Hvordan man starter en fitness regime

At have en personlig fitness regime er nøglen til at leve et sundt, aktivt liv. Din fitness regime skal være baseret på dine mål og passende for din fysiske tilstand. Læs videre for at finde ud af, hvordan at starte en fitness regime.

 • Før noget andet, skal du have et mål for øje. Det kan være alt fra vægttab til muskel gevinst. Uanset hvad det er, så sørg for dit mål er klart, før du begynder. Ellers vil du miste din motivation til at vedligeholde din fitness regime.
 • Spørg råd og en udtalelse fra en professionel fitness træner. Medmindre du er en professionel, kan du ikke være sikker på at du er ved at oprette det rigtige træningsprogram for dig selv. En professionel fitness træner vil hjælpe med at identificere vigtige faktorer som din body mass index samt check, hvis du er fysisk egnet til at gennemgå anstrengende øvelser. Et fitness professionel kan også give dig råd om spørgsmål vedrørende din sygdomstilstand eller tidligere skader og kan komme med forslag om, hvad øvelser at gøre. Han kan endda hjælpe dig med at designe en kost til at supplere din personlige fitness regime.
 • Hvis du ikke har råd til ydelser fra en professionel fitness træner, kan du nemt søge efter oplysninger på nettet.
 • Kontakt en læge, før du begynder enhver fitness regime, så han kan give dig læge om, hvordan man håndterer eventuelle tidligere skader eller sygdomme.
 • Opret en grundlæggende kost planen. Uanset hvor intensiv din fitness regime er, det er alt for ingenting, hvis du ikke supplere din træning med kost og livsstilsændringer. Der er mange typer af kost som du kan følge, og som kost, du vælger, er helt op til dig. Men det er vigtigt at holde sig til et par grundlæggende.
 1. Drik otte til ti glas vand om dagen.
 2. Drik vand før hvert måltid til at gøre dig føle fyldigere, så du undgår at spise for meget.
 3. Spis når du er sulten. Må ikke sulte dig selv; din krop har brug for energi fra mad, hvis du ønsker at fuldføre din fitness regime med succes.
 4. Opretholde en afbalanceret kost.
 • Udvikle opvarmningsøvelser. Inden du begynder din fitness regime, er du nødt til at finde ud af en række opvarmning og strækøvelser for øget fleksibilitet. Dette vil hjælpe med at minimere skader, som du går igennem din regime. Afsæt mindst ti til femten minutter af din tid på at gøre strækøvelser før man går videre til din regime. Sørg hver muskel fra halsen til tæerne er blevet vækket af din opvarmning.
 • Gør cardio. Udvikling af udholdenhed er en integreret del for enhver fitness regime. Afsæt 30 minutter til hjerte-kar-øvelser som jogging, løb, cykling, eller spille spil som basketball.
 • Gør styrke øvelser. Disse omfatter primært vægtløftning og vil kræve adgang til træningsudstyr. Hvis du ikke har råd til en gym medlemskab, kan du købe lodder til at løfte hjemme.
 • Overvåg dine fremskridt. Vel vidende, at du får tættere på dit mål hver dag vil give dig motivation til at holde det gode arbejde.
 • Få masser af søvn og hvile. Din krop har brug for tid til at helbrede og komme sig efter arbejde ud du sætte det igennem.