Hvorfor er min kat kaster op?

Hvorfor er min kat kaster op?


Når du ser din normalt sund kat kaster op, er det grund til bekymring. En kat kan kaste op for en række årsager, hvoraf nogle er kan forventes, og andre, som kan kræve en tur til dyrlægen. Nøglen til at vide, hvordan man passer et dyr, der netop kastet op er at forstå, hvad der er normalt og hvad der ikke.

Årsager til Katte kaster op

Hvis din kat er blevet kaste op hårboller og græs, er der ikke meget grund til alarm. En kat vil spise græs til at hjælpe ham kaste op hår, der er akkumuleret i maven fra grooming, da det ikke er let fordøjeligt. Det er normalt let at skelne denne form for opkast, da det grønne græs katten har spist er synlig.

Følgende er nogle af de andre grunde en kat kan kaste op, og disse vil kræve medicinsk behandling:

 • Tarmparasitter
 • Inflammatorisk tarmsygdom
 • Akut metritis - inficeret livmoder
 • Peritonitis
 • Kronisk nyresvigt
 • Hypothyroidisme
 • Indtagelse af giftige planter eller andre stoffer
 • Feline panleukopeni
 • Lever og nyre sygdom

Typer af opkastning

Hvis du har observeret din kat kaster op og det er ikke hårboller eller græs, kan der være en mere alvorlig årsag. Følgende er de typer af opkastning scenarier, der er almindelige i kattefamilien.

 • Konstant opkastning: Katten vil kaste næsten konstant, og væsken er klar og skummende. Dette kan være forårsaget af indtagelse græs at fjerne hårboller, da græsset kan irritere maveslimhinden. Katten har måske allerede kastet op græsset tidligere, men hans mave er stadig irriteret. En anden grund kan være fra at spise fordærvet mad. Hvis opkastning ikke stopper inden for 24 timer, og det er ledsaget af diarré, søge lægehjælp for dyret.
 • Sporadisk opkastning: Katten vil kaste op hver gang i et stykke tid over en periode af dage eller uger. Det er ikke altid forbundet med at spise (katte, spise for meget kan kaste op kort efter de har spist). En kat, der er opkastning sporadisk kan blive sløv og træt, forsømmelse grooming og mister interessen for at spise. Dette kan være et tegn på tarmparasitter, lever- eller nyresygdom, akut metritis eller alvorlige hårboller. Alle disse scenarier kræver et besøg hos dyrlægen for en præcis diagnose.
 • Opkastning af blod: En af de mest skræmmende seværdigheder for en kat ejer er udseendet af blod i kæledyrets opkast. Hvis opkast ligner kaffegrums, tage dyret straks til dyrlægen, da han kan have lidt indre kvæstelser.
 • Opkastning afføring: et dyr, der er opkastning afføring oftest har lidt en alvorlig intern skade eller har felin infektiøs peritonitis. Dyret kan også have en obstruktion i sin fordøjelseskanalen.
 • Opkastning orme: et dyr, der er opkastning orme har interne parasitter. Dette er ofte observeret i killinger. At give en killing en voksen dosis kat wormer vil forårsage ekstrem smerte i dyret. Hvis du er usikker på den korrekte dosering i en killing, tage den til dyrlægen for ordentlig pleje.

Care for en Opkastning Kat

Hvis du har et sygt dyr, der kan have brug for professionel pleje, holde ham begrænset til ét rum, så du kan observere ham. Hvis du har et stort bur, der har masser af plads til en seng og kattebakke, kan dette være det bedste sted at holde dyret temporarily.A kat, der har været opkastninger ofte kan blive dehydreret hurtigt. Dette er især tilfældet for killinger og ældre katte. Besøg en dyrlæge kan være nødvendig tidligere end 24 timer, hvis dyret er blevet slap og sløv. Et dyr i denne tilstand vil kræve intravenøs væske så hurtigt som muligt for at hjælpe ham til at overleve.

Dyr, der ofte opkastning skulle have deres mad tilbageholdes, indtil opkastningerne aftager. Hvis dyret har vedvarende opkastninger, selv efter hans mad er blevet tilbageholdt i 12-24 timer, han skal tages til en dyrlæge til undersøgelse.Hvis du nogensinde i tvivl om tilstanden af ​​dine dyr, søge lægehjælp. Det er altid bedre at fejle på siden af ​​forsigtighed, end at vente, indtil en tilstand har nået en nødsituation fase. En hurtig telefonopkald til dyrlægen kan være alt, det tager at redde livet for dit kæledyr.

.