Hvordan man vælger den rigtige Broderi p

Hvordan man vælger den rigtige Broderi p

Hvis du forsøger at lære broderi, det første skridt er at vide, hvordan man vælger den rigtige broderi nål til dit projekt. Den korrekte broderi nål forhindrer stoffet i at blive fast eller viklet ind. Det forhindrer også tråd og nål fra at bryde, så du kan arbejde hurtigere og renere.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge den rigtige broderi nål til opgaven.

  1. Kend dit stof. Bestem først, om du får brug for en stump eller skarp nål ved knwoing dine broderi stof. Stramme vævninger, såsom bomuld og syntetiske blandinger tendens til brug for skarpere nåle. På den anden side vil løse vævninger som needlepoint lærred og linned har brug for en stump nål. Bemærk at gobelin nåle har stumpe point, mens chennile nåle har skarpe punkter.
  2. Kend din tråd. De dimensioneret af tråden, vil hjælpe dig med at bestemme størrelsen af nåleøjet, som du behøver. Som regel er det mindst mulige øje ofte brugt for at undgå at have store huller i din broderi samling. Broderi garn er normalt bruges med crewel broderi og Broderi. Pearl og broderi floss anvendes typisk i korssting projekter.
  3. Vide, hvad du laver. At vide, hvilken type projekt, du har til hensigt at gøre, vil også bestemme størrelsen af broderi nål, du vil bruge. Typisk vil tykkere projekter skal længere nåle. Tælles korssting og Broderi vil normalt have en stump gobelin nål. Broderi nåle anvendes til stemplet korssting og blomster broderi. Crewel projekter vil bruge enten crewel eller broderi nåle. En beading nål er bedst til fastgørelse perler til andre stoffer eller broderi arbejde.
  4. Kend din nål. Når du har bestemt det stof, tråd, og projektet du vil bruge, kan du begynde at plukke størrelsen på din broderi nål. Bemærk, at broderi nåle har en længere øje, en funktion, der adskiller dem fra andre synåle. Jo længere øje gør det også lettere for trådning af nålen. Som nævnt tidligere, bør du altid bruge nålen med den mindste øje at undgå at beskadige dit projekt. Størrelsen af ​​øjet bliver mindre som antallet går højere. En No. 13 nål anvendes generelt til at sy de tykkeste garn på et tæppe lærred. En No. 28 nål vil være bedre for meget fint punkt arbejde med gaze lærred. Nogle broderi stof, ligesom Broderi lærred og korssting stof, har en måler eller tæller. Dette fortæller dig størrelsen af ​​åbninger i stoffet. Jo lavere tallet er, desto større åbningerne. Større åbninger ville betyde det bedst, at en tykkere garn eller nål anvendes på det. 10-count stof ville bruge en No. 18 nål, f.eks. I mellemtiden vil en nr 22 nål være lige ret for 18-, 20-, og 24-count stof.

Der er virkelig ingen hårde eller hurtige regler i at vælge den rigtige broderi nål størrelse til dit projekt. Mens til tider nogle nåle er mærket til en bestemt anvendelse, er du velkommen til at prøve forskellige nåle for at se, om det vil fungere godt for du projekt, selv om i første omgang det synes ikke at være den rigtige nål til det. Eksperiment for at se, hvad der virker bedst for dig.