighed gennem mine erfaringer som mor i løbet af de sidste 25 år, end jeg kunne have lært at gøre noget andet. Jeg nyder mine 40'erne, undere og magi for at være en bedstemor, og mest af alt er jeg tilfreds med endelig at tilpas i min egen hud og være tilfreds med at være mig!

Hvad er mission Aspergers Women Association?

Den Aspergers Kvinder Foreningen er dedikeret til livsstil og støtte til kvinder og piger på autisme spektrum. Den AWA tilbyder et online magasin med uddannelse, forældre rådgivning, en børnepool side, og en neurotypical familie og ven side. Den AWA giver også en networking over websteder til vores Asperger og autistiske medlemmer. Vores artikler og interviews med kvinder på spektret tilbyder et spændende indblik i en verden af ​​Aspergers og autisme.

Hvilke ressourcer tilbydes af AWA?

Den Aspergers Kvinder Association tilbyder en række uddannelsesmæssige ressourcer og henvisninger via vores online magasin. Den AWA Magazine indeholder en børns side, som er dedikeret til og med børn på spektret. Børnenes Side vil indeholde illustrationen af ​​kiddos med autisme. Den AWA offentliggjorde et Eksempel Edition sidste sommer at introducere os til autisme samfund. Du kan se frem til AWA udgivelse regelmæssige udgaver af vores online magasin, der begynder i 2009.

Vi tilbyder også AWA Forum. Dette er et online fællesskab af personer på autisme spektrum, deres familie, venner, pædagoger, forfattere og terapeuter osv Forummet tilbyder en bred vifte af emner, som omfatter Diskussionsforummer for vores neurotypical familie og venner, så de kan deltage i at dele deres råd, forslag og støtte til hinanden. Den AWA er stolt over at have et mangfoldigt medlemskab af både hanner og hunner.

Hvad er din rolle med AWA?

Jeg er bestyrelsesmedlem & Midwest Regional Director. Jeg har 11 stater i min region i USA, som omfatter: Nebraska, Kansas, Oklahoma, Missouri, Michigan, Minnesota, South Dakota, North Dakota, Wyoming, Wisconsin, og Ohio.I nylig begyndte tjener som Pre-administrerende direktør for AWA. I denne rolle, vil jeg skygge vores administrerende direktør, Yvonne Mikulencak, som forberedelse for mig at påtage sig hvervet i 2010. Når dette sker, vil Yvonne derefter bliver AWA Post-administrerende direktør og fortsætte med vores organisation som medlem af Advisory Board.

Den AWA har struktureret det bestyrelsesmedlem og direktør med en løbetid grænse for at tilvejebringe en ligelig repræsentation af vores organisation som helhed. Den AWA er en international organisation, og udtrykket grænsen til bestyrelseshvervet vil hjælpe os med at bevare struktur og ledelse i hele verden.

Er der ulemper ved at de nuværende vurderinger for Aspergers i forhold til kvinder?

Som det er nu, har de vurderinger, der er almindeligt anvendte ikke hensyn til forskellene mellem mænd og kvinder i almindelighed, for ikke at nævne, hvordan dette bærer over til kønsspecifikke karakteristika for enkeltpersoner på spektret. Disse vurderinger blev udviklet med forskningsundersøgelser hvis forsøgspersoner var overvejende, hvis ikke helt, mænd med Aspergers syndrom.

Dr. Tony Attwood, at hans kliniske observationer afslører, hvor mange piger med AS vise den samme profil evner som drenge, men med en mere subtil eller mindre alvorlig forekomsten af kendetegn. Han påpeger endvidere, at piger er mere tilbøjelige til at være indskrevet i tale, drama, eller danseundervisning og dermed give dem de færdigheder til at blive socialt dygtige i mange facetter af deres miljø.

Elizabeth Roberts, en neuropsykolog med New York Institute på New York University Child Study Center siger: "Piger har en tendens til at blive besat af ting, der er lidt mindre mærkeligt. Det gør det sværere at skelne normale fra unormale." (Observation i overensstemmelse med en undersøgelse fra 2007 af 700 børn på spektret, som fandt, at pigernes tvangstanker interesser afspejlede de interesser piger i den almindelige befolkning, det samme ikke var tilfældet for drenge.)

Dr. Tony Attwood og Dr. Elizabeth Roberts har både indberettede kliniske observationer, som viser, hvordan kulturelle konditionering af typiske mandlige og kvindelige adfærd spiller en rolle i den under identificering af kvinder med Aspergers. Når en pige er genert eller stille, vi kridt det op til gode gamle fashion manerer; men når det samme gælder for en dreng, er det set i forhold til noget helt andet.

