Hvorfor har børn har ekstra tænder?

Hvorfor har børn har ekstra tænder?


De fleste børn har 20 primære tænder, men en lille procentdel vokse overtallig eller ekstra, tand så godt. Dr. Steven Horne rapporterer i en artikel om Medicine Net at hyperdontia påvirker mellem en og fire procent af befolkningen med de fleste sager kun én tand. Medmindre du konsekvent tælle og holde med udseendet af hver tand i dit barns mund, vil du ikke engang klar over den ekstra tand eksisterer. Meget ofte dit barns tandlæge gør opdagelsen.

Hvorfor Ekstra Tænder Forekommer

Der er flere teorier om, hvorfor opstår ekstra tænder. En National Institutes of Health artiklen nævner følgende:

Sygdom eller genetisk syndromer

En rapport offentliggjort i Journal of konservative Tandpleje viser, at der generelt er overtallige tænder er knyttet til sygdomme eller syndromer. Heriblandt Gardner syndrom, Ehler-Danlos syndrom, Fabry Anderson syndrom samt læbe eller ganen. Dr. Milan Khakhria af Jacaranda Ortodonti og Pediatric Dentistry i Plantation, Florida, enig i, at hyperdontia skyldes ofte en genetisk abnormitet; men nogle gange ser han patienter med den betingelse, der ikke har nogen indlysende genetisk syndrom.

Tooth Germ Dichotomy Theory

Denne teori mener, at i den tidlige tand udvikling, bliver dental lamina delt og danner to tænder i stedet for én.

Dental Lamina Hyperaktivitet

Dental lamina skal opleve celledød efter kronen på blivende tand er dannet. Hvis celledød ikke forekommer tilstrækkeligt, er det menes, at de overskydende dental lamina celler kan forårsage overskydende tænder.

Miljø

En anden populær teori er, at miljøfaktorer kan forårsage hyperdontia. Imidlertid har disse faktorer ikke er blevet identificeret, og der er behov for mere forskning. I nogle tilfælde er der ingen indlysende grund fundet for tilstanden.

Hvor de vises

Ifølge Dr. Horne s artikel, kan overtallige tænder forekomme overalt langs dental arch. De mest almindeligt forekommende i maxillary (øvre) bue og måske eller måske ikke bryder gennem tandkødet. Det næste mest almindelige sted er de nedre arch fjerde kindtænder, som ofte påvirket visdom tænder. Mange gange er disse ekstra tænder begravet højt i kæben og opdagede under en rutinemæssig røntgen.

Potentielle problemer

Venstre ubehandlet, ekstra tænder kan forårsage potentielt alvorlige spørgsmål, herunder fortrængning. "De optager plads i kæben," siger Dr. Khakhria. "Så de begynder at forårsage fortrængning og, i nogle tilfælde skabe situationer, hvor de andre" normale "tænder kan blive skubbet ind i en position, der er til skade for deres levetid, hvilket resulterer i enten karies eller gummi / parodontal skader."

Dr. Khakhria siger, at i andre situationer kan ekstra tænder sidde fast i knoglen under normale tænder, hvilket kan forårsage rod skader. En ekstra tand kan også bremse vulkanen omkringliggende tænder eller forårsage cyster.

Medline Plus viser ekstra tænder som en potentiel årsag til malocclusion, en skævhed af tænder. Malocclusion kan give følgende symptomer:

  • Unormal ansigt udseende
  • Bite spørgsmål
  • Sværhedsgrad tygge
  • Taleproblemer
  • Mouth vejrtrækning

Behandling

Ifølge Dr.Khakhria, i de fleste tilfælde, er de ekstra tænder fjernet. Da hver sag er unik, skal det vurderes individuelt. "I nogle tilfælde kan du have en ekstra tand i et område, hvor den" normale "tand blev medfødt mangler. Så nu skal vi være opfindsomme og forsøger at bruge den ekstra tand."

Gå ikke i panik og handle

Hvad Dr. Khakhria råde dig til du gøre, hvis du finder en ekstra tand eller to i dit barns mund? "Tag barnet til specialtandlæge" siger han. "De er de bedst uddannede læge til at udarbejde en handlingsplan for dig. Husk, en specialtandlæge tilbringer deres tid konstant at løse gåden om tænderne, bid og smil." Han minder også forældre, at de ikke behøver en henvisning at rådføre sig med en specialtandlæge. Jo tidligere kan identificeres og behandles nogen problemer, at den større chance har du undgå potentielt smertefulde og dyre komplikationer.