Hvordan Pain Medicine kan påvirke din sundhed

Smerter medicin er afgørende for forvaltningen af ​​mange forhold. Faktisk smerte kontrol er en af ​​de vigtigste terapeutiske prioriteter. Konstant eller intermitterende, skarp eller sløv, smerte ledsager mange medicinske tilstande, såsom cancer, hypertension og endda graviditet. Smerter kan være lokaliseret til et område af kroppen, såsom ryggen, arme, mave eller hoved, eller det kan generaliseres over hele kroppen. Varigheden af ​​smerte kan være akut og span kun et par timer, eller det kan være kronisk og vare i årevis. Smerter kan opstå uafhængigt af en indlysende prædisponerende årsag. Endnu mere mystisk, kan smerten vedvarer længe efter udfældning skade er helet, såsom i tilfælde af fantomsmerter efter lemmet er blevet fjernet. Naturligvis så er nødvendig smerte medicin. Imidlertid lægemidler, der bekæmper smerte også påfører visse bivirkninger.

Hvordan Pain Medicine kan påvirke din sundhed

Major Pain Medicine Klasser

Blandt de mere kendte smertestillende medicin er dem kollektivt kendt som non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), såsom aspirin og paracetamol. NSAID ændre den inflammatoriske reaktion i kroppen, hævelse, rødme, feber og svækkende smerte, der opstår som reaktion på skade og når kroppen forsøger at helbrede sig selv. Derfor denne klasse af smertestillende medicin er effektiv i arthritis, bursitis, smerter af muskelkraft og vaskulær oprindelse, tandpine, og selv i betingelser som grav cancer metastaser i knoglerne.

Ved kronisk smerte og end-of-life pleje, der er behov for mere potent smertestillende medicin. Disse er morfin-baserede lægemidler. Afledt af opium, sådanne lægemidler producerer eufori (en altomfattende følelse af tilfredshed og velvære) og analgesi til det punkt, at banke dig bevidstløs. En sådan smerte medicin er effektiv i de fleste former for akutte og kroniske smerter, såsom alvorlige forbrændinger og vævsskade, udbredt betændelse eller tumorvækst.

Når Pain Medicine forringer Sundhed

De NSAID'er kendt for at forårsage gastriske forstyrrelser, såsom dyspepsi, kvalme og opkastning. Bruges hele tiden, sådan smerte medicin skader maveslimhinden (foring af maven), hvilket fører til øget risiko for mavesår og decideret blødning. Denne skade er forårsaget af NSAID handling på prostaglandin, kemiske Signaler af smerte. Men prostaglandin fungerer også til at beskytte maveslimhinden.

NSAID forårsage hudreaktioner såsom udslæt, nældefeber (den røde hævede bump af nældefeber) og lysfølsomhed. Fortsat høje doser af NSAID også føre til nedsat nyrefunktion (omend reversibel) og ofte uoprettelige skader på leveren. I nogle tilfælde kan NSAID føre til knoglemarvssuppression og bronkospasme for astmatikere.

Morfinlignende stoffer, på den anden side, kan føre til sedation, respirationsdepression, forstoppelse, kvalme og opkastning, kløe, kramper og irritation på injektionsstedet. Dit nervesystem også opbygger tolerance over for narkotika, og derfor kræver stadigt stigende doser. I lyset af kroniske smerter som følge af en skræk sygdom og dødelig sygdom, narkotikamisbrug er en reel risiko.

Tager smertestillende medicin kan sammenlignes med at vælge det mindste af to onder. Mens fjerne ubehag af smerte er ønskelig, kan organsvigt og skader på huden være en høj pris at betale.