Dr. Janet Lainhart, med University of Utahs Brain Institute forklarer, at som piger nærmer deres tidlige teenageår, bliver de konfronteret med deres jævnaldrende at vise sympati og empati; drenge på den anden side, er mindre tilbøjelige til at opleve de samme forventninger. Selvom drenge står over for sociale udfordringer så godt, deres jævnaldrende modne på meget langsommere; og dette uden tvivl forårsager deres omgangskreds for at se deres udfordringer med at vise empati som "mere tilgiveligt."

Hvordan kan disse forhindringer overvindes?

Det er tid til dem, der studerer autismespektrumforstyrrelser at etablere den sande forekomst hos piger. På grund af det lave antal kvinder identificeret, er det ikke af uhørt for piger at blive sled fra forskningsundersøgelser. Nogle eksperter henvise til disse forekomster som "forældreløse" denne population. Dr. Tony Attwood understreger endvidere behovet for forskning undersøgelser af de "kliniske tegn, kognitive evner og adaptiv adfærd til at omfatte en undersøgelse af samtlige kvantitative og kvalitative forskelle mellem mandlige og kvindelige forsøgspersoner." Han tilføjer, at indtil da, kvinder med Aspergers syndrom vil sandsynligvis være "overset og ikke får den grad af forståelse og støtter de har brug for."

Jeg sætter pris på, hvad mange eksperter har at sige om vores fremtidige forståelse af spektret. De er enige om, at forskningsundersøgelser, som beskæftiger kønsforskellen i autisme, og forstå kvinder med Aspergers vil føre til en større forståelse af spektret som helhed.

Hvad ønsker du neurotypical folk vidste om Aspergers og kvinder?

I øjeblikket er de fleste kvinder med Aspergers syndrom diagnosticeret som voksne, så jeg formoder, at jeg vil gerne for andre at forstå følgende: Vi er mødre, søstre, døtre, bedstemødre, hustruer, venner, partnere, medarbejdere og naboer mv Vi er borgere i denne verden, det samme som dig. Vi længes efter en bedre fremtid, og ønsker for et lykkeligt today.We ikke Aspergers syndrom - vi er individer med Aspergers syndrom. Aspergers er ikke hvem vi er, men snarere en del af, hvem vi er. Vi griner og græder - vi er glade og trist - vi bare så tilfældigvis til at behandle oplysninger og kommunikere vores reaktioner på disse følelser på en meget unik måde.

Også, at forstå, at ligesom alle mennesker, vi hver især er som individualistisk som et fingeraftryk. Endelig skal du forstå, at de fleste personer med Aspergers syndrom ikke ønsker at blive helbredt. Faktisk er de fleste af os tager lovovertrædelse på forslaget om, at vi har brug for en kur. Det betyder, at vi på en måde er behæftet med fejl, eller at vi ikke har ret til at være der, vi blev født til at være bare fordi vi er neurodiverse / anderledes.

Hvilke emner vil du dække dine foredrag?

Jeg fortsætter med at have en bred vifte af publikum og spillesteder om ASD s. Typisk jeg deler mine personlige oplevelser som en kvindelig på frekvenser og forældrerollen et barn med Aspergers. Senest var jeg en co-studievært på Nebraska ASD Network State Conference, hvor vores præsentation fokuserede på kvinder med Aspergers, og behovet for tidlig identifikation med henblik på at give dem de støtter, der er nødvendige for at leve et sundt og produktivt liv.

Når jeg taler med støttegrupper, jeg typisk dele de forskellige strategier, jeg har lært at bruge for at overvinde de udfordringer, jeg har står på forskellige stadier i hele mit liv. Jeg indarbejde de positive livserfaringer som neurodiverse person på grund af de forskellige gaver, der ydes til mig som individ på spektret.

Jeg er en kontrakt taler med ASD Network i Nebraska, og når jeg er planlagt til at tale med deres forskellige teams, har jeg mulighed for at tage fat på pædagoger, OT s, psykolog, skoleforvaltninger, etc. Jeg fokuserer på, hvordan de faktiske forhold vedrørende kvinder med Aspergers kan behandles i indstillingen skole, samt ressourcer og støtter tilbudt at udføre disse opgaver. Jeg er altid glad for hvordan dedikeret disse hold er til at forstå forskellene mellem mænd og kvinder på spektret.

Hvordan kan læserne kontakte dig for foredrag?

De kan kontakte mig via AWA på: [email protected]

Noget nyt i horisonten for dig eller AWA?

Den AWA er en ny organisation, og vi er hele tiden at opbygge vores internationale Bestyrelsesposter med nogle fantastiske og engagerede kvinder på spektret.

Administrerende direktør, vil Yvonne Mikulencak være i England i løbet af maj for to konferencer:

  • Staffordshire Voksne Autistic Society
    • Main Hjemmeside: Staffordshire Voksne Autistic Society

    Kig efter Aspergers Women Association bord.

  • Autisme Awareness Centre, Inc.

Den AWA er en verdensomspændende organisation, og vi vil være vært begivenheder, der vil være i dit lokale område i fremtiden.