Hvordan man underviser billedsprog

Hvordan man underviser billedsprog
To ærter i en pod er et formsprog.

Billedsprog er en måde at sige én ting, mens der betyder noget helt andet. Det er ofte brugt i poesi og omfatter former for tale såsom apostrof, bogstavrim, overdrivelse, formsprog, metafor, onomatopoietikoner, personificering, simile, og underdrivelse. Undervisning billedsprog bør begynde med at lære, hvordan og hvornår de enkelte enhed bruges i sammenhæng.

Billedsprog Definitioner

Print og reference udskriftsområdet nedenfor som tilbyder forskellige former for billedsprog med deres definitioner og eksempler. (Bemærk, at for at kunne se udskriftsområdet korrekt, skal du have den seneste version af Adobe Reader, som du kan downloade gratis.) Du kan ønske at vise det i på en væg eller opslagstavle, eller udskrive en kopi til dit barn at holde som reference. Definitionen og eksempel liste kan hjælpe dig, når du bruger forskellige strategier til at undervise billedsprog.

Hvordan man underviser billedsprog

Hent definitioner af billedsprog.

Metafor eller Simile Arbejdsark

Yngre børn kan have en hårdere tid med nogle af de mange komplicerede former for billedsprog, så du kan vælge at starte med blot at forklare de to mest almindelige typer: metaforer og similies. Den nedenfor regneark definerer metafor og lignelse og tilbyder børn en opportunitiy at arbejde med disse to stykker tale. Udskriv regnearket og få dit barn bestemme, om hvert eksempel bruger en metafor eller en lignelse, eller begge dele.

Hvordan man underviser billedsprog

Download en lignelse og metafor regneark.

I erkendelse billedsprog Arbejdsark

I erkendelse billedsprog i hverdagens samtaler og tekst tager nogle praksis. For ældre studerende, begynde med metaforen eller Simile regneark som en introduktion, og derefter gå videre til den anden regneark med titlen I erkendelse billedsprog. Spørg dit barn til at udfylde det med hver type litterær enhed, der bruges i hver sætning. Et ord boks er inkluderet for at hjælpe børn huske alle de typer af enheder, samt hvordan man kan stave dem.

Hvordan man underviser billedsprog

Hent anerkende billedsprog aktivitet.

Digtoplæsning og identifikation

En af de mest almindelige steder at finde billedsprog er inden linjerne i et digt. Poesi er kendt for sin billedsprog og ofte udnytter talemåder at nå dette mål. Læsning poesi, der bruger bestemte litterære enheder og diskutere hvert tilfælde i teksten kan være en effektiv undervisning strategi.

Prøv at læse de følgende digte eller sange, der gør brug af forskellige former for billedsprog til dit barn. Når du læser højt, se om dit barn kan finde den litterære enhed. For yngre børn, kan du ønsker at lade dem vide, hvilken enhed de skal finde, og eventuelt få dem hoppe op eller klappe, når de hører det. For ældre børn, se om de kan finde ud af hvilken form for billedsprog er fundet i hvert eksempel.

 • Alliteration: Shel Silverstein har mange digte, der er udstyret med den oprindelige lyd gentagelse af bogstavrim, såsom hvor fortovet Slutter og Sarah Cynthia Sylvia Stout.
 • Apostrophe: Twinkle Twinkle Little Star bruger apostrof i linjen "Hvordan jeg spekulerer på, hvad du er?"
 • Overdrivelse: Den amerikanske folkeeventyr Babe Blue Ox begynder med overdrivelse med en langt ude beskrivelse af det kolde vejr.
 • Formsprog: "Gode hegn giver gode naboer" er et formsprog, der anvendes i Robert Frosts "Mending Wall".
 • Metafor: Summer Sun af Robert Louis Stephenson bruger metaforer i beskriver solen.
 • Onomatopoeia: Baa Baa Black Sheep og Old MacDonald Had a Farm både har dyrelyde, men onomatopoeia kan findes i hele poesi.
 • Personification: Klumpe-Dumpe er et klassisk eksempel på poesi som bruger personificering.
 • Simile: Mary Had a Little Lamb, at "hendes fleece var hvid som sne," ved hjælp lignelse til at beskrive dyrets pels.
 • Underdrivelse: imagining af Shel Silverstein gør brug af denne litterære enhed. Ældre børn kan finde Robert Frosts Fire and Ice værd at diskutere, da Frost bruger underdrivelse i sidste linje i digtet.

Anerkendelse Aktiviteter

Det er vigtigt for børn at begynde at genkende billedsprog inden daglig tale og i forbindelse med en skriftlig arbejde. Følgende pædagogiske strategier tilbyde måder at hjælpe dit barn genkende disse litterære enheder.

Puzzle Match

Brug Definitioner og eksempler printes ovenfor for at oprette et billedsprog puslespil. Dette kan gøres med en simpel puslespil med en base. På ryggen af ​​hver brik, skrive en talemåde. På tilsvarende brik på basen, skrive et eksempel på denne type figurative tale. Dit barn kan nu sammensætte puslespillet ved at matche ord til en sætning, der gør brug af sproget. Dette er en særlig nyttig undervisning strategi for yngre børn.

Billedsprog Hullabaloo

Spillet er kendt som Hullabaloo af Cranium inviterer børn til at få aktiv med en enhed, der råber hints og opfordrer børnene til at springe til "pads", der er spredt i et rum. Du kan lave dit eget billedsprog version af dette spil for lige så meget sjov, læring og anerkendelse af talemåder. På tykt papir eller byggeri papir, skriver de forskellige typer af billedsprog. Du ønsker måske at skære dem i sjove former og laminere dem, så de holder i mange anvendelser. Spred stykker papir i et åbent område. Brug Definitioner og eksempler printbare at kalde enten et eksempel eller en definition af en enhed og har dit barn hoppe, løbe, springe, eller sno til den relevante "pad".

I Spy

Børnenes spil jeg Spy er sjovt og udfordrende, og kan spilles næsten overalt. Du kan tilpasse dette spil som et pædagogisk strategi for dele af tale. Billedsprog er overalt. Du kan høre det på et kommercielt eller i samtale. Du kan se det på et skilt eller en bog. Udfordre dit barn til at finde fem eksempler på billedsprog i en dag eller, hvis du har mere end ét barn, se, hvem der kan finde flest eksempler inden for en bestemt periode. Den unikke twist med dette spil er, at børn kan få øje på billeder, der skildrer nogle af disse enheder. For eksempel en sol iført solbriller er personificering.

Gør det et spil

Vælg en litterær enhed hver dag og forsøger at integrere den i dine samtaler som et pædagogisk strategi. Hvis dit barn genkender det, kan du prise ham eller belønne ham med et klistermærke eller fem minutter af computer tid. For eksempel, mens gør frokost, kan man sige, "Det er helt sikkert ildelugtende krydrede. Soup er på!" Vis din godkendelse, hvis dit barn genkender bogstavrim. Du kan tage dette spil et skridt videre ved at spørge dit barn til at vende tilbage i naturalier. Han kunne svare: "Suppe lyder lækker!"

Gøre det til Art

Tag et digt, som anvender en litterær enhed, såsom personificering, og spørg dit barn til at tegne to billeder, en, der illustrerer den bogstavelig og en som viser den figurative henhold til samme digt. Det kan være sjovt at gøre med simple sætninger som "Han er sådan et svin" eller "Den mørke nattehimmel var fyldt med diamanter."

Strategier for forstærkning og yderligere læring

Når dit barn genkender billedsprog, er det tid til at flette det ind i hans eller hendes forfatterskab som en måde at styrke denne nye færdighed. Arbejde billedsprog i skrivning kan være et vanskeligt begreb i starten, men bevidst at tænke over det vil hjælpe talemåder at blive en regelmæssig ressource i dit barns skrivning værktøjskasse.

Ideer til at overveje

For at hjælpe dine børn få en dybere viden, så prøv disse sjove pædagogiske strategier.

 • Har dit barn tage en fælles rim eller populær digt og omskrive det, fjerne eventuelle forekomster af billedsprog. Du kan ende op med nogle dumme digte, men din studerende vil komme væk fra denne øvelse at forstå vigtigheden af ​​denne litterære enhed.
 • Tag en ikke-poetisk stykke skriftligt og bede dit barn til at omskrive det med tilføjelse af billedsprog. Han kan genskabe anvisninger til en opskrift, en artikel i avisen, præamblen til forfatningen, eller noget andet, der mangler selv den antydning af en lignelse, metafor eller overdrivelse.
 • Opmuntre dit barn til at nå ud over overused lignelser og være kreativ. Hvorfor sige "hvide som sne", når du kan sige "hvid som en nyligt bleget shirt"?
 • Et andet sjovt projekt kan tage en almindelig, dagligdags objekt, såsom shampoo eller salatdressing, og skabe et print annonce, der gør brug af talemåder.

Yderligere ressourcer

Der er en række yderligere ressourcer til billedsprog aktiviteter og øvelser, herunder:

 • GameAquarium.org - Dette websted tilbyder en bred vifte af øvelser og aktiviteter for at hjælpe med at undervise billedsprog, der er gratis at downloade. Du kan fortælle, hvilke der har været den mest populære med brugere på grund af den stjerne-baserede bedømmelsessystem, samt rate dem, du vælger at bruge til gavn for andre.
 • SpellingCity.com - Her kan du vælge fra en liste over printbare regneark og aktiviteter. Listen byder titler regneark sammen med specifikke klassetrin oplysninger, hvilket gør det nemt at indsnævre søgningen til dokumenter mest sandsynlige til at opfylde dit barns behov. Alle kan hente disse regneark uden omkostninger; hvis du har et gebyr-baserede premium medlemskab, kan du faktisk gøre assignmetns direkte til studerende gennem hjemmesiden.
 • WartGames.com - Besøg dette websted for en bred vifte af pædagogiske spil om billedsprog. Nogle er online spil, mens andre tilbyder printbare instruktioner og / eller aktiviteter. Der er også et par PowerPoint-præsentationer på dette websted. Alle ressourcer er tilgængelige uden ekstra omkostninger.

Almindelige problemer

Ud over at undervise dit barn, hvad metaforer er, og hvordan man bruger dem, er det også vigtigt at hjælpe ham med at undgå at udvikle problematiske brugsmønstre.

Overforbrug

Som dit barn bliver mere fortrolige med talemåder, vil han begynde at bruge dem i mange forskellige former for skriftligt. Nu er det tid til at undervise tilbageholdenhed. Misbrug billedsprog kan overvælde en læser, hvorimod et drys af disse litterære enheder tilføjer dybde og modenhed til et stykke skriftligt. Dygtige forfattere ved, hvornår du skal bruge de værktøjer ved hånden, og når at afstå.

Misbrug

Derudover lære din elev om misbrug af ord, såsom med blandede metaforer. En blandet metafor er en gruppe af uoverensstemmende metaforer, som ofte resulterer i en absurd mentale billede. Et eksempel på en blandet metafor kunne være "Nu hvor bolden er i din ret, kan jeg se lyset for enden af ​​tunnelen."

Klichéer

Nu kan også være et passende tidspunkt til at undervise om klichéer, som er talemåder, der har mistet deres betydning gennem overforbrug. Eksempler på klichéer omfatte "hendes kinder var så røde som roser," "han undgår lektier som pesten," eller "ikke ser en gave hest i munden." Det er vigtigt at lære betydningen af ​​disse overused ordklasser, så børnene kan forstå deres betydning og begynder at bruge mere kreative alternativer.

Hvad nu?

Billedsprog er et sjovt koncept til både at undervise og lære. Husk at bruge en række forskellige tilgange og aktiviteter for at styrke dit barns forståelse af emnet. Selv efter lektionen er forbi, er det vigtigt at fortsætte med at tilskynde dit barn til at bruge billedsprog i sin tale og skrift. Som de fleste nye færdigheder, vil dit barns forståelse af denne uvurderligt værktøj stige med gentagelse, indtil han ved det ligesom bagsiden af ​​sin hånd.