Infertilitet: Kvinde Infertilitet Tips

Thyroid infertilitet

For kvinder med en skjoldbruskkirtel disorder såsom underaktiv (hypothyroid) eller overaktiv (hyperthyroid) skjoldbruskkirtlen, kan blive gravid være en udfordring. Når skjoldbruskkirtlen er en bidragyder til fertilitetsproblemer, er betingelsen kaldes "skjoldbruskkirtlen infertilitet."

Skjoldbruskkirtlen frigiver hormoner, der hjælper til at regulere kroppens funktioner, herunder temperatur og stofskifte. Når disse hormoner er ude af balance, de påvirker andre hormoner i kroppen, herunder dem, der er ansvarlige for reproduktion. Heldigvis skjoldbruskkirtlen infertilitet er en form for infertilitet, der kan styres med den rette behandling af skjoldbruskkirtlen.

Nøglerne til at overvinde skjoldbruskkirtlen infertilitet omfatter:
1) at tage din medicin som lægen ordinerer - ikke springe doser eller dobbelt op, for at fange op, hvis du gik glip af en dosis
2) at få din skjoldbruskkirtel blodprøver gjort til tiden - disse hjælper din læge overvåge din skjoldbruskkirtel funktion og foretage justeringer i din behandling
3) at holde dine aftaler med din læge, så de kan hjælpe dig med at administrere din sygdom, at bedre dine chancer for at blive gravid

Tage kontrol over din sygdom i skjoldbruskkirtlen betyder reducere din risiko for skjoldbruskkirtlen infertilitet.

Basale kropstemperatur Charting

For nogle kvinder, at blive gravid kommer meget let, mens andre har en mere vanskelig tid at blive gravid, på grund af kvindelig infertilitet. En metode, der har været anvendt i mange år for at hjælpe par forestille kaldes "kortlægning".

Dette indebærer daglig journalisering af specifikke ændringer i din krop, hvilket kan føre til en bedre forståelse af din menstruationscyklus, og øge dine chancer for at overvinde kvindelig infertilitet, og gravid.

Den mest populære metode til "kortlægning" er Basal legemstemperatur, eller BBT. At kortlægge din kropstemperatur, skal du tage din temperatur hver eneste dag. For at få mest ud af denne metode, skal du gøre følgende:

1. tage din temperatur hver dag på samme tidspunkt hver dag, helst første ting om morgenen

2. gøre absolut intet, før du tager din temperatur - må ikke spises eller drikkes, ryges eller stå op og bevæge sig rundt, da disse handlinger kan ændre din kropstemperatur

3. tage din temperatur på samme måde hver gang; det er ligegyldigt hvilken metode din vælger (oral, rektal eller vaginal)

Normalt som du har ægløsning, din temperatur går op en meget lille mængde. Holde styr på din temperatur for flere cykler kan give dig fingerpeg om det bedste tidspunkt at forsøge at blive gravide. Husk, at ingen metode er idiotsikker. Det kan hjælpe at få din læge gennemgå din temperatur tidsskrift, at hjælpe dig med at fortolke det. Du kan få en "off" temperatur, lejlighedsvis, så gå ikke i panik.

Journaler din basale kropstemperatur er en måde at bedre forudse dine menstruationscyklus, og hjælpe med at opnå graviditet.

Infertilitet og sorg

Kvinde barnløshed er mere end bare om at være ude af stand til at opfatte; det handler om tab. Og med hver tab, der kommer sorg.

Tabene, for kvinder er ramt af kvindelig infertilitet, kan nævnes:

1. føle at du er mindre end en "hel" kvinde, fordi man ikke kan forestille sig.

2. Oplever tabet af undfangelsen, graviditet og barsel - erfaringer mødt med stor forventning i kvinder, der søger at få børn.

3. Tab eller ændring i partner intimitet på grund af stress og angst forbundet

med undfangelse vanskeligheder.

4. Tab af social identitet, da samfundet generelt svarer som skabt til kvinder med

at være mor.

I erkendelse af, at barnløshed omfatter mange tab, og med det, følelser af sorg, er det første skridt til en effektiv indsats for at håndtere og helbrede din sorg.

Uterin Position og infertilitet

Nogle mennesker tror, ​​at placeringen af ​​din livmoder påvirker din evne til at blive gravide, og at forskellige uterine positioner faktisk kan bidrage til kvindelig infertilitet.

Generelt uterus i de fleste kvinder vipper mod blæren - til fronten. Nogle kvinder har en livmoder, som kan vippes bagud. Da livmoderhalsen - åbning for livmoderen - forbliver i det væsentlige den samme position, menes det, at den faktiske retning, som livmoderen vipper har nogen reel indvirkning på en kvindes evne til at blive gravid, heller ikke medføre kvindelig infertilitet.

Hormoner og infertilitet

Den menneskelige krop udnytter mange kemikalier, kaldet hormoner, til at regulere kroppens funktioner lige fra vækst til undfangelse. De primære hormoner, der er ansvarlige for menstruationscyklus og fertilitet inkluderer:

1) gonadotropin-frigivende hormon - dette regulerer mængden af ​​østrogen i kroppen, og stimulerer frigivelsen af ​​de næste to hormoner

2) follikelstimulerende hormon (FSH) - stimulerer æggestokkene til at producere æg

3) luteiniserende hormon - fremmer fortykkelse af livmoderen foring som forberedelse til modtagelse af et befrugtet æg

4) Progesteron - kontrollerer FSH-niveauer, for at stoppe modning unødvendige æg, når man er klar til at blive frigivet af æggestokkene

5) østrogen - regulerer tykkelse og konsistens af slim, sæd rejse i, at nå frem til ægget, samt hjælper med fortykkelse livmodervæggen

Disse hormoner top og ebbe at skabe menstruationscyklus og nøgle i ægløsning og undfangelse.

Mest almindelige årsager til kvindelig infertilitet

Kvinde barnløshed er et komplekst problem, der kan have mange medvirkende faktorer. De mest almindelige bidragydere til barnløshed er:

1) Strukturelle problemer: blokerede æggeledere, fibromer eller andre masser inde i livmoderen, eller blokeringer eller problemer med livmoderhalsen.

2) mekaniske problemer: arvæv efterladt af infektioner, endometriose eller tidligere abdominal kirurgi (kaldet sammenvoksninger) og fedme.

3) Ægløsning varianser: manglende ægproduktion eller uregelmæssig ægproduktion.

4) Andre bidragydere: skjoldbruskkirtlen dysfunktion, forekomst af kroniske sygdomme som diabetes, utilstrækkelig produktion af fertilitet hormoner, anoreksi, stofmisbrug og stress.

Stress og kvindelig infertilitet

I perioder med stress, den menneskelige krop reagerer med ændret udskillelse af visse hormoner, ændringer i blodgennemstrømningen, forbedrede sanser og øget åndedræt. Muskler stramme, blodgennemstrømning fald i de abdominale organer, og dine øjne spile. Det er beslægtet med den "kamp eller flugt reaktion" i dyr, og hver af disse ændringer hjælpe dyr til bedre at håndtere farlige eller livstruende hændelser.

Mennesker, dog generelt ikke har livstruende hændelser, der kræver mobilisering af sådanne ekstreme reaktioner. Vi gør oplever bivirkningerne af stress respons, selvom, og stress kan påvirke fertilitet på følgende måder:

1) forstyrret søvn og vågne cyklus - ændrede søvnmønstre effekt hormonal produktions-

2) ændret hypofyse hormon produktion - Hypofysen producerer hormoner til menstruationscyklus.

3) blodgennemstrømning er nedsat til den abdominale organer, herunder livmoderen, æggestokkene og æggelederne

4) stress kemikalier, ligesom cortisol, frigives i blodbanen, hvilket kan forringe thyreoideafunktion.

Thyroid dysfunktion er en kendt årsag til infertilitet. En vis mængde stress kan forbedre dine præstationer på arbejde og i sport, og kan energize dig og forbedre dine sanser. Men langvarig stress har mange negative bivirkninger, herunder: højt blodtryk, søvnløshed, smerter i brystet, fordøjelsesproblemer, og bestemt ikke mindst, kan det bidrage til kvindelig infertilitet.

Ægløsning og infertilitet

Ægløsning (ægproduktion) er en af ​​de vigtigste faktorer i forbindelse med frugtbarhed og barnløshed, da manglende producere levedygtige æg svækker en kvindes evne til at blive gravide.

Dette omfatter ikke kun total mangel på ægproduktion, men også uregelmæssig ægløsning, hvilket ses med uregelmæssig menstruation, og unormal blødning eller "genkendelse."

Hvis du har uregelmæssig menstruation, spotting eller andre menstruation udfordringer, kan det være sværere at blive gravide. Og da der er mange årsager til variationer i din menstruation, er det bedst at se din læge, og evalueres for korrigerbare årsager til menstruationsforstyrrelser.

Din læge kan udelukke endometriose infertilitet, skjoldbruskkirtel infertilitet og mange af de andre årsager til ægløsning problemer. Kom dine perioder tilbage til tiden i høj grad vil forbedre dine ændringer for at blive gravid!

Endometriose og infertilitet

Endometriose er en smertefuld tilstand, der er kendetegnet ved udviklingen af ​​uterin væv uden for livmoderen. Den endometrium er vævet at linjer indersiden af ​​livmoderen, og som tykkere hver måned, som forberedelse til graviditet. Med endometriose, et væv meget gerne uterusvæv vokser andre steder, herunder i dine æggeledere, æggestokke, og selv om andre indre organer. Dette kan resultere i endometriose infertilitet.

Ligesom væv i livmoderen, denne "tabt" væv tykkere med de hormonelle forandringer, der følger din menstruationscyklus, men det kan ikke "kaste" ligesom din livmodervæv, fordi der er ingen hvor de shedded materialer til at gå. I stedet Shedded væv akkumuleres i unormale steder, der forårsager smerte, irritation, betændelse og ardannelse. Denne ardannelse af bækken væv, hvilket kan omfatte æggeledere og æggestokke, er en førsteklasses bidragyder til endometriose infertilitet.

Der er flere muligheder for at styre endometriose. Hvis du har problemer med at undfange, og oplever også bækkensmerter, mavesmerter eller andre normalt symptomer, især i din cyklus, se din læge, der skal evalueres for endometriose og diskutere dine muligheder.

Faser i menstruationscyklus

For de fleste kvinder, den modne kvindelige krop forbereder hver måned for graviditet. Dette sker på en tidsplan, der sædvanligvis i området fra 25 til 32 dage selvom gennemsnittet er 28 dage. I løbet af denne cyklus, kaldet menstruationscyklus, kroppen oplever hormonelle forandringer, der stimulerer de tre (3) primære faser af cyklus:

1) follikulære fase - hvor æggene bliver modnet til udgivelse i løbet af:
2) ovulatorisk fase - når ægget frigives i æggelederen, så kommer det:
3) lutealfasen - når slimhinden i livmoderen tykkere og forbereder sig på at acceptere den (forhåbentlig) befrugtede æg.

Disse faser styres af en kompleks række af hormoner, udgivet i en specifik sekvens, der klargør ægget, stimulere dets frigivelse, og derefter forberede uterus for modtagelse af ægget.

Hvis ægget ikke er befrugtet af sæd, efter ægløsning og før ægget når livmoderslimhinden, vil uterus kaste sit fortykket foring, hvilket resulterer i en kvindes "periode."

Forstå menstruationscyklus kan hjælpe med at vise, hvordan selv små variationer i denne præcise hændelsesforløb, kan påvirke kvindelig infertilitet.