Hvorfor kan ikke kvinder bekæmpe stress?

Alle kvinder ved, at stress er skadeligt for den fysiske og mentale sundhed, men når det kommer til spørgsmålet om, hvordan man kan hjælpe sig selv, damerne synes at være et tab.

Hvorfor kan ikke kvinder bekæmpe stress?

En sådan konklusion blev foretaget af en gruppe forskere fra University of North Carolina, under vejledning af direktøren for projektet "Undersøgelse af stress" Susan Girdler, PhD. En af undersøgelserne viste, at langt de fleste kvinder giver gode råd til deres venner i en stressende situation - for eksempel at tage en time-out og slappe af på en ferie, at tænke, hvad de skal gøre næste. Men, at være i en lignende situation og ikke får nogen hjælp fra til side, kan de ikke træffe den rigtige beslutning.

Psykologen af ​​projektet, Dr. Alice Domar, hedder det, at resultaterne af de test af kvinder i forskellige aldre viser, at 89% af kvinder ikke kan forstå behovene i organismen ved sig selv og kan ikke beskytte det mod stress i en kort periode . Imidlertid er de fælles regler for behandling af sygdommen kendt til næsten 95% af kvinderne. For eksempel har vi brug for at tilbringe mere tid udendørs, anvende metoden med dyb vejrtrækning, gør yoga og anvende mange andre metoder. Også eksperterne anbefaler at lejlighedsvis behandle sig selv med nogle fristende produkter, såsom slik eller kager.

Forskerne har fundet, at den første grund for kvinden at være ude af stand til at forstå, hvordan man kan slippe af med stress, er i den manglende tillid til, at denne metode skulle bringe lindring. Den anden grund er, at al viden og kultur, der tilskynder kvinder til at tage vare på sig selv på stressende øjeblikke, bliver sløret og fjernes til baggrunden. Desuden eksperter mener, at mange af de metoder til forvaltning stress kræver både fysiske og psykiske indsats, så en kvinde er ubevidst sikker på, at hun i denne situation er den, der ikke vil være i stand til at slappe af og komme væk.