Ideelle krop Sammensætning: Hvad du bør vide

Vi lever i en kultur, der er blevet stadig mere besat med kropsopfattelse og vægt. Dangerously tynde organer fejres og eftertragtede, forevige den urealistisk mål at opnå en ideel krop - en blottet for ethvert spor af fedt. Blyanten-tynde modeller, vi ser, når vi tænder vores fjernsyn eller bladre gennem vores foretrukne magasiner har stor indflydelse på, hvordan vi føler om vores egen krop. Vi sammenligner ofte os selv til disse slanke offentlige personer, og alt for ofte ender vi følelse som vi ikke måle op.

Ideelle krop Sammensætning: Hvad du bør vide

Vi ved alle, at mange berømtheder og modeller har kropsfedtprocent, der ligger under det, der kaldes "normal" eller endda "sund." Men med alt dette snak om kropsstørrelse, kropssammensætning og vægt, vi ofte mister fokus på, hvad der er vigtigt: vores helbred. En tynd krop ikke nødvendigvis ensbetydende med en sund krop. Faktisk vores kroppe kræver en vis mængde fedt for at fungere korrekt.

Hvorfor din krop har brug Fat

Din krop kræver et minimum procentdel af kropsfedt normale funktion, og dette beløb varierer ganske betydeligt for mænd og kvinder. Den menneskelige krop har brug for en vis grad af fedt af flere grunde:

  • Fat giver isolering for kroppen.
  • Det er nødvendigt at metabolisere de fedtopløselige vitaminer A, D, E, og K
  • Det er vigtigt for dannelsen af ​​cellemembraner og hormoner.
  • Det anvendes i mange kemiske reaktioner, der finder sted i kroppen.

Kvinder naturligvis brug for mere kropsfedt relateret til den fødedygtige. Normale kropsfunktioner kan blive forstyrret, hvis din fedtprocent falder under et vist niveau. For mænd, den mindste mængde kropsfedt procent for overlevelse er 5%; for kvinder, det er 8%. Men der er områder, der er etableret for optimal sundhed - for mænd dette interval er 10-25%, og for kvinder er det 18-30%.

Farerne ved at være for Skinny

At være for tynd kan være lige så farligt som at være overvægtige eller fede. For eksempel behøver kvinder har mindst 13-17% kropsfedt for at menstruere, en normal krop proces. Hvis en kvinde mister for meget vægt - til det punkt, at hendes naturlige menstruationscyklus stopper helt - det er hendes krops måde at fortælle hende, at hun er blevet for tynd.

Ud over at forårsage midlertidig infertilitet, der har for lidt kropsfedt kan have en negativ indvirkning på sundheden for dine knogler. Knoglerne kræver en vis mængde af østrogen, et hormon, der produceres af ovarierne, binyrerne og fedtvæv.

Hvordan til at bestemme din kropssammensætning

Der er flere måder at bestemme kropssammensætning. "Gold standard" er hydrostatisk vejning (undervands vejning). Denne metode har vist sig at være den mest præcise at finde fedtprocent, men det er dyrt og vanskeligt.

En anden pålidelig metode kaldes bioelektriske impedans analyse. Denne metode er blevet populært, fordi det er pålidelig, hurtig, let administreres, og smertefri.

Ideelle krop Sammensætning: Hvad du bør vide

Endelig er der skinfold metode, som er hurtig, billig og let administreret. Ulempen ved skinfold metoden er imidlertid, at dets nøjagtighed afhænger af dygtighed af personer, der administrerer test samt kvaliteten af ​​de calipre anvendte. Hvis du gerne vil vide din fedtprocent, så spørg din lokale træningscenter, hvis de giver nogen af ​​disse kropssammensætning tests.