Hvorfor Calcium er afgørende for en sund hjernefunktion

Alle lærer i en tidlig alder betydningen af ​​calcium for stærke tænder og knogler. Men, hvad du lærer ikke er grunden til calcium er afgørende for en sund hjernefunktion. Calcium er en vigtig del af de elektriske signaler i nervesystemet, og det kan faktisk hjælpe os til bedre at forstå, hvorfor vi ældes.

Secondary Messenger

Når et kemisk signal ankommer ved en hjerne celle, ita € ™ s jobbet af calciumioner for at levere signalet fra ydersiden af ​​cellen til indersiden gennem sammenføjning af vigtige proteiner. Disse proteiner aktiveres af calcium og forårsage forskellige ændringer i cellen, herunder celle drejning på nye sæt af gener.

Sunde hjerneceller

Der er flere calciumioner uden for cellen end inde i cellen, og selv om en lille ændring sker i denne fine balance af calcium niveauer, vil større drama sted inden for cella € ™ s aktivitet. Sund hjerne celler er i stand til at opdage, hvis mængder af calcium er for høje i cellen takket være en omfattende pumpesystem lavet af forskellige proteiner. Dette pumpesystem vil bevæge calcium fra indersiden til ydersiden af ​​cellen. Hvis denne pumpe svigter, så calcium opbygger og i sidste ende, vil cellen dør.

Aldringsprocessen

Calcium er moderator af modningen. Genetik aldring er baseret på det faktum, at de proteiner, som er en del af pumpesystemet, der fjerner overskydende calcium fra celler, der ikke findes i ældre hjerneceller. Derudover disse ældre hjerneceller har pumper, som ikke er så aktiv, hvilket betyder, at calciumniveauer i cellerne er højere for en længere tid. Kombiner dette med de manglende proteiner, og cellen er ubeskyttet fra de høje niveauer af calcium og bliver stresset. Denne stress fører til skader og i sidste ende døden. Nøglen til ældre celle sundhed er de proteiner, der holder disse kalciumpumper kører effektivt. Så genoprette de proteiner, og du vil have en god hjerne helbred, og velsagtens, et længere liv.

God Brain Health

Så hvad kan du gøre for at bevare disse proteiner og holde calcium niveauer afbalanceret på celleniveau? Der ISNA € ™ t en nøjagtig svar på dette spørgsmål, men der er et par ting du kan gøre, som vil hjælpe.

  • Lower kalorieindtagelse: spise færre kalorier opretholder en balance af calcium i hjernen og hjælper til at reducere celledød i et aldrende hjerne.
  • Ginseng: Det menes, at ginseng hjælper til moderat aktivitet af pumperne i cellerne, og derfor hjælper med at lindre stress på den aldrende hjernen. Dette er faktisk, hvor ginseng får sit ry som et middel mod alderdom.
  • Antioxidanter: Berry ekstrakter, vindruekerneolie og grøn te hjælper med at give et løft i energi til pumperne i hjernecellerne.

Så mens det kan være almindeligt kendt, at calcium giver os stærkere knogler og derfor er med til at forebygge knogleskørhed. Men vi skal ikke miskreditere sin afgørende rolle i at bevare vores sundhed på celleniveau og bliver en nøglespiller i modningen.