Hvordan vælger en Website Design Program

Hardcore webudviklere vil altid foretrække at oprette og redigere websider ved hjælp af intet andet end en almindelig tekst editor. Til dette formål Notepad.exe, TextEdit, eller ethvert andet egnet redaktør ville være fint. Designere, i mellemtiden, ville foretrække at bruge mere avancerede værktøjer, der kan splejse op grafik i forskellige komponenter, og kan skabe en overlappende typografiark eller CSS-fil baseret på dette.

Hvis du er bare en tilfældig bruger, og du ønsker at udgive en webside, så sandsynligvis behøver du ikke at se på de mere avancerede web design applikationer. Du vil skulle noget, der virker så enkelt som muligt, uden meget behov for teknisk viden.

WYSIWYG - Det står for "Hvad du ser er hvad du får." WSIWYG redaktører lader dig se en tilnærmelse af slutproduktet, som du opbygger din hjemmeside. Disse programmer oftest give dig mulighed for at klikke, trække og slippe elementer fra ét sted til et andet. Det er næsten som at skabe en simpel PowerPoint præsentation eller Word-dokument. Disse former for webdesign-programmer er beregnet til folk, der ikke er fortrolige med HTML og CSS. WYSIWYG programmer som Microsoft FrontPage normalt ville gemme din webside i HTML og CSS-filer, som du bare kan uploade på din webhost. Når du har gemt din HTML, kan du uploade disse ved hjælp af et FTP-program.

Tekst HTML Redaktion - Mere avancerede brugere kan sætte pris på muligheden for at komme dybt ind i en hjemmeside kode, og til dette formål en teksteditor ville være mest hensigtsmæssigt. Redigering HTML fra koden kan være hurtigere end at forsøge at gøre det samme redigeringer med en WYSIWYG editor, især hvis du er fortrolig med HTML-tags. En ulempe her, er dog, at du kan gøre nogle fejl i kodning, som at glemme at lukke HTML-tags, som kan problematisk, når du udgiver en webside.

Ikke alle teksteditorer er lavet det samme. Nogle er bare almindelig tekst, som ikke skelner tekst fra HTML-tags. Mere avancerede teksteditorer vil skelne mellem de forskellige typer af tags ved farver, og vil endda organisere din HTML markup af hierarkier, baseret på åbning og lukning tags, som du kan skjule og udvide, alt efter behov.

Skabelon baserede redaktører - Med populariteten af gratis hosting af Google Pages, Yahoo, og endda gratis blogging-tjenester, man kan faktisk være vært for en hjemmeside med disse tjenester, og udformningen af hjemmesiden vil blive taget sig af online-tjenesten. Dette sker gennem temaer og skabeloner. Du skal blot definere titlen og andre egenskaber ved et websted, skal du vælge en standard skabelon, og du kan begynde udgivelse. Da indhold og layout af et websted er adskilt, kan du faktisk skifte layout og skabeloner uden at skulle indkode din hjemmesides indhold.

Andre overvejelser - mest avancerede brugere ville være bekymret over overholdelsen af de forskellige web standarder som XHTML. Mere avancerede redaktører vil omfatte en XHTML validator, for at sikre, at din kode validerer med XHTML standarder. Du bør også overveje, om en web-design software understøtter andre sprog og scripts såsom XML, JavaScript, PHP og andre.