Hvorfor var Belle d'Opium Fragrance Yves St Laurent Ad forbudt i Det Forenede Kongerige?

En rigtig skandalen brød ud blot et par dage efter at den nye kommercielle af Belle d'Opium af YSL havde været vist på TV. Den kommercielle blev anset for at propagandereover narkotika. Men hvad gjorde offentligheden og kritikerne ikke lide?

Det vigtigste heltinde af det kommercielle er den berømte franske skuespillerinde og model Melanie Thierry. Hun danser en guddommelig og provokerende dans. Det skal være hele, hele plottet. Men i pigens bevægelser og hendes koreografi, så eksperterne nogle analogi med handlinger foretaget af en narkoman. Desuden endelige sætning af den kommercielle var "Jeg er din afhængighed, jeg er Belle D'Opium. Den nye duft fra Yves Saint Laurent ".

Således Advertising Standards Authority (ASA) forbød visning af den skandaløse kommercielle den 2. februar 2011. De kaldte det uansvarligt i sin appel til forbrugeren.

Kritikerne hævdede, at den kommercielle demonstrerede opførslen af en kvinde, der bruger narkotika. Mens danse i den første del af videoen, Melanie gør en gestus, som ligner narkomaner gør heroin injektioner. Så effekten af ​​at tage stoffet er malet i lyse farver: spænding og nye følelser. Og endelig kan man se organismens endelige reaktion på lægemidlet.

Den britiske koreograf Akram Khan, der iscenesatte dansen for de kommercielle, tilbageviser alle analogier. Han siger, at han ønskede at skabe en dans, der illustrerer, hvordan kvinder reagerede på en ny duft: inspiration fra duften, indre energi, indre lidenskab, og begær. Præcis disse reaktioner er vist i den kommercielle.

Ifølge koreograf bevægelsen af ​​fingeren på armen ikke er en injektion, er det snarere en strøm af energi i heroin krop, og hendes falder ned på jorden er et ønske om at opnå underjordisk energi.

Den virksomhed, der producerede den kommercielle benægter alle anklager. Repræsentanterne YSL har foretaget deres egen undersøgelse. De afhørte 96 franske og 400 britiske kvinder, og ingen af ​​dem ønskede at tage stoffer efter at have set reklamen.

Men ASA organisationen er uforsonlig. De tror en gennemsnitsforbruger kan misforstå den kommercielle og vil ubevidst udvikle et positivt billede af stofmisbrug.

Tja, det er op til dig at bedømme, hvad følelser denne video vækker i dig. Hvad synes du? Hvis en sådan kommerciel forbydes?