Hydrangea Plant Care

Hydrangea Plant Care

Omsorg for en hortensia er relativt nemt, så længe du plante en række, der vil gøre sig godt i din have. Opmærksom på denne busk er ideelle plantning zoner, sol og vandbehov er virkelig alt det der kræves for at holde din hortensia glad.

Hydrangea Care Guide

Hold dine hortensiaer sunde ved at følge nogle generelle retningslinjer for optimale blomstrer.

Lysbehov

Hortensia brug for fuld sol til delvis skygge. Fuld sol er defineret som seks eller flere timer af sollys om dagen, med delvis sol morgen sollys, efterfulgt af nogle dappled skygge i den sene eftermiddag eller i den varmeste del af dagen. De eneste lysforhold, hvor hortensia vil ikke gøre godt er fuld, tætte skygge.

Jord

Hortensia trives i en bred vifte af jord pH-betingelser, som også påvirker farven af ​​blomster.

  • Alkaline jord vender blomster pink, så tilføje lidt kalk til jorden, hvis det er den farve du ønsker.
  • Mere sur jord vender blomster blå nuancer, så virker nogle brugte kaffegrums i jorden omkring busk base, hvis det er den farve, du foretrækker.
  • Aluminium sulfat kan også hjælpe producere blå flor, men bruger det i henhold til anvisningerne på etiketten. Brug af for meget vil brænde busk rødder.

Hortensia foretrækker en rig, lerjord, så arbejde i nogle gode, godt rådnet gødning eller kompost i jorden før plantning.

Gødning

Hydrangea Plant Care

Da gødning kan ændre jordens pH en smule, kan de også ændre farven på de blomstrer. Selv en lille forskel i pH kan være alt, det tager at ændre en hortensia farve selv en lille smule. En afbalanceret, langsom frigivelse gødning, såsom en 10-10-10 gødning, er fint for hortensiaer. Giv dem et lille skub af gødning i foråret og måske igen i sommeren, men ikke befrugte efter det.

Vanding

Hortensia er lidt nervøs over vand.

  • Giv dem en god drink mindst en gang om ugen.
  • Prøv ikke at lade dem tørre ud.
  • Under tørke eller lange perioder mellem naturlig nedbør, giver rødderne en god blød med slangen.
  • Overvej at installere en drypvanding system til at gøre det endnu nemmere at vande godt og ofte.

Mens hortensiaer har brug for mere vand end de fleste buske, de heller ikke lide at sidde i sumpede jord. Så sørg for at tilføje kompost før plantning at give dem det næringsstof boost, de har brug for, samt forbedre dræning naturligt.

Plantning Time

Det bedste tidspunkt at plante hortensiaer er i foråret, efter at truslen for frost er forbi. Dette giver planterne masser af tid til at sætte rødder, og vænne sig til deres nye placering uden dagens varme understreger dem for meget. Hvis du er gået glip af vindue af muligheder i foråret, plante dem i efteråret, som også giver rigelig tid for planterne at bosætte sig i før de går i dvale om vinteren.

Omplantning

Hvis du har en hortensia busk i landskabet, men ønsker at flytte den, så gør det før bladene vokse i foråret. Hortensia fastsat masser af små rødder og har en stor rodklump, så sørg for at grave rundt i hortensia anlæg og tage så meget jord fra sin oprindelige placering som muligt for at undgå at forstyrre rødderne. Genplante den hortensia og holde det vandes godt igennem overgangsperioden.

Beskæring

Du kan fjerne brugt blomstrer eller døde eller syge grene til enhver tid. De fleste hortensiaer producere blomster fint uden regelmæssig beskæring, men de kan skæres tilbage, hvis de bliver for store.

Hydrangea Plant Care

Afhængigt af hvilken type hortensia, du vælger, kan det blomstrer på gammelt træ eller ny vækst.

  • Mopheads, lacecaps og Oakleaf hortensiaer blomstrer på gammelt træ, så det er en god idé at beskære dem i forsommeren (før august). De producerer stængler, der vil gøre næste års blomstrer om sensommeren og efteråret.
  • De paniculatas blomstrer på ny vækst, så du kan beskære dem næsten enhver tid, du ønsker, undtagen i den måned eller deromkring, før de er sat til at blomstre.
  • Hvis du ikke ved, hvilken type hortensia du har, beskæring i forsommeren bør være fint.

Bioklip

Hortensia som fugtig, men ikke klæg forhold, så et lag barkflis tilføjet omkring planterne hjælper med at bevare fugten. Ikke alene barkflis spare på vandet, det vil også give din landskab en dejlig udseende og undertrykke grimme ukrudt.

Vinter Beskyttelse

Mindre, potter hortensiaer bør bringes inde før de koldeste vejr sætter ind. Hvis beholderen er for stor til at bevæge sig let eller din hortensia er plantet i jorden, kan du pakke det med lidt lys skumisolering sikret med snor.

Nyd din Hydrangea

Hortensia giver prangende blomster i ugevis i foråret, før de falmer, så nyd dem, mens du kan. Du kan klippe dem til indendørs buketter eller endda tørre dem og holde dem i året rundt arrangementer. Selv efter de blomstrer er væk, de store mørkegrønne blade stadig gøre hortensiaer et attraktivt landskab busk i resten af ​​vækstsæsonen.