Ingredienser til Tilføj til Risotto

Ingredienser til Tilføj til Risotto

Risotto er en traditionel italiensk risret, der er temmelig let at lave, selv om mange mennesker spekulerer på, hvad ingredienser at tilføje til risotto. Skålen har kun et par grundlæggende ingredienser, der går i hvert risotto opskrift, hvilket skaber en kulisse, som du kan tilføje dine egne kreative ingredienser. Skønheden i risotto er, at der er så mange forskellige varianter, du aldrig behøver at have samme skålen to gange.

Grundlæggende Risotto Ingredienser

Risotto er lavet ved hjælp af en langsom tilberedning teknik, der gør det muligt for ris til at frigive sine stivelse og blive cremet. Der er fem grundlæggende ingredienser i risotto.

Fat

En god risotto starter ud med en vis form for fedt. Olivenolie eller smør traditionelt bruges, selv om nogle kokke gerne gøre pancetta, som er en uhærdet italiensk bacon og anvende fedt fra det. Du kan også bruge afklaret smør. For at starte madlavning din risotto, varme din valgte fedt i en stor gryde.

Løg

Hakket løg levere aromatisk smag base for risotto. Afhængigt af de ingredienser, du vil tilføje, gul løg, søde løg eller skalotteløg er et godt valg. Røde løg tendens til at være lidt for stærk for delikate smag gerne skaldyr, men kan holde sig godt til intensiteten og earthiness af svampe. Du kan også prøve en kombination af forskellige typer af løg. Prøv en hakkekød af gule løg, forårsløg og søde løg, f.eks. Sauter løg i fedtstof, indtil de bliver gennemsigtig.

Ris

Ris er den mest grundlæggende ingrediens i risotto. Den type ris, du bruger, er meget vigtigt for succes i skålen. Risotto kræver en høj-stivelse, lavt amyloseindhold ris. Amylose er en klæbrig polymer; sticky rices som sushi ris vil ikke arbejde for risotto. Vælg et medie-kornet, rund, stivelsesholdige ris. I Nordamerika er Aborio ris bruges næsten udelukkende til risotto. Det er ofte mærket som "risotto ris." I Italien er andre rices mere almindeligt anvendt i risotto, herunder Nano, Carnaroli og Vialone. Du kan endda lave risotto ved hjælp af pasta orzo og efter de samme teknikker. Tilsæt ris til løg og fedt og svits det i et par minutter for at skåle for ris og pels det med fedt.

Stock og andre væsker

Hot lager er den traditionelle væske tilsat til risotto. Smagen af ​​bestanden afhænger helt af, hvilken type risotto du gør. Seafood lager er godt for fisk og skaldyr risotto, mens vegetabilsk lager fungerer godt for lys risotto. Brug iblødsætning væske fra tørrede porcini svampe til champagneproplukke risotto. Du kan også tilføje sure væsker som citronsaft eller hvidvinseddike til bestanden til at lysne op smagsoplevelser, eller tilføje nogle rød- eller hvidvin. Alle væsker, der tilsættes risotto skal være varmt. Tilsæt varme væsker en ladleful ad gangen, under omrøring og giver ris tid til at absorbere væsken, før du tilføjer mere.

Ost

Når risen har nået et al dente scenen, er det tid til at tilføje ost. Traditionelle hårde italienske oste som Parmigiano Reggiano eller Asiago ost er almindeligt anvendt. Du kan også prøve Romano ost, mizithra ost, eller en blanding af hårde italienske oste. Nogle kokke foretrækker bløde oste som Mascarpone at slutte risotto, fordi de kan lide, hvordan cremet osten gør fadet. For at tilføje ost, fjerne risotto fra varmen og rør i den friske, revet ost, indtil det smelter og blander godt med ris.

Krydderier

Afhængigt af hvilken type af ost anvendes, og krydderier i dit lager, kan din risotto kræve lidt salt. Smag risotto i slutningen af ​​madlavning og afgøre, om den har brug for krydderier. Tilsæt salt lidt ad gangen og holde justering for smag, indtil du opnår den rette balance.

Ekstra ingredienser til Tilføj til Risotto

Når du har dine basale risotto teknikker, kan du være kreativ. Risotto kan nemt tilpasses til at lave en hovedret eller en side parabol. Det kan være hjertelig eller lys, jordnær eller pikant afhængig af de ekstra ingredienser, du vælger at tilføje. Prøv disse ingredienser for at tilføje til risotto:

  • Svampe gøre en jordnær, hjertelig risotto. Brug rekonstitueret porcini svampe og hvad friske svampe i øjeblikket i sæsonen. Du kan bruge anstrengt porcini iblødsætning væske til at give endnu mere champignon smag.
  • Friske krydderurter kan helt ændre smag og karakter af din risotto. Prøv frisk mynte med bud grønne ærter, eller tilføje nogle friske basilikum med hakkede tomater. Timian par godt med jordiske smag, mens estragon fungerer godt med hvidvin og skaldyr. Tilføj friske krydderurter lige på finish af skålen og rør dem i godt.
  • Citrus kan tilføje et hit af lysstyrke til en let risotto med friske sommer grøntsager eller skaldyr. Prøv at tilføje i citronskal af en citron og nogle citronsaft som du tilføjer den varme lager.
  • Grøntsager kan tilføje farve og smag til risotto. Asparges er en favorit, og kan indarbejdes, før du begynder at tilføje dit lager. Par asparges med citron og lys urter som basilikum.
  • Trøfler tage risotto til det næste niveau. Du kan barbere friske trøfler over toppen af ​​færdige risotto eller støvregn risotto med truffle olie.

Madlavning risotto følger en grundlæggende forberedelse og bruger enkle ingredienser; skræddersy den til dit måltid og personlige smag ved at tilføje ekstra ingredienser. Din eneste begrænsning er din egen kreativitet.