Hvordan til at opnå Opløsning

»Og se, det øjeblik vi alle har ventet på ..." De fleste historier følger en traditionel spor: hovedpersonen forfølger et mål, at komme gennem hindring efter hindring indtil endelig er målet opfyldt (eller definitivt forpurret). Denne sandhedens øjeblik - nogle gange kaldet "klimaks øjeblik" - er den beslutning til din historie mål. Efter det kommer en "gåtur i solnedgangen" del af din historie (ofte teknisk benævnt "faldende handling", "afsløring" eller, i virkeligheden, "opløsning"), som altid er så meget lettere at skrive. Men hvordan får du til det øjeblik dine læsere eller seere har ventet på? Her er nogle tips, som jeg har stødt på, som kan være til gavn for dem af jer der ønsker at lade din historie gå ud med et brag.

  1. Sørg for, at målet er klart. Hvis du har en historie, hvor en karakter vandreture omkring chatter, nyde livet, eller omvendt, overvejer, hvordan elendige det er, kan det være en meget underholdende historie, men det er svært at se, hvor "opløsning "ville passe i en karakter har at forfølge noget, kæmper for at få noget, for at en historie at have en opløsning, hvor det." noget "i sidste ende fået - eller ikke fået. Så når du sætter dig ned for at konstruere din historie, så sørg for figurens mål er klart.
  2. Kend din slutning Indrøm det -. En masse gange, vi som forfattere kan komme på en slags strøm-of-bevidsthed jag, hvor vi bare skrive og skrive og vi vil nogle sted, vi ved, vi skal hen et sted og .... vi har ingen idé om, hvor det er. Hvis du ikke ved, hvordan din historie ender endnu, mit råd er at stoppe skrive og regne ud, hvad din beslutning vil være. Skrivning uden at kende din slutning kan synes meget "kunstnerisk", men det er også lidt ligesom at køre rundt i en bil uden nogen idé om, hvor du er på vej; du kommer til at være derude i lang, lang tid, og du kommer til at ende med at spilde tid og farer vild. Så i ord Mapmakers overalt, "Kend før du går." For at opnå en god opløsning scene, sekvens, kapitel eller øjeblik, hvad denne resolution faktisk vil være.
  3. Byg op til det. Videospil er undertiden en nyttig analogi til at skrive med "dramatisk bue." En video spil starter med en grundlæggende niveau, hvor forhindringerne er noget let at overvinde, men som du videre til hvert nyt niveau er hindringerne hårdere og hårdere, terrænet vanskeligere, de spor mindre let at finde. En historie bør være den samme; optrapning er nøglen. Twists er altid godt, også. En resolution, der vil lade dine læsere eller seere forbløffet er resultatet af en ophobning, hvor din karakter altid at grave dybere. Dit publikum vil være på kanten af ​​deres sæder undrende: "Hvad nu?"
  4. Sikre, at vi interesserer os for din karakter. Din opløsning er ofte noget af den perfekte storm mellem tegn åbenbaring ("Åh, mand, hun overvandt sin frygt og gjorde det!") Og plot hændelser ("Åh, mand, dyret faldt i sø af syre! "). Så karakter - hvem hun er, og hvad hun gør og hvorfor - er afgørende for at skabe en god opløsning. Har du nogensinde læst en bog eller set en film eller spille hvor du bare ligeglad med, hvad der bliver af den karakter? Hvis du ønsker at opnå reel opløsning, hvor et mål er opfyldt på en måde, der fremkalder en reaktion fra publikum, så glem ikke at skabe en hovedperson publikum vil også reagere på. En hovedperson behøver ikke være heroisk eller elskelige, men der må være nogle sympatiske element, at publikum kan omfavne.
  5. Den traditionelle slutning eller den nye metode: vær forsigtig. Det er ofte sagt, at der kun er så mange historier derude, og at det, der gør en skiller sig ud fra resten er detaljerne og udførelse. Ofte vil du have et valg mellem en traditionel beslutning til din primære konflikt og en helt ny slutning (eller noget, der synes helt nyt). Når vender disse valg, vælge klogt. I nogle tilfælde kan den mere kreative opløsning være et frisk pust: pigen ikke får den fyr men ender udforske verden og finde sig selv ("Hvordan bemyndigelse og roman!"). I andre tilfælde, at forsøge at få tricky, især i en genre, hvor publikum har en forventning, kunne give bagslag ("hun ikke bliver gift i slutningen? Hvorfor gjorde jeg lige læst denne romantiske komedie til denne resolution !?"). At finde den næste "Sixth Sense" eller "Usual Suspects" twist til en film opløsning kan absolut være værd at brainstorming hovedpine. Men du behøver ikke afvise de "almindelige" slutninger, enten. Du kan helt sikkert sætte dit eget spin på en tid-testet historie opløsning.
  6. Lad enden tilhører beslutningen. De fleste historier har underparceller. Mange gange, når vi kommer til slutningen af ​​en historie, vi føler sig tvunget til at løse dem alle, som vi lukker ind på vores slutning. Jeg læste et interview med en tv-producent, når der frarådes det, og det gjorde en masse forstand. Den sidste del af din historie bør virkelig hører til din hovedperson og hans mål. Klip ikke væk fra det at beskæftige sig med mindre problemer. Løse dine underparceller før din store opløsning (eller i nogle små måde, bagefter). Men da handlingen stiger til det klimatiske øjeblik, stick med din hovedperson og hans forfølgelse. Skær ikke væk fra Dorothy dræbe den onde heks at se, hvordan fugleskræmsel gør i det andet værelse. Fokus bør være intenst på, at store historie mål, som du får til din opløsning.
  7. Husk "Shark". En film lærer fortalte mig engang råd nogen gav ham, og jeg vil give det videre her: når hajen er død, filmen slutter. Det vil sige, når din hovedperson har nået hendes historie mål, ikke tack på fem ekstra endelser. Når hajen er død i "Jaws", det er det, slutningen af ​​film, roll kreditter, udarbejde efterfølgeren. Ja, vi er alle bekendt med epilog, wrap-up sekvens, hvor alle får en medalje eller er vist lever lykkeligt; og det er fint at have det øjeblik eller to. Men du behøver ikke din karakter dræbe hende haj og derefter gå på indgående med andre aspekter af historien. Hvis hun fortsætter med at forfølge andre mål, kan du have bebyrdet din karakter med for mange mål i begyndelsen.

En god opløsning er den sidste brik til den gode historie puslespil. Dit publikum har sluttet dig og din karakter til en rejse. Sørg for, at afslutning gør deres tur værd.

Tips:

  • Kend før du rejser, du kan ikke føre til en opløsning, hvis du ikke ved hvad det er.
  • Hold disse hindringer, der kommer: gøre opløsningen ventetiden værd.