Internet Safety: Computer Security Tips

System Back Up

Ideelt, alvorlige informationssikkerhed kræver, at du sikkerhedskopiere hele systemet regelmæssigt. Hvis dette ikke er praktisk, i det mindste backup-filer, som du ikke har råd til at miste eller som ville være vanskeligt at erstatte: dokumenter, bogmærkefiler, adressebøger, vigtige e-mail, osv

Computervirus og deres virkninger

Virus er software-programmer, og de kan gøre de samme ting som alle andre programmer, der kører på en computer. Den reelle effekt på informationssikkerhed eller datasikkerhed af en bestemt virus afhænger af, hvordan det er programmeret af den person, der skrev virus. Nogle vira er bevidst designet til at ødelægge filer eller på anden måde forstyrre computerens drift, mens andre ikke gør noget, men prøv at sprede sig rundt og gå på kompromis internetsikkerhed. Men selv dem, der bare sprede sig selv er skadelige, fordi de skader filer og kan forårsage andre problemer i processen med at sprede sig.

Automatisering din virusscanning

Ud over at bruge internet sikkerhedssoftware til at scanne for virus på en regelmæssig basis, skal du installere en "på adgang" scanner (inkluderet i de fleste gode internetsikkerhed softwarepakker) og konfigurere den til at starte automatisk, hver gang du starter dit system. Dette vil beskytte oplysningerne dit systems sikkerhed ved at kontrollere for virus, hver gang computeren adgang en eksekverbar fil.

Tips om sikring af din computer

Bare fordi din computer handler underligt eller en af ​​dine programmer virker ikke rigtigt, betyder det ikke, at din computer har en virus. Hvis du ikke har brugt en god, up-to-date internet sikkerhedssoftware antivirusprogram på din computer, skal du gøre det først. Mange problemer skylden på vira er faktisk forårsaget af software konfiguration fejl eller andre problemer, der har noget at gøre med en virus.

Exploit computervirus

En "udnytte" er et kort stykke kode eller script, der bruger en sårbarhed computersikkerhed i software eller et operativsystem til at udføre bestemte ondsindede handlinger. Den mest berømte exploit kaldes "Forkert MIME Header udnytte" eller "Iframe". Den forkerte MIME Header udnytte tillader en at automatisk at køre en e-mail vedhæftet fil på visse unpatched versioner af Microsoft e-mail og web browsing software. Denne udnyttelse er meget brugt af berømte e-mail orme - Nimda, Klez, Yaha, Bugbear, Bridex og mange andre. Når en modtager af en inficeret e-mail kun previews en inficeret meddelelse, er en inficeret vedhæftet fil aktiveres af Iframe udnytte og en computer bliver inficeret.

Computervirus

Hvis din computer er inficeret med en boot sektor virus, virus forsøger at skrive kopier af sig selv til systemområder disketter og harddiske. Så de inficerede disketter kan ødelægge computersikkerhed andre computere, opstarte fra dem, og virus kopi på harddisken vil forsøge at inficere endnu flere disketter. Nogle vira, såkaldte flerpartsaftaler 'virus, kan spredes både ved at inficere filer og ved at inficere boot områder disketter.

Computer Sikkerhed og trojanske heste

Du skal blot downloade en fil til din computer vil ikke aktivere en virus eller trojansk hest; du nødt til at udføre kode i filen for at udløse data sikkerhedstrussel. Dette kan betyde at køre et program fil eller åbne et dokument eller regneark i et program (såsom Microsoft Word eller Microsoft Excel), der kan udføre alle makroer i dokumentet. Disse makrovirus kan kompromittere dit Windows Security og dermed sikkerheden på din pc.

Hvad er en computervirus?

Hvad er en computervirus? En computervirus er et program designet til at kompromittere edb-sikkerhed og sprede sig ved først at inficere eksekverbare filer eller systemområder hårde og disketter og derefter lave kopier af sig selv. Vira normalt opererer uden kendskab eller lyst af computeren bruger og er en trussel mod datasikkerheden. De kan også bremse din pc eller maj korrupte bestemte filer. Virus kommer ofte gennem e-mails, men kan også komme fra softwareinstallation eller bare fra at klikke på en hjemmeside.

Computervirus og datasikkerhed

Vira har potentiale til at inficere enhver type eksekverbar kode, ikke kun de filer, der kaldes normalt »programfiler". For eksempel har nogle vira kompromittere datasikkerhed og inficere eksekverbar kode i bagagerummet sektor disketter eller systemområder harddiske. En anden type af virus, kendt som en "makro" virus, kan beskadige computerens sikkerhed ved at inficere tekstbehandling og regneark dokumenter, der bruger makroer. Og det er muligt for HTML-dokumenter, der indeholder JavaScript eller anden form for eksekverbar kode til at sprede virus eller anden skadelig kode.

Hvordan Computervirus arbejde?

Virus programmer er ikke en trussel mod dit informationssikkerhed eller computersikkerhed indtil du kører programmet, som indeholder den. Når du udfører programkode, der er inficeret med en virus, vil virus kode også køre og forsøge at inficere andre programmer, enten på den samme computer, eller på andre computere forbundet til det via et netværk. Og de nyligt inficerede programmer vil kompromittere internetsikkerhed som de forsøger at inficere endnu flere programmer.

Fastsættelse en inficeret computer

Hvis du får inficeret med en virus, skal du ikke gå i panik. Bare følg anvisningerne i din internet sikkerhedssoftware software anti-virus program til at rense det. Hvis du har sikkerhedskopier af de inficerede filer, skal du bruge dem til at gendanne filer og din datasikkerhed. Kontroller de filer, du gendanne til at sikre dine sikkerhedskopier ikke blev smittet. For hjælp, tjek hjemmesiden og support til din anti-virus software.

Virusscannere

Sørg for at bruge internet sikkerhedssoftware til at køre en virus scanning på nye programmer eller andre filer, der kan indeholde eksekverbar kode, før du løber eller åbne dem, uanset hvor de kommer fra. Der har været tilfælde af kommercielt distribuerede disketter og cd-rom'er spreder virus infektioner.

Hvad vil en computervirus gøre for at min computer?

Bemærk, at virus ikke kan gøre nogen skade på hardware: de vil ikke smelte ned din CPU, brænde ud din harddisk, få din skærm til at eksplodere, osv Advarsler om virus, der fysisk vil ødelægge din computer er normalt hoaxes ikke legitimt virus advarsler. Du behøver ikke risikere din computer sikkerhed ved at ignorere disse advarsler.