Hvordan ved du, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose

Hvordan ved du, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose

Hvordan kan du vide, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose? Vil din læge fortælle dig diagnosen, så snart din nyfødte kommer ind i verden, eller vil du vente og se efter tegn, før du ved med sikkerhed? Hvad har du brug for at vide om denne sygdom?

Hvad er cystisk fibrose?

Cystisk fibrose, der almindeligvis omtales som CF, er en sygdom, der påvirker lungerne og kan forårsage ernæringsmæssige mangler samt. Denne genetiske lidelse påvirker kroppens produktion af slim, som hober sig op i lungerne og tarmkanalen. Denne tykke ophobning kan give luftvejsproblemer og fordøjelsesproblemer. De, der er ramt af denne lidelse konstant kæmpe luftvejsinfektioner, ernæringsmæssige mangler og mulige svigt lunge.

Før du begynder at bekymre sig ustandseligt over muligheden for dit barn at blive født med et sundhedsproblem som cystisk fibrose, er det vigtigt at huske, at denne sygdom er ikke almindeligt. Faktisk er kun ca. 3.500 nyfødte diagnosticeret med CF hvert år. Det er imidlertid en meget alvorlig sygdom. Dem diagnosticeret med CF typisk ikke leve forbi 30'erne.

Årsager til cystisk fibrose

Før du kan besvare spørgsmålet: "Hvordan kan du vide, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose?", Er du nødt til at forstå årsagerne til denne sygdom. Fordi det er en arvelig misdannelse, der videregives fra forældre til barn, hvis dit barn er diagnosticeret, han eller hun fik genet fra dig eller din partner. Diagnosen CF i en baby ofte kommer som en fuldstændig overraskelse, fordi luftfartsselskabet forælder har typisk ingen anelse eller udviser ingen symptomer på sygdommen.

Hvad er chancerne for, at dit barn vil have CF? Med mere end 10 millioner mulige bærere af sygdommen, risici synes helt store. Men selv hvis du og din partner har CF-genet, er chancerne for dit barn har cystisk fibrose er kun omkring 25 procent, men han eller hun vil have en 50% chance for at blive et gen bærer.

At vide, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose

Hvordan kan du vide, hvis dit barn blev født med cystisk fibrose? I nogle tilfælde er CF ikke diagnosticeret i et barn, indtil han eller hun er ældre. Almindelige cystisk fibrose symptomer omfatter følgende:

  • Manglende mekoniumprøver -Det er den grøn-sort afføring, som nyfødte passere i løbet af de første par dage efter de er født.
  • Fedtet afføring -Den tekstur af dit nyfødte afføring kan være en indikation af et problem.
  • Luftvejsinfektioner -A diagnose af en luftvejssygdom ikke automatisk viser, at dit barn har cystisk fibrose, men denne betingelse sammen med andre symptomer kan indikere et behov for flere tests.
  • Intestinal blokering -Newborns har typisk mange afføringer i løbet af dagen, især ammeperioden. Men bare fordi din nyfødte ikke har haft afføring så ofte som du, han skal ikke altid indikerer, at han har cystisk fibrose. Still, hvis intestinal blokering sker, kan din børnelæge vil køre flere tests.

Hvordan ved du, hvis dit barn er i fare?

Fordi bærere af CF ofte ikke er klar over, at de er bærere, de ikke vide, om deres barn er i fare. Det er klart, ville en familie historie af CF viser, at test er i orden, men vidste du, at babyer i nordeuropæisk afstamning er i fare så godt?

Hvad kan du gøre, hvis du er bekymret for, at dit barn kan være i fare for cystisk fibrose? En screening test vil angive, hvis du og din partner er bærere af denne sygdom. Testen udføres ved hjælp af enten spyt eller blod og er typisk tilbydes til alle vordende par. Hvis nogen af ​​jer har vist sig at være bærer, kan en test udføres på din baby i livmoderen, før han eller hun er født, ofte gennem en fostervandsprøve eller chorion villi prøveudtagning.

Når dit barn er omkring to måneder gammel, kan udføres en almindelig sved test, hvor en sved-producerende kemikalie påføres dit barns arm eller ben, og elektroderne er sat til at producere sved. En test for natrium niveauer af sved derefter udføres.

Hvis dit barn går testes positive for cystisk fibrose, kan behandlinger begynde snart efter at han eller hun er født. For mere information, besøg cystisk fibrose Foundation hjemmeside.