Hvorfor mættede fedtsyrer er skadelige

Mættede fedtsyrer, der normalt faste ved stuetemperatur, er simpelthen fedtstoffer, der indeholder mættede fedtsyrer. Mættede fedtsyrer er en langkædet carboxylsyre, som normalt har mellem 12 til 24 carbonatomer, der har ingen dobbeltbindinger. Således er mættede fedtsyrer mættet med hydrogen, idet dobbeltbindinger reducere antallet af hydrogenatomer på hver carbon.

Hvilke fødevarer indeholder mættede fedtsyrer?

Mættede fedtsyrer findes primært i animalske fedtstoffer, herunder mejeriprodukter. Fede kød, såsom bacon, salami og pølser, er de primære kilder til mættet fedt. Oste, fuldfed mælk, smør, og fløde er gode kilder til mættet fedt. Kun to vegetabilske fedtstoffer er mættede, som er palmeolie og kokosolie. Vi får typisk vores største andel af mættet fedt fra tilberedte eller forarbejdede fødevarer. Dette omfatter slik og snacks såsom cookies, kager, kager, chips og chokolade.

The American Heart Association anbefaler at begrænse mængden af ​​mættet fedt, du spiser til mindre end 7 procent af din samlede daglige kalorier.

Skadelige effekter

Mættede fedtsyrer er en væsentlig risikofaktor for hjerteanfald og slagtilfælde. Kost med højt mættede fedtsyrer øge produktionen af ​​acetat fragmenter i kroppen, som på sin side fører til en stigning i produktionen af ​​cholesterol. Når forbruges, mættede fedtstoffer har tendens til at klumpe sammen og danne aflejringer i kroppen, sammen med protein og kolesterol. De bliver indgivet i blodceller og organer, hvilket fører til mange sundhedsproblemer, herunder fedme, hjertesygdomme og kræft i bryst og tyktarm. Opbygningen i arterierne kan forårsage en indsnævring af arterierne, kaldet aterosklerose, som følgelig kan føre til store hjerteproblemer.

Fedme

Det mættede fedt, der er forbrugt er indgået på lageret celler kaldes fedtceller. Disse lagerceller kan indeholde op til 1.000 gange dens egen størrelse, og derfor bruges til at lagre en stor mængde af fedtstoffer. Mættede fedtsyrer, der er flade, opbygge let i disse celler forårsager fedme. Et væld af andre sundhedsproblemer typisk ledsager fedme i de forbrugende en kost rig på mættede fedtsyrer.

Ikke alle dårlige

Mættet fedt har vist sig at forbedre leveren sundhed, fremme sund lunger, fremme en sund hjernefunktion, positiv indflydelse ordentlig nerve signalering, forbedre knoglestyrke, og støtte kroppens immunsystem. Men umættede fedtstoffer også udrette mange af disse fordele i kroppen med mindre skadelige bivirkninger. En kost blottet for fedt bør undgås; bør imidlertid smarte kost beslutninger gøres i stedet.

Sund kost

For at undgå en kost rig på mættede fedtsyrer, bør en beskeden samlede indtag af fedt følges. Det ville være omkring 25 procent af din samlede daglige kalorier. Også normale mængder af omega-3 fedt, som er sundt fedt, bør indgå i kosten. Indtag af mættet fedt bør reduceres i kosten til maksimalt 1/3 af din samlede fedtindtag. The American Heart Association anbefaler at begrænse mængden af ​​mættet fedt spist til mindre end 7 procent af den samlede daglige kalorier. Vælg magert kød, fisk og uden skind fjerkræ. Grill kød i stedet for stegning i opfedning olie eller svinefedt. Også trimme fedtet fra kød før madlavning det. Forbruge færre kager, kiks og slik.