Hvordan til kritik et Drama Film

Ligesom en boganmeldelse er ikke det samme som en rapport bog, en film kritik er ikke det samme som en film gennemgang. Kritik analyserer de dele af en film, der virker, og dem der ikke gør, og måske kort diskutere filmen med hensyn til politisk eller historisk kontekst.

Uddan dig selv En film kritiker har brug for en baggrund i filmhistorien. Tag kollegium klasser, eller uddanne dig selv ved at se. Dit lokale bibliotek bør have masser af film fra alle tidsaldre, sammen med bøger. Lej film fra netflix.com eller se på offentlige domæne eksempler på archive.org. Bliv fortrolig med film, forfattere og instruktører - den berømte og mindre kendte. TCM er en glimrende kilde.

Lær de vigtigste elementer i en god film. De bør harmonisere at give seerne en totaloplevelse. Mange gode film mangler styrke i et eller flere elementer, men bæres med af ekspertise på andre områder. Væn dig til at tage en film fra hinanden i sine grundlæggende komponenter. Hvis du nogensinde har set Academy Awards, du ved, at de giver Oscars ikke kun for skuespil, men for hver af disse vigtige komponenter eller faktorer.

Nogle af de elementer:

  • Manuskript - Den manuskriptforfatter skaber den grundlæggende forudsætning, historie, dialog, tegn og visuelle billedsprog. Er historien konsekvent og troværdig? Er dialogen klar og forståelig?
  • Fungerende - Skuespillerne legemliggøre de tegn og give dem liv. Er de troværdige? Har skuespillerne tro på, hvad de gør? Har de taler tydeligt? Har de giver dig en fornemmelse af personernes motivationer og følelser?
  • Set Design - scenograf skaber landskabet, hvor skuespillerne bevæger og tale. De former og farver er vigtige for filmens stemning. Hvordan sættene ud? Er de visuelt tiltrækkende samt overbevisende?
  • Costume Design og Hairstyling - Ligesom scenografi, costuming og frisure etablere et visuelt indtryk. Har aktørerne ser tilpas i deres outfits? Har kostumer ser ægte? Har de synes at hjælpe skuespillerne "blive" de mennesker, de spiller?
  • Redigering - Normalt er hver scene skudt flere gange fra forskellige vinkler, og redigeres sammen at formidle humør samt at flytte historien sammen. Korrekt redigering bidrager til den følelsesmæssige atmosfære af historien.
  • Film - Kunsten at vælge de former for belysning, kameraer, film, linser og filtre, der anvendes. I dag er de fleste film lavet digitalt, hvilket indebærer et helt andet sæt af færdigheder og en anden række effekter. Der er dog nogle film stadig lavet på film. Film registrerer på beskueren, hvordan et fotografi eller et maleri gør.
  • Musik - Scoren ligger til grund og beriger historie, men må aldrig distrahere fra det. Nogle virkelig store film har ingen musik; for andre, musikken er en slags tegn i filmen.
  • Produktion - Producenten er ansvarlig for udvikling, finde ud af, hvem og hvad der vil være behov for, og hvor meget det hele vil koste. Hun eller han skulle arbejde tæt sammen med forfatter og instruktør.
  • Retning - Direktøren arbejder med hele besætningen. Hun eller han har endelig godkendelse på de fleste af de elementer, planer kameravinkler, og beslutter, hvor skuespillerne vil stå, og hvordan de vil bevæge sig og tale deres linjer. Nogle instruktører tillader deres skuespillere lidt frihed, andre er lempelig. Hvordan har instruktøren påvirket filmen? Kan du fortælle en instruktørens stil fra en andens?
  • Mise en scene (fransk til placering i scene) - det er det element, der omfatter alle de andre. Det er den samlede visuelle, lydlige og følelsesmæssige indtryk. Gør elementerne passer sammen godt? Hvilket gjorde og fungerede for dig?

Skriv din Kritik Forbered ved at lære noget om det år, hvor filmen blev lavet, samt fakta om de mennesker - ikke kun forfatteren eller instruktøren - der arbejdede på filmen. Se filmen flere gange, hvis du kan, og tage noter.

En film kritik kan være kort eller lang. Vide, hvem din målgruppe er. Fortæl hvordan filmen kom til at ske, hvad det handler om, hvem der er i den, effektiviteten af ​​de elementer og folkene bag dem. Giv din mening om, hvorvidt dine læsere kan lide filmen, og fortælle dem, hvad de skal forvente.

Andre intelligente, fornuftige mennesker kan ikke dele dine meninger. Hvis du får feedback, lære af det.

Som du skriver kritikker, kan du blive interesseret i, hvordan film vedrører hverdagen og virkeligheden; hvorfor folk se film, hvad de vælger at se, og hvordan forskellige former for film påvirker mennesker. Du kan lide at finde ud af mere om film teorier, ideer og filosofier, og skrive yderligere kritik koncentrerer sig om disse aspekter.