Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Vines kan være store tilføjelser til enhver have, og du kan forme dem i næsten enhver form siden de er så fleksible. Dette betyder, at de kan tilføje interesse og karakter til landskab i en række forskellige måder. Du er velkommen til at bruge din fantasi og indarbejde vinstokke i din have, som du vil, men hvis du har brug for et par ideer, vil følgende forslag give dig en hurtig start til en fabelagtig, vin fyldt garden.

Vines til Petal Showers

Wisteria er den bedste samlede valg til at skabe effekten af ​​et kronblad bruser. Når de er etableret, dog vil vandfaldet af lilla kronblade påbegyndes i forsommeren hvert år skaber flere ugers barnlig glæde i haven.

Byg espalier i fuld sol, sigter mod mindst 100 kvadratmeter voksende plads, og bygge det solide fordi blåregn vinstokke vejer flere hundrede pounds, når de er modne.

Klatring hortensiaer og klatreroser kan også bruges til at skabe den kronblad bruser effekt, og de har ikke brug for sådan en massiv lysthus til at støtte dem. Men det er svært at slå den smukke skærm oprettes, når blåregn kronblade begynder at falde.

Hængende frugthave Vines

Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Calabash græskar er særligt dekorative hængende over hovedet fra et espalier. Dog vil enhver spiselig vin giver en lige så magisk virkning, såsom druer, kiwi, passionsfrugter, eller bare almindelige pole bønner.

Den nødvendige styrke af gitteret afhænger af den valgte vin. Pole bønner er let nok til at blive støttet af streng, mens druerne har brug for en massiv træ og stål struktur.

Brug strategi over en gårdhave, på en baggård pergola, som en tunnel længde lysthus, eller som en markise-lignende udvidelse fra huset. Alle spiselige vinstokke kræver fuld sol til frugt.

Accessorize et træ med Vines

Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Små, skygge-elskende vinstokke giver en fantastisk måde at fikse op og forskønne stammen af ​​en stor skygge træ.

Arter

Overvej klematis, kaprifolium, jasmin, vinca, eller klatre hortensia, som alle har en beskeden vækst vane og sport smukke blomster og blade. Hold dig væk fra aggressive skygge vinstokke som vedbend, da disse vinstokke vil vokse lige ind i baldakin og kvæle træet.

Sådan starter de Vines

Hvis der ikke er nederste grene for vin til Grib ind, kan du køre et par pæle ned i jorden i nærheden af ​​wire base og strækningen mellem dem og de laveste grene til at oprette en støtteordning langs stammen. Bare sørg for at sætte et stykke gummi fra en gammel haveslange eller slange rundt om wiren, der går til filialen, så den ikke fugning i for bark.

Vine Træer

Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Druer, blåregn, bougainvillea, klatreroser og trompet vinstokke har så tyk woody stilke, at de kan trænes i et træ-lignende form med en selvbærende kuffert.

Start Vine Træer

Vinstokkene har brug stout strukturer til at få dem i gang, og et enkelt træ eller stål indlæg med flere vandrette understøtninger fungerer godt til dette formål. Træn vin til stillingen, og skære den tilbage til hovedstammen hvert år, indtil den bliver tyk og træagtig. Støtten kan fjernes med tiden, og vin-træet vil stå op på egen hånd. Dog kan det tage et årti eller mere.

Alternativ fremgangsmåde

Alternativt, hvis du allerede har en massiv gamle prøve vokser på en konventionel espalier, kan du skære den tilbage til hovedstammen og fjern støtte. Det centrale er at skære ned de nye vinstokke, der vokser fra hovedstammen og "filial" hvert år. Vines uddannet på denne måde har en vild, knudrede look, der er visuelt slående, at sige det mildt.

Mix og Match

Interessante måder at bruge Vines i Landskabspleje

Voksende flere druesorter sammen lyder som det kunne være en kaotisk rod, og det kunne være, men ikke hvis du planlægger det på forhånd som en smuk botanisk arrangement. Den stensikre vej til at ende op med noget fantastisk, snarere end en skamplet for byen, er at arbejde med arter, der kommer i flere forskellige farver, såsom pink, hvid og orange bougainvilleas. Plant dem lige ved siden af ​​hinanden, enten i jorden eller i en gryde, og sørg for espalier er stærk nok til at understøtte dem alle på én gang.

Arter med flere farvede sorter, der vokser godt sammen omfatter:

  • Rød, gul og hvid trompet vinstokke
  • Hvid og lilla blåregn
  • Rød, hvid og lilla lidenskab vinstokke
  • Gul, hvid, pink og røde klatreroser
  • Pink, lilla, og hvid Akebia

Tager Vines til et andet niveau

Der er mere at landskabspleje med vinstokke end bare at finde en smuk espalier eller lysthus at træne dem. Deres medfødte fleksibilitet låner dem til mange andre kreative anvendelser. Med lidt snilde, kan du finde masser af ekstraordinære måder, de kan bruges til at tilføje skønhed og interesse for dit landskab.