Infant Vækst Percentil Chart

Infant Vækst Percentil Chart

Mange børnelæger henvise til en vækst spædbarn percentil diagram under regelmæssige eftersyn. Denne percentil diagram giver forældre en god idé om, hvordan deres barns udviklingsmæssige fremskridt sammenlignet med andre babyer landsdækkende på tilsvarende alder.

Hvad er et spædbarn Growth Percentil Chart?

Dit barns milepæle er vigtige for dig og din læge til en række forskellige årsager. Som dit barn går fra én udviklingsstadiet til den næste, er du altid klar med kamera og videooptager på side at dokumentere hver opdagelse. Du fejre hendes første smil, første grin og første skridt.

Din læge er lige så bekymret for dit barns vækst og udvikling, men for selvfølgelig forskellige grunde. En børnelæge refererer ofte til et spædbarn vækst percentil diagram for at dokumentere et barns vækst. Disse vækst diagrammer er en nem måde for din læge at holde trit med de fremskridt din baby har gjort fra den ene helbredsundersøgelse til den næste, og kan hjælpe sammenligne din spædbarn vækst til andre børn på samme alder. Percentilen er baseret på en detaljeret diagram af nationale gennemsnit, og dit barns statistikker sammenlignes med disse gennemsnit. Typiske vækst fraktiler til spædbørn omfatter følgende:

  • Længde - Indtil dit barn kan stå, vil blive målt hun fra top til hæl, mens du ligger ned.
  • Vægt - Babyer typisk afklædt før vejning.
  • Hovedomkreds - Normalt et målebånd er placeret rundt det største område af hovedet.

CDC har anbefalinger om, hvordan du bruger vækst diagrammer, og hvilke der fra hvilken organisation der skal bruges til bestemte aldre og betingelser.

LoveToKnow Printable vækst diagrammer 0 til 36 måneder

Hvis du har brug for hjælp at hente nogen af ​​disse printables, tjek disse nyttige tips.


Infant Vækst Percentil Chart

Baby piger vægt diagram


Infant Vækst Percentil Chart

Baby piger højde diagram


Infant Vækst Percentil Chart

Baby drenge vægt diagram


Infant Vækst Percentil Chart

Baby drenge højde diagram

Til spædbørn under to år

CDC anbefaler, at børnelæger bruger WHO (World Health Organization) vækst diagrammer for børn i alderen 0-2 i USA. WHO diagrammer måler typiske vækstrater til spædbørn, der er blevet ammet. Der er imidlertid vækst diagrammer til rådighed fra CDC for denne periode samt.

For børn på to år og ældre

CDC har et sæt vækst diagrammer, der dækker børn fra alderen 2 til 19. De metoder til at skabe CDC diagrammer ved disse aldre er svarer til, hvordan WHO skaber deres diagrammer for denne aldersgruppe, så CDC foreslår at bruge sine diagrammer til at reducere forvirring.

Der er flere forskellige typer af diagrammer:

  • Et sæt spor højde, vægt og hovedomfang fra 5. til den 95. percentil.
  • Et andet sæt foranstaltninger fra 3. til den 97. percentil.

Der er andre typer af vækst diagrammer for preemies og børn med særlige overvejelser som Downs Syndrom. Disse børn kan ikke udvikle til den sats som andre typisk-udviklingslande børn, så hitlisterne vækst er korrigeret for deres vækstmønstre.

Preemies

Mens specialiserede vækst diagrammer for preemies er til rådighed, kan din børnelæge bruge en typisk vækstkurve at spore vækst og udvikling af en preemie. Den gestationsalder på en baby, snarere end den faktiske fødselsdag, anvendes, når detaljering udviklingen af ​​en for tidlig spædbarn. Må ikke bekymre dig om dit barn at blive sammenlignet med fuldbårne babyer. Lægerne forventer ikke de samme udviklingsmæssige milepæle på samme alder. Typisk vil en baby, der er blevet født seks uger tidligt sammenlignes med fuldbårne babyer, der er seks uger yngre.

Husk, du er med din baby hver dag, og derfor kan du ikke mærke hver lille ændring. Dog vil din læge ønsker at vide hver ny milepæl, hun har nået, og han vil holde styr på disse ændringer på percentil diagram.

Percentil Clues

Infant Vækst Percentil Chart

Hvad sker der, hvis dit barns vægt eller højde ikke falder i den gennemsnitlige landsdækkende percentil af andre babyer hans alder? Typisk har en måling, som ikke falder på vækstkurven ikke fortjener betydelig bekymring. Et mønster af unormale aflæsninger kan dog foreslå andre emner, som børnelæge måske ønsker at undersøge.

  • En af målingerne forbliver over den 90. percentil eller under 10 pct.-fraktilen efter flere kontrolbesøg
  • Hovedet omkreds vokser hurtigt eller for langsomt over tid
  • Enhver måling fortsætter med at falde fra et trend linie til en anden trend linje til en anden mellem besøg.

Hver af disse ændringer tyder problemer med vækst og udvikling, og måske se nærmere på.

Forsigtig med vækst diagrammer

Mange forældre bekymre uophørligt om procenter, og af denne grund, at mange læger ikke engang henvise til spædbørn percentiler. Hovedårsagen nogle læger er tilbageholdende med at dele denne information er enkel. Dit barn er et individ. Hvert barn er anderledes, og bare fordi dit barns vægt eller højde ikke falder i den gennemsnitlige percentil (måske han er langt over eller langt under) ikke automatisk, at der er et problem. For det meste, vil din læge fortælle dig, hvis der er en grund til at være bekymret. Genetik kan spille en stor rolle i dit barns vækst. Hvis din familie har en historie af store babyer, så skal du ikke blive overrasket, hvis dit barns vækst anses off diagrammer for hans aldersgruppe!

Børnelæge som ressource

Din børnelæge sig primært med at sikre dit barn gør fremskridt fra ét besøg til den næste. Du kan spore dit barns fremskridt hjemme til en vis grad, men det vil sandsynligvis ikke være så nøjagtige som lægens optegnelser. En nylig undersøgelse viste, at vise forældre deres barns vækstkurve percentiler kan føre til forvirring om væksten af ​​barnet. For at undgå forvirring, bør du velkommen til at stille spørgsmål om dit barns placering på kortet, mens du er på lægens kontor. Hvis du har spørgsmål, men mellem besøg, med alle midler oprette en aftale for at drøfte disse bekymringer med dit barns børnelæge

Husk dog, at en percentil foranstaltning er blot ét værktøj lægens brug ved vurderingen dit barns helbred. Kun din børnelæge kan afgøre, hvorvidt dit barns percentil er typisk eller værdig til bekymring.