Hvordan vælger sunde kulhydrater

I de senere år har en masse erklæringer blevet fremsat om de skadelige virkninger af kulhydrater. Dette har ført til fremkomsten af ​​low-carb FAD kostvaner. I virkeligheden kulhydrater er en vigtig kilde til brændstof til fysisk aktivitet, og det er afgørende for et velfungerende af forskellige organer i kroppen. Men visse typer kulhydrater er mere fordelagtig end andre, og forbruget af disse kulhydrater vil føre til et bedre helbred.

Hvad er kulhydrater?

Kulhydrater er stivelser, sukker og cellulose, og de nedbrydes og omdannes til glucose eller blodsukker, efter at de forbruges. Der er 2 typer af kulhydrater: simple og komplekse kulhydrater, og klassificeringen af ​​fødevarer i disse kategoriseret er baseret på den hastighed, hvormed sukker nedbrydes og absorberes. Simple kulhydrater kan absorberes hurtigere, fordi de består af kun 1 eller 2 sukkerenheder. Overforbrug af denne slags kulhydrater kan føre til øget blodsukker, som kan forværre tilstande såsom diabetes og metabolisk syndrom. På den anden side, er komplekse kulhydrater betragtede sundere kulhydrater, fordi kroppen tager længere tid at fordøje og absorbere dem. Som sådan giver de et mere vedvarende frigivelse af energi, og de kan forbedre appetit kontrol.

Vælge sunde kulhydrater

Sunde kulhydrater findes i mange forskellige typer af fødevarer. Generelt naturlige og uraffinerede fødevarer med lavt glykæmisk indeks værdier er de sundeste. Her er nogle af de Carb fødevarer, som du skal medtage i din kost.

1) Frugt & grønt: De fleste frugter og grøntsager er ikke høj i kalorier, og de indeholder vigtige næringsstoffer som vitaminer, fibre, mineraler og fytokemikalier. De kan hjælpe dig med at opretholde en sund kropsvægt og bringe andre fordele for din krop. Ifølge undersøgelser, dem, der forbruger en masse frugt og grøntsager er mindre modtagelige for hjerte sygdomme og kræft. For at sikre at du får nok kulhydrater og andre vigtige næringsstoffer, bør du spise mindst 5 portioner af frugt og grøntsager hver dag.

2) Fuldkorn: I stedet for almindelig pasta, nudler eller ris, bør du prøve at forbruge uraffinerede fuldkornsprodukter versioner af disse fødevarer. Uraffinerede fuldkorn er moderat lav i kalorier, og de er høj i fiber. Da kroppen tager længere tid at fordøje dem, kan de gør du føler fyldigere i en længere periode. De er gode muligheder for dem, der planlægger at tabe sig. Eksempler på fuldkorn omfatter groft brød, brune ris, hele hvede pasta og havre.

3) Søde Kartofler: Kartofler indeholder meget lidt fedt, og de indeholder gode mængder af C-vitamin, kostfibre og kalium. Men regelmæssige kartofler har højt glykæmisk indeks værdier, og de kan bidrage til sundhedsproblemer, hvis de indtages for meget. De skal erstattes med søde kartofler og nye kartofler, som har lavere glykæmisk indeks værdier.

4) Bønner: Bønner er en sund Carb mad, der indeholder masser af fibre og protein. De kan forbedre effektiviteten af ​​fordøjelsessystemet og fremme den generelle sundhed. De er den vigtigste kilde til protein i mange vegetarisk kost.