Ingen Poo Kan føre til hårtab

Den Nej Poo (ingen shampoo) bevægelse er så populær som før. Fora og sociale netværk er fyldt med glade historier som "jeg ikke har vasket mit hår i en måned," eller "Jeg kun vaske mit hår med vand!". Men dermatologer og trichologists begyndt at slå alarm: de advarer os om, at Ingen Poo kan føre til hårtab!

Ingen Poo Kan føre til hårtab

Denne måned de amerikanske medier har udgivet mange materialer om hårtab problem. September er blevet erklæret National Alopecia Awareness Month i USA. Nogle af disse materialer har videnskabeligt bevist skade af ikke-shampoo hårpleje. Måske er det tid for os til at lære mere om den folkelige bevægelse.

Hvad er nr Poo?

Det er den bevægelse, hvis medlemmer opgive købt shampoo og balsam, af hensyn til sundhed og naturlige produkter. Der er flere muligheder, hvordan man gør det:

nogle giver op shampoo fuldstændigt og vaske deres hår med kun vand;
nogle bare skylle håret med urter og brug balsam;
nogle bruger kun tør shampoo og skyl håret med vand;
nogle går ind for brug af hjemmelavede shampoo og balsam (fremstillet af olier, bagepulver, eddike, osv).

Hvorfor er kvinder nægter shampoo dag? Der er flere forklaringer. For det første er forekomsten af ​​natriumlaurylsulfat i shampoo (sulfater er uønskede komponenter til hår og hud). For det andet menes det, at shampoo gør håret tungere og endog føre til dens overdrevne fedtethed. Det kan forklares ved den kendsgerning, at shampoo fratage hovedbunden og håret af sebum, som igen udløser dens overproduktion.

Hvorfor er dermatologer imod?

Der har for nylig dukkede en lang række udtalelser fra anerkendte autoriteter på at give op shampoo. Tidligere havde vi primært skønhed bloggere til at stole på. Og det er, hvad trichologists og dermatologer siger:

Hår renlighed er afgørende for dens helbred. En fedtet hovedbund er et gunstigt miljø for væksten af ​​svampe, som kan forårsage betændelse. Derfor kan forsømme hovedbund renlighed få alvorlige konsekvenser: gær infektion, inflammation og hårtab.

Et andet spørgsmål er effektiviteten af ​​hjemmelavede sodavand og æble cider eddike shampoo og citronsaft skylninger. Her er der ingen gode nyheder enten. Specialister insistere på, at sodavand og eddike er mere skadelige end en færdig shampoo. En hjemmelavet shampoo kan skade dit hår: æble cider eddike og citronsaft er endnu mere skadeligt for hårfarve end sulfater er - de har et surt medium, der kan ændre og ødelægge farve. Bagepulver tørrer hovedbunden og håret, som kan forårsage hår sprødhed, udtynding, og ødelæggelse hårsækken. Som et resultat, kan det føre til hårtab.

Men hvis du fortsætter med at have tvivl om sikkerheden af ​​en købt shampoo, skal du vide, at der er sunde produkter til salg, så godt. Det er kun nødvendigt at vælge dem ordentligt.

Den ideelle shampoo, ideel hårpleje

Så hvad er en sikker shampoo? Hvilke produkter skal du kigge efter i butikken?

Hvis du ikke ønsker sulfater, købe et produkt mærket "sulfat-fri".
Undgå produkter med parabener.
Kig efter alkoholfrie shampoo og balsam, fordi de gør håret alt for tør.

Imidlertid er det vigtigt ikke kun at have en god hårpleje produkt, men også at udføre proceduren korrekt. Scalp pleje er den vigtigste forudsætning for en sund og tykt hår. Du skal passe på hovedbunden ikke mindre end i ansigt og krop. Det betyder, at du skal være opmærksom på udrensning, massage, fugtgivende, og behandling.

Se efter de samme ingredienser i hårplejeprodukter, som du ser i hudplejeprodukter - retinol, peptider, salicylsyre, kollagen, hyaluronsyre, naturlige olier, biotin og vitaminer. Faktisk er mange af disse ingredienser har en fedtet formel. Så hvis du har fedtet hår, kigge efter oliefrie alternativer - f.eks pilebark ekstrakt er en olie-fri alternativ til salicylsyre.

Hvis du har tørt hår, kigge efter shampoo med cremet, uigennemsigtig, og tyk konsistens. Hvis hovedbunden og hår er fedtet, kan du bruge gennemskuelige og gel teksturer.

Eksperter godkende anvendelse af tør shampoo. Igen, vi taler ikke om hjemmelavede produkter med majsmel, der har alt for store granulater, tilstopning porer i hovedbunden. Tørre shampoo fra kendte mærker har en sikker formel, men hvis du er i tvivl, se på etiketten, og søg efter de ingredienser, der er nyttige for hovedbunden. Der er tørre shampoo til skæl behandling, fedtet eller tørt hår - overveje din hårtype, når de køber.

Endelig er et vigtigere tip: Mind din livsstil. Hår tilstand påvirkes af ernæring og hormonbalancen. Beskyt dit hår mod solen og aggressive miljømæssige påvirkninger, og så vil du ikke nødt til at følge den Ingen Poo bevægelse.