Hvornår skal man tage en C-vitamin supplement

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, også kendt som L-ascorbinsyre. Kroppen skaber ikke Vitamin C. Det er nødvendigt for flere hundrede kropsfunktioner og er et vigtigt vitamin. Vitamin C er opnået gennem fødevarer, eller i kosttilskud.

Vitamin C Funktioner

C-vitamin hjælper med mange kropslige processer. Det hjælper i binyrerne funktion, hjælpemidler i vækst og reparation af væv og fremmer tyggegummi sundhed. Vitamin C producerer anti-stresshormoner. Det har også været kendt for at kombinere med toksiner, hjælpe med at fjerne dem fra kroppen. C-vitamin er afgørende for dannelse af collagen. Det beskytter mod beskadigelser, reducerer risikoen for grå stær og hjælper med heling af forbrændinger og sår.

Der forskes i at bestemme antioxidant evne C-vitamin og dens rolle i forebyggelsen af ​​visse former for kræft og hjertesygdomme. Det er også blevet undersøgt nøje angår rolle i styrkelsen af ​​immunforsvaret.

C-vitaminmangel

Sygdommen oftest forbundet med C-vitamin-mangel er skørbug, som forårsager blødende gummer, langsom sårheling, ødem og blødning under huden. Skørbug er ikke almindeligt i de udviklede lande, som de fleste mennesker overholde minimumskravet for C-vitamin gennem kosten eller i form af kosttilskud.

Almindelige tegn på C-vitaminmangel omfatter blødende gummer, ledsmerter, lavt energi, forkert fordøjelse, langsom sårheling, tandtab og blå mærker. Hyppige forkølelser og luftvejsinfektioner kan også være forbundet med C-vitamin-mangel. I undersøgelser af atleter og soldater i omstændigheder anses for at være ekstrem, såsom løb eller involvering i anstrengende øvelse i meget lave temperaturer, har C-vitamin vist sig at nedsætte risikoen for at fange en forkølelse med 50%.

Anbefalet Dietary Allowance og Supplering

Den anbefalede kost godtgørelse for C-vitamin er 75 mg for voksne kvinder og 90 mg for voksne mænd. Dette kan fås fra et medium orange.

Rygning medfører udtømning af C-vitamin Rygere brug endnu 35 milligram dagligt, end ikke-rygere. Andre, der kan lider af C-vitaminmangel omfatter tunge alkohol drinkers og steroid brugere. De tager p-piller og antidepressiva kan også være tilbøjelige til at C-vitaminmangel.

De, der spiser en begrænset række fødevarer, såsom foreskrevet af nogle FAD kostvaner, kan også være nødvendigt at se deres C-vitamin indtag. Af særlige hensyn er spædbørn i nogle udviklingslande, der er fodret kogt COWA € ™ s mælk eller kondenseret mælk sorter. Disse kan føre til en C-vitaminmangel, fordi varme ødelægger Vitamin C. I de udviklede lande, er det generelt ikke et problem, fordi modermælk eller modermælkserstatning anvendes, hvilket giver tilstrækkelige mængder af vitamin C.

Personer med visse medicinske tilstande kan være i fare for C-vitaminmangel. Mennesker med alvorlige fordøjelsesproblemer spørgsmål og nogle kræftramte kan være i fare. I tilfælde af kræftpatienter, som kræver større mængder af C-vitamin, er det undertiden indgives intravenøst ​​gennem pleje af en læge.

Mad kilder til C-vitamin

C-vitamin findes i citrusfrugter, bær og grønne grøntsager. Gode ​​vegetabilske kilder omfatter broccoli, asparges, avocado, sukkerroer greens, grønkål, radiser og spinat. Frugter, der indeholder C-vitamin omfatter grapefrugt, citroner, mango, appelsiner, papaya, ananas og jordbær. Urter, der indeholder C-vitamin omfatter paprika, fennikel frø, tang og pebermynte.