Hvornår skal flytte Hindbær Planter

Hvornår skal flytte Hindbær Planter

Første gang bær avlere ofte spekulerer på, når at flytte hindbær planter. Hvis din have er blevet et hindbær jungle eller du er ivrig efter at dele din dusør med en ven eller nabo, kan du ikke ønsker at vente, indtil sæsonen er slut, men din tålmodighed nu vil blive belønnet med sundere planter og øget høst i fremtiden .

Hvis du flytter dine planter, når de aktivt voksende, kan du uforvarende berøve dig selv af fremtidige hindbær afgrøder ved tidligt rodløshed de frugtsætning stokke. Timing farten med hensyn til livsfase vil sikre dine hindbær nå deres maksimale potentiale produktion uden at overtage din have.

Om Raspberry Vækst

Hindbær kræver lidt mere vedligeholdelse end blåbær, jordbær eller andre frugtsætning buske. Mens mange bær og frugter kan i det væsentlige overladt til deres egne enheder først er etableret, hindbær brug for regelmæssig udtynding og vedligeholdelse. Alene, kan hele din have i tid blevet en stor hindbær patch.

Hindbær er både hårdføre og nemme at formere. Så nemt, i virkeligheden, at de kan blive invasive og fortrænge andre haveplanter, eller besætte walking plads mellem rækkerne. Frugtplukning og vedligeholdelse kræver god plads, hvis du vil komfortabelt bevæge sig rundt og undgå ridser og torne fra tornede stokke. Mønsteret af selve planten vækst kræver gamle stokke beskæres og nye suckers tyndet for optimal frugtproduktion.

Hvis du udtynding af denne grund, vil du vide, hvornår de skal flytte hindbær planter, fordi de vil være blevet påtrængende. Normalt bør hindbær planter sidde i rækker med hver bøsning tre fod (ca. en meter) fra hinanden og med så meget som ti fod (ca. tre meter) mellem rækkerne. Hvis dine hindbær planter begynder at vokse uden for disse grænser, sende suckers ud mellem rækkerne eller danner tætte hække, vil du hurtigt finde det vanskeligt at korrekt opretholde eller høste dine hindbær.

Dette er et tegn er det tid til at flytte nogle af disse rodskud og begynde en ny række. Når du først mærke til problemet, vil planterne sandsynligvis være i deres aktive vækststadium. Modstå trangen til at flytte dem med det samme, i stedet tage sig tid til at forberede en ny seng til dem andre steder i haven. Så, når tiden er inde, vil du have alt på plads og klar til flytningen.

Hvornår skal flytte Hindbær Planter

Ideelt set flytte hindbær i en hvileperiode. Fordi planterne ikke vokser aktivt i denne tid, er de mere rustet til at styre stress i forbindelse med flytningen. Når de bevæger sig ud af hviletilstand i det tidlige forår, vil de have øget væksthormoner til at hjælpe dem med at blive etableret i deres nye hjem.

Der er to centrale vinduer af muligheder for at flytte din hindbær planter:

  • Sene efterår: På dette tidspunkt, planter vil være gået i dvale til vinteren. De stokke vil have færdige frugtsætning og kaste deres blade.
  • Early Spring: Flyt planterne meget tidligt i foråret, så snart jorden er brugbar, men før nogen tegn på aktiv vækst.

Beskær tilbage eventuelle stokke, der producerede frugt i løbet af sæsonen og omhyggeligt grave nye rodskud til omplantning. Forsigtigt adskille de nye skud, hvilket efterlader en kugle af jorden omkring rodområdet. Fortsæt med spil fra plantning af stokke ved hjælp af den samme metode, som du oprindeligt gjorde for de moderplanter. Disse skud vil sprede hurtigt, så sørg for at rummet dem godt fra hinanden for at give plads til ekspansion.

Af alle haven problemer at have, en bær busk, der vokser for voldsomt er blandt de mest behagelige at håndtere. Du skal blot holde øje med dine hindbær stokke for tegn end tilgroning og tynde dem ud efter behov, flytter overskydende vækst til et mere passende sted i haven. Når du løber tør for plads til dine egne hindbær, kan du tilbyde op unge stokke til venner og familie for deres hjem haver, eller flytte dem til en fælles have for alle at nyde.