Indlæg: Surround sound-højttalere Tips

Dipol Og bipolart surround sound-højttalere

Bipolart og dipol surround højttaler design er tveæggede tvillinger: begge har identiske højttalerenheder monteret på hver sin side af højttaleren (deres eneste skelne kendetegn er polaritet).

I en Dipol arrangement, er de forreste og bageste står højttalere wired ude af fase, det vil sige, mens et sæt skubber de andre skubber i. I en bipolart surround højttaler, men de to sæt drivere er forbundet i fase og begge sæt flytte ind og ud sammen.

Nogle højere ende surround sound-højttalere giver dig mulighed for at skifte mellem dipol og bipolart drift - det giver dig mulighed for at skræddersy højttalerne til din hjemmebiograf. Disse højttalere lyd bedst monteret over eller under ørehøjde men et par meter ned fra loftet. Dipoler er fremragende, når de er placeret i nærheden af ​​de lyttende områder, fordi du kan sigte på "nul" på lytterne dermed kan du opnå høje niveauer uden sprængning dig i øret.

Bipoler og dipol surroundhøjttalere kan lyde godt enten på sidevægge eller bagvæg en hjemmebiograf - den overordnede form af rummet vil beslutte, hvor de skal placeres. Bipoler er en dårlig forsøg på omnipoles (med spredning / annullering problemer). Audition et par velkendte film med forskellige surround sound højttaler placering, før du beslutter, om en permanent placering.

Surround Sound Højttalerplacering

I alle tilfælde har surroundhøjttalere godt over eller under ørehøjde med at give de bedste resultater. I almindelighed, jo længere væk fra lytteområdet højttalerne er placeret, jo bedre.

Hvis omgiver nødt til at være meget tæt, overveje dipol højttalere. Med direkte udstrålende højttalere, sigte dem til at hoppe ud vægge til loftet før møde dine ører.

Direkte Udstråling Surround Højttalere

Lyd skabt en direkte udstrålende surround højttaler er meget retningsbestemt (det er let at finde kilden til lyden). Derfor direkte udstrålende surround-højttalere fungerer bedst i en meget stor plads til surround sound. Hvis du ejer et par direkte udstrålende surroundhøjttalere, prøv sigter dem i de bagerste hjørner i rummet. Dette vil hoppe surround lyd fra bagsiden vægge og skabe en mere diffus bageste surround sound. Du vil endda få lidt naturlig tidsforsinkelse at føje til følelsen af ​​plads.

Time Delay og Room Behandling

Der er et par ting, du kan gøre for at forbedre effektiviteten af ​​dine surroundhøjttalere, og hele din hjemmebiograf. De fleste surround receivere har en tidsforsinkelse funktion, som gør det muligt at forsinke musik signalet til baghøjttalerne af nogle få millisekunder, der giver indtryk af en meget større lytterum.

Eksperimenter med forskellige indstillinger for at se, hvad der lyder bedst i jeres hjem. Højttalerne er akustisk bundet til det rum, de spiller i. Således ved at behandle det rum, du kan forbedre lyden af ​​din hjemmebiograf. Prøv at få en balance af sunde reflekterende overflader som nøgne vægge og hårde trægulve og absorberende materialer som tæpper og gardiner. Et par velplacerede "lyd fælder" vil forbedre systemets ydeevne.

Den højre højttaler til jobbet

Ved opsætning af en hjemmebiograf, de fleste mennesker begår den fejl at købe en "one size fits all" surround sound system, før der tages hensyn til type miljø det vil i sidste ende spille i.

• Har din hjemmebiograf har væg til væg-tæpper eller trægulve?
• Er der nogen vinduer, kunst, eller forhæng at påvirke lydens udstråling fra højttalerne?
• Hvilken form er dit værelse?
• Hvor høj er lofterne?

Det er spørgsmål, du har brug for at udforske, før du køber din surround sound-højttalere. Hårde overflader (som keramiske fliser, trægulve og bare vægge) tendens til at reflektere lyd. Bløde overflader som tæpper og gardiner absorberer lyd. Der er surround sound højttaler design der passer til ethvert behov. Ideelt set bør den lyd, der fra surroundhøjttalere tilbyde den samme troskab som din vigtigste og centerhøjttalere men generere et diffust lydfelt. Med andre ord, skal du ikke være i stand til "sted" kilden til surround programmateriale.

Omnipole Surround Sound

Med at nå det yderste i diffuse surround sound, nogle mennesker vælger at gå med en højttaler af omnipole design. Denne type højttaler udstråler lyd i 360 grader, hvilket skaber meget liv-lignende surround-effekter. Omnipole højttalere fungerer utroligt godt for små hjem teatre, fordi de udstråler diffuse lyd i alle retninger og giver en fornemmelse af en meget større plads.