Ingen er perfekt, men det er en god ting!

Ingen er perfekt, men det er en god ting!
Så du har besluttet at skrive en bog (eller en serie). Først tillykke! Dette er en meget big deal. Du gør en forpligtelse, og jeg er stolt af dig!

Nu er det tid at komme ned til det grundlæggende. Der er en masse ting at tænke på, og vi vil komme til dem alle i løbet af de næste par uger. Men først vil jeg gerne tale om en af ​​mine foretrukne ting om at skrive fiktion: at skabe karakterer.

Din hovedperson er den, der spiller hovedrollen. Bogens plot vil dreje sig om hende. (Jeg bruger "hende" i hele fordi jeg skriver om piger, men du kan erstatte "ham" eller endda "det", hvis du skriver om robotter eller fiktive væsener.) Alle de andre karakterer i din historie vil forbinde tilbage til hende i en eller anden form, så du ønsker at få denne del til højre.

Nobody er perfekt

Her er den ting, at en masse nye forfattere gå glip af, og det er vigtigt: Din hovedperson skal have fejl.

Jeg siger ikke, at du skal oprette en forfærdelig person eller en person, der er dybt beskadiget. Ingen måde. Din hovedperson kan være en smuk prinsesse, der er venlig og blid. Men måske er hun også afhængige af internet shopping og tilbringer alt for meget af slottets guld på Spanx og kat figurer. Eller måske er hun en hoarder. Måske kan hun ikke holde på en hemmelighed, eller snorker højt nok til at vække de landsbyboere.

Hvorfor knirkende ren vil ikke skære det

Mangler gøre folk menneske, og for alle henseender, er du oprette en helt ny person her. Så du ønsker at gøre denne person ikke kun mennesker, men troværdige. Dine læsere vil ikke være i stand til at forbinde med en person, der er perfekt på enhver måde, fordi de ikke vil være i stand til at forholde sig til hende. Også perfekt tegn er kedelige. Ærligt, det nye aftager, når du har en, der er god og perfekt og gør alt lige højre. Tænk over det et sekund på et personligt plan, din bedste vens fejl er, hvad gør hende både besværlig og elskelige. Hun er ikke perfekt, og hverken er dig. Det er den måde, det er meningen at være, og hvad der gør folk interessante og unikke.

Også fejl har potentiale til at skabe konflikter og spændinger. Du vil have din bog at have nogle konflikter og spændinger, ellers historien kommer ikke til at gå nogen steder.

For dem af jer, der har besluttet at skrive mørke romaner med onde figurer, det går begge veje. Din hovedperson skal have en eller to "gode" egenskaber ellers din fortælling bliver forudsigelig.

Tænk på de mennesker, du har mødt i hele dit liv. Ingen af ​​dem var perfekt, og ingen af ​​dem var 100% dårligt. Så for at gøre stjernen i din bog realistisk, skal du sørge for, at hun har en balance af kvaliteter og personlighedstræk, der vil gøre hende interessant og fortjener sin rolle.