Hvordan Stål er Fremstillet

Jern legeret med kulstof resulterer i det stof, vi kender som stål. Andre materialer, såsom chrom og wolfram kan også anvendes, men carbon er den mest omkostningseffektive. Afhængig af mængden blandet med jern, kan carbon påvirke hårdhed, fleksibilitet og trækstyrke af stål. I en moderne stålfremstilling anlæg, jern går gennem tre vigtigste behandlingsenheder at nå en endelig tilstand bruges af andre brancher.

1. fremstiller direkte reduceret jern (DRI)

Rent jern ikke forekommer naturligt. Jern er altid i kombination med enten oxygen eller svovl, og disse jern mineralmalm først skal renses. Direkte reduktion er processen med at fjerne oxygen fra jern i dets faste tilstand. Dette er en moderne økonomisk alternativ, som er mere effektiv og kræver mindre varme. I en direkte reduktion ovn jern opvarmes til kun 800 til 1.050 o C. Hydrogen og carbonmonoxid er afledt fra enten kul eller naturgas indføres derefter, og dette fjerner oxygen fra den opvarmede malme. Den producerede DRI er renere, at smeltet råjern, som er det mellemprodukt i ældre smeltning metoder. Den DRI føres ind lysbueovne.

2. Producere smeltet stål og slagge.

En lysbueovn (EAF) anvender store elektroder, der giver et stærkt bue af elektricitet, som kan producere intens varme og smelte DRI samt metalskrot. Den DRI og / eller metalskrot føres gennem den åbnede tag i REF. Nogle ovne smelte ren DRI, andre smelte skrot med nogle mængder DRI for kemiske balance. Elektroderne er sænket ned i lasten, gradvist stigende i spænding. Smelteprocessen producerer smeltet stål og slagge. Slagge flyder på overfladen af ​​det smeltede stål og er for det meste består af oxiderede metaller og andre urenheder. En lille størknet prøve af stålet er taget via automatiske lanser der kommer ind i EAF. Denne prøve testes for den rette temperatur og kemi. Når dette er opnået, er EAF vippes i en retning til at hælde ud slaggen og derefter vippes i den modsatte retning for at fjerne det smeltede stål, der strømmer ud af en tap hul og på en støbeske.

3. Det eksemplar af smeltet stål i knipler.

En billet er en produktionsvirksomhed begreb, der generelt henviser til en støbt halvfabrikata materiale. Stålproducenter forme og forme smeltet stål i forskellige dimensioner afhængig af hvilken industri de vil levere. En kontinuerlig støbning enhed er en slags maskine, der kan forme smeltet stål i barrer af enhver nødvendig form. Koldt vand anvendes til at størkne det smeltede stål, som det løber gennem valser støbning enhed.

Stål er meget anvendt i dag til trods for tilstedeværelsen af ​​lette og billigere materialer, såsom aluminium eller plast. Det er den største forstærkning materiale i bygninger og anden infrastruktur byggeri. Størstedelen af ​​en bil 's dele er stadig lavet af stål, og andre sorter som rustfrit stål og flade kulstofstål bruges til større husholdnings- eller industrielle apparater og værktøjer